Gasesti mai multe astfel de retete in volumul Ramai la masa? pe care poti sa il cumperi din librariile din toata tara, dar si online daca o comanzi aici!
Mie “laptele de pasare” imi aminteste de copilarie. Ce amintiri te leaga de desertul acesta?
Ingrediente:
1 litru de lapte
200 grame de zahăr
2 pliculeţe de zahăr vanilat sau 1 baton de vanilie
5 ouă
3 linguriţe de făină
Preparare:
Pune laptele la fiert împreună cu 100 grame de zahăr şi vanilia. Între timp separă ouăle. Amestecă gălbenuşurile cu făina şi omogenizează compoziţia, turnând treptat câte puţin în laptele călduţ. După combinarea cu laptele a compoziţiei cu gălbenuşuri pune din nou la foc amestecând continuu. Ia vasul de pe flacără şi strecoară compoziţia printr-o sită, lăsând apoi totul la răcit şi apoi la frigider.
Bate albuşurile cu restul de zahăr până la obţinerea unei spume. Aşază pe foc un vas cu apă şi las-o să fiarbă. După ce te asiguri că spuma de albuş e foarte tare ia porţii cu o lingură şi pune-le pe suprafaţa apei fierbinţi. întoarce-le pe partea cealaltă, iar apoi scoate-le cu o spumieră într-un cvas separat. Lasă-le la rece.
Asamblarea se face în farfurii adânci sau boluri: toarnă laptele vanilat peste care aşază bezeaua sub forma unor norişori.
Îl poţi stropi cu sos de caramel, ciocolată rasă sau să-l ornezi cu nuci şi frunze de mentă.
Pofta mare!
2 thoughts on “Ramai la masa?: Lapte de pasare”
Bunica mea facea “norisorii” direct in lapte. Cred ca sunt mai gustosi asa. O sa incerc si varianta ta :-)
Recunosc ca nu am mancat niciodata asa ceva,desi am mai auzit de ea.Are o denumire ciudata ahha :))
Voi incerca reteta asta..cand va veni frigul.Momentan nu indraznesc sa ma apropii de aragaz pe caldurile astea,nici sa ma bati.
Mai bine halesc un platou de pepene reeceeeee, la racoare,in casa :)