Iata si reteta cupcakes-urilor promisa!
Pentru blat: (20 de bucati)
285 gr faina
80 gr cacao pudra
2 gr bicarbonat
5 gr praf de copt
3 gr sare
227 gr unt
4 oua intregi
227 gr frisca naturala lichida
113 gr lapte
400 gr zahar
Untul incalzit se spumeaza cu zaharul, se adauga ouale, laptele si frisca lichida.
Faina se amesteca cu pudra de cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea si se adauga peste amestecul de unt.
Se amesteca pana la omogenizarea completa.
Se pune compozitia într-un poş cu un vârf ceva mai maricel si se toarna in forme. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si dupa ce le introduci e lasi 20 de minute. Dupa ce le scoti din cuptor le verivici cu scobitoarea si apoi le lasi la racit!
Pentru crema:
Ciocolata alba
Frisca
Se amesteca ciocolata alba (topita si racita) cu frisca si pentru culori diferite poti apela la coloranti alimentari. Se pune crema intr-un pos cu varful instelat si se decoreaza briosa. Poti sa folosesti pentru decor si bomboane sau stelute colorate (praf de stele). :)
Am invatat sa pregatesc acest desert delicios de la Grace Couture Cakes.
Grace Couture Cakes este primul atelier couture de cofetărie din Bucureşti. Atelierul formă celor mai rafinate dulciuri, pentru a celebra momentele speciale şi poveştile de iubire din viaţa fiecăruia dintre noi.
Din echipa Grace Couture Cakes fac parte cofetari cu experinţă de top, artişti plastici şi consultanţi, care te pot ajuta să alegi mixul perfect de dulciuri pentru orice ocazie.
Tot ei sunt si cei care, la lansarea “Ramai la masa?” de la Bucuresti, m-au ajutat cu tortul de morcovi pentru invitatii mei. Reteta tortului este in volumul “Ramai la masa? Retete de suflet pentru cei dragi” pe care poti sa o comanzi aici. :)
54 thoughts on “Reteta Cupcakes-urilor!”
Cea mai buna reteta de cupcakes incercata vreodata (si crede-ma ca am incercat cateva)!!! In mod cert o sa mai incerc si alte retete de pe site!! Felicitari!!
Ma bucur ca a iesit bine! :)
Arata delicios, voi încerca și eu rețetă de ziua fetitei mele :),
Bună Laura,brioșele au ieșit super însă crema nu a ieșit.Ar fi frumos totuși sa le întrebi pe fetele de la Grace,reteta exacta a cremei.Este inutila reteta brioșelor dacă este incompleta cea a cremei.
Buna Laura. Am o intrebare…cupcakes-urile pot fi coapte si in tava normala? adica adaug compozitia in formele de hartie pt cupcakes si apoi le pun intr-o tava normala si le dau la cuptor.
Astazi am stat toata ziua pe blog-ul tau :)…am incercat cupcakes-uri si au iesit delicioase…insa nu au crescut asa ca ale tale..oare sa fie de vina cuptorul?
Pupici muuulti
Cred ca da! Trebuie sa aiba ventilatie. altfel nu cresc briosele.
http://lauracosoi.ro/2014/07/30/ramai-la-masa-negresa-cu-dulceata-de-trandafiri/
o reteta simpla si usor de facut! au iesit niste cupcakes-uri delicioase! :)
Au ieșit foarte bune, mulțumesc pentru rețetă și mult succes în toate!
am facut reteta ta foarte buna dar surorilor mele nu le-a placut cu cacao se poate inlocui cu altceva cacao
Nu am incercat alta varianta…:(
Cred ca poti sa nu pui deloc cacao. Astfel va iesi un blat ca de pandispan.
Daca asa ai explicat cum se face o prajitura si in cartea cu retete, sa nu te astepti sa o cumpere cineva. Frostingul se face cu unt, pentru ca altfel se taie. Si m-am lamurit cu explicatia ta…se pune dupa ochi. Tu ai ochii frumosi si asa ti-a iesit acea crema. Eu am ochii caprui si am facut cum ai zis tu si crema s-a taiat. Noroc ca exista si alte retete pe alte website’uri. Succes la chec…ca la cupcakes nu prea ai avut!
Pentru crema…ciocolata topita catvtrebuie lasata la racit? Nu se solidifica daca e lasata prea mult? Si cam care este raportul ciocolata / frisca? Am citit mai sus ca dupa ochi…si trebuie mai multa ciocolata…
Pana se raceste bine de tot. Ea se combina cu frisca si in momentul in care se raceste nu se intareste. Proportiile sa fie 65% ciocolata alba si restul frisca. :)
Si se amesteca cu frisca cat este calda ciocolata?
Se topeste ciocolata si se amesteca cu frisca. Astfel ciocolata devine cremoasa fara sa se intareasca.
Multumesc :-) Am facut cupcakes-urile, au iesit foarte bune. La crema eu am inteles ca trebuie lasata ciocolata sa se raceasca si s-a intarit…evident :)) am retopit-o si am amestecat-o cu frisca…data viitoare va iesi si crema mai buna. Multumesc de raspunsuri si de reteta ;-) O zi minunata
Ma bucur ca au iesit bune si imi pare rau ca nu am explicat ca se combina ciocolata calda cu frisca. :(
Arata delicios! Imi poti spune, te rog, unde as putea sa gasesc acesti coloranti alimentari? Multumesc
tipic reteta romaneasca fara cantitati exacte,,model Sanda Marin:…..faina cat incape !
Sunt cantitatile trecute!
Care este proportia ciocolata/frisca? Ar fi utile cantitatile aproximative pentru cele 20 de bucati.
Sincer cel mai bine este sa aproximezi tu singura. Pui ciocolata alba si adaugi treptat frisca pana ajungi la compozitia ideala. Sa ai grija sa nu o faci foarte moale!
Uaau arata super bine prajiturile, sigur o sa incerc reteta.
Esti foarte frumoasa continua sa gatesti iti sta foarte bine cu sortul :)
Te pup. Succes!
Buna Laura, cand o sa iti lansezi cartea si la Timisoara?
P.s: O sa incerc si eu aceasta reteta, arata mega delicios si de nerefuzat :)
mie nu mi-a esit crema prea lichida sa primit ,frisca trebuia batuta la inceput de a o amesteca cu ciocolata? mersi ,dar prajiturile mi-au esit foarte gustoase
Da. Frisca trebuie batuta si transformata in forma ei finala. Apoi o amesteci cu ciocolata alba. :)
Desi te citesc de mult, nu ti-am scris niciodată! Dar, după ce succes au avut prăjiturelele făcute după rețeta ta, trebuia sa iți spun un maaare mulțumesc!
Mult succes in ceea ce faci! Esti un om frumos!
Cu mare drag!
Arată minunat. Am încercat și eu e rețeta și a ieșit minunat. Mulțumim că ne împărtășești si nouă rețetele tale.Să ramai mereu la fel de frumoasa ,atât la interior si la exterior.
De unde putem achizitiona sortul tău?:*:* pupici de la Iași.
Sortul a fost facut special pentru lansarea de la Bucuresti. :)
super super arata!!!!!!! dar ma intrebam, ciocolata topita ai amestecat-o cu frisca lichida? si doar atat? multumesc si keep up the good work!!
Fara suparare,dar arata naspa.
Arata spectaculos! De unde ai luat cutiutele alea colorate pt cupcakes? Se gasesc si mai mari?
Laura, iti urmaresc postarile pe blog mai mult decat ma uit la TV sau citesc ziarele.
Consider ca ceea ce postezi este constructiv pentru mine si tu esti un exemplui de “ASA DA”pentru orice femeie.
Imi place foarte mult retata postata de cupcakes si am s-o incerc si eu.
:*:)<3
Iti multumesc si astept sa-mi spui cum a iesit reteta! :)
Arata foarte bine. Chiar ma gandeam…nu ti-ar placea sa ai o emisiune de gatit la tv??? Cu totii ne-am dori sa te vedem la tv si mai ales sa invatam de la tine fel si fel de retete.
:)
Reteta este super, au iesit niste briose delicioase, o sa mai fac. :)
Cred ca au ieșit delicioase!
Succes in continuare cu bucătăria!
Te pupam!
Super tari cupcakes. Mi-ar placea mult sa pot gati si eu intr-o bucatarie profesionala. Mixerul de la mine acasa nu e deloc atat de performant din pacate. Si…de unde sunt “the cupcake cases from”?
Foarte frumoase pozele! Felicitări! Maine o sa încerc si eu reteta, si o sa revin cu impresiile! Felicitări încă o data!
Draga Laura,
Cupcakes-urile arata atat de dragut si cu siguranta voi incerca retets. As vrea sa stiu pentru crema care sunt proportiile de frisca si ciocolata alba.
Multumesc,
Georgiana
Din pacate nu stiu proportiile. O briosa are 20 g de crema si are mai multa ciocolata alba decat frisca.
o întrebare legată de cremă:
câtă ciocolată la câtă frișcă?
Draga mea, dupa ochi si dupa gust. Pui mai multa ciocolata alba, iar frisca se adauga treptat pana capata textura dorita.
Buna! Singura mea intrebare referitor la aceasta reteta este daca praful de copt si bicarbonatul se sting cu ceva! Sau se pus asa pur si simplu praf! Va multumesc si sigur voi incerca si eu reteta!
Nu stingem praful de copt. Se amesteca in compozitie.
Buna. Arata foarte bine! Ce cantitate de ciocolata alba ai folosit pentru crema?
Este dupa gust. :)
Super! Apropos, o sa postati pozele de la lansarea de ieri din Vitan?
Urmeaza! :)