Intotdeauna am declarat ca sunt un om echilibrat in ceea ce priveste alimentatia. Imi place insa sa descopar lucruri noi, iar gatitul preparatelor in stil raw vegan ma intriga. Iata ca am descoperit in Bucuresti, cofetaria RawCoco unde toate deserturile sunt preparate fara zahar si fara cuptor. Anca (Rawcoco) m-a invitat la o sesiune de gatit in stilul ei caracteristic si astfel am intrat si eu, pentru cateva ore in lumea raw vegana. :)
Dulciurile raw vegane sunt una din cele mai mari incantari a papilelor gustative. In mintea noastra ideea de DULCE este strict asociata cu ideea de ZAHAR. Adica a se consuma cu moderatie….
Dulciurile raw vegane nu sunt procesate termic, nu contin zahar, nu contin faina, nu contin lapte, oua, nu contin E-uri, conservanti si potentatori de arome. Ele sunt 100% naturale, savuroase si mai ales pline de gust….
Faptul ca aceste dulciuri nu sunt trecute prin foc, le face sa fie pline de enzime, vitamine si nutrienti in stare naturala. Astfel, daca consumam dulciuri raw vegane ne incarcam de fapt cu toate aceste enzime, vitamine si nutrienti.
Dulciurile raw vegane se prepara cu ajutorului unui blender si a unui congelator, in loc de cuptor.
Deserturile raw vegane sunt recomandate tuturor (copiilor, persoanelor adulte, femeilor insarcinate, celor care alapteaza sau persoanelor care au diverse boli precum diabetul sau persoane care au diverse intolerante: gluten si lactoza. De asemenea, dulciurile raw vegane pot fi consumate oricand deoarece nu ingrasa. Ele sunt extrem de consistente si satioase, oferindu-ne satietatea pe care doar un dulce de calitate ne-o poate oferi :)
Mouse de ciocolata cu aroma de menta
Pentru 4 portii.
Timp de preparare: 10 min.
Stratul 1
Ingrediente:
– 2 avocado
– 1 banana
– 7 lingurite de miere naturala sau indulcitor natural (sirop de agave sau de artar)
– 8 lingurite de cacao cruda
– apa (50 ml)
Mod de preparare:
Se curata cei 2 avocado si banana si pun toate intr-un blender cu lama S (sau orice alt tip de blender ai acasa) apoi se pun restul ingredientelor. Se mixeaza pana se obtine o crema/pasta. Gustul de dulce sau amarui se poate ajusta in functie de preferinte (se mai poate adauga miere sau cacao).
In functie de puterea robotului se mixeaza in jur de 1 min, maxim 2.
Se pune primul strat in vasele in care doresti sa fie servit. Pana se pregateste cel de-al 2-lea strat se lasa la rece.
Stratul al 2-lea:
Ingrediente:
– 2 avocado
– 200 ml lapte de migdale
– spirulina: 1 lingurita
– vanilie: 1 lingurita
– ulei esential de menta (pur): 2 picaturi
– miere: 5 lingurite
Pentru cel de-al 2-lea strat avem nevoie de lapte vegetal – de migdale. Pentru lapte avem nevoie de 200 gr de migdale inmuiate in apa min 8 ore (cel mai bine este sa lasi migdalele de seara pana dimineata ). In momentul in care vrei sa pregatesti laptele, scurgi apa in care au stat acestea la inmuiat.
Proportii lapte:
– 200 gr migdale hidratate
– 1 litru de apa
Se pun in blender cu lama S (sau un blender care sa aiba peste 1000 de rotatii pe minut) si se mizeaza. In functie de puterea blenderului se mixeaza 1 min, max 2. Dupa ce s-au mixat migdalele cu apa si s-au transformat intr-un lichid asemanator laptelui de origine animala, se separa pulpa de zeama. Pentru aceasta avem nevoie de un saculet de filtrat laptele sau de un tifon curat. Se trece zeama si pulpa prin acesta saculet/ tifon si se stoarce cat mai bine acesta pulpa.
Lichidul obtinut este laptele vegetal de migdale pe care il vom folosi in cel de-al 2-lea strat al mousse-ului de ciocolata. Pulpa ramasa de la lapte nu se arunca. Din ea se pot face bombonele raw vegane sau, se poate folosi ca scrub de fata. Este un exfoliant natural, extrem de bun si, astfel, nu mai folosim produse din comert. :)
Decor:
Putem folosi catina sau cacao nimbs.
Se savureaza pe indelete si cu multa placere :)
Beneficiile acestui desert:
Avocado: este considerat un fruct minune deoarece are o multime de beneficii de care beneficiem in momentul in care il consumam regulat. Este o sursa naturala de antioxidanti si contine grasimi bune (monosaturate), cea ce-l face un aliat ai unei inimi sanatoase. Datorita continutului mare de potasiu (mai mult decat la banane) putem combate, cu ajutorul acestui fruct, retentia de apa si cea a celulitei. Avocado este un fruct foarte versatl deoarece se poate gati atat in combinatii de dulce cat si de sarat.
Cacao: cacaoa consumata in stare cruda si nu in combinatie cu laptele de origine animala si zaharul alb rafinat este un superaliment. Un aliment minune care ar trebui consumat in fiecare zi fara sa ne fie frica ca ne face rau, ca ne agita sau ca ne ingrasam. Cacaoa cruda este un izvor de sanatate nu doar un ingredient care da culoare.
Cacaoa contine foarte multi antioxidanti care ajuta la mentinerea unui ten tanar. Datorita continutului de acizi grasi Omega 3, de magneziu si fibre acest superaliment este indicat a fi folosit in fiecare zi de catre persoanele care doresc sa slabeasca. Contrar mitului cacao nu ingrasa ci de fapt slabeste. Insa, atentie, cea care este cruda si nu este combinata cu zahar rafinat si lapte de origine animala!
Pofta buna! Sa-mi spui cum ti-a iesit reteta! :)
32 thoughts on “Mousse de ciocolata cu aroma de menta (desert raw vegan)”
http://lauracosoi.ro/2014/11/21/mouse-de-ciocolata-cu-aroma-de-menta-desert-raw/ -clar, asta
Anca are inel Adrian Oianu :) ♥♥♥
Daca nu pun deloc mentă, ar fi ok ca si gust? Sau cu ce as putea sa o inlocuiesc? Nu de alta, dar nu imi place deloc menta :)
Sigur ca poate fi inlocuita. Depinde ce iti place. :)
Mai Laura, numai mancaruri alese mananci tu… o fasole cu ciolan la ciaun nu te intereseaza ?
Din poze reiese ca si al-2-lea strat are banana in compozitie…..Gresesc? vreau sa incerc reteta si ma asigur ca am toate ingredientele…
Pot folosi esenta naturala de vanilie in loc de pulbere de vanilie?
Multumesc
Al doilea strat este din avocado si banane. Urmareste imaginile. Pofta mare. Sa-mi spui cum a iesit! :)
Buna Laura,
Multumesc de lamuriri…am facut si pot spune ca mi-a placut…;eu nu am pus spirulina pt.ca nu aveam; ce as vrea sa imbunatatesc ar fi poate sa nu mai adaug atata lapte de migdale,mi-ar placea putin mai batoasa…..; ce ulei de menta ai folosit? eu am folosit de la VIVASAN si un pic mi-a dat “arsuri”….
Pupici si te mai astept cu retete….
Vivasan este foarte bun, dar probabil trebuie folosit in cantitati mai mici. :)
Nu stiu ce gust a avut dar din claritatea pozelor am arome in minte sa nu vorbesc de gust .
Laura, felicitari pt ca impartasesti cu cititorii tai astfel de retete.
in 99%, ce ai scris este ff corect. Dulciurile raw-vegane sunt delicioase, fff simplu de facut si sanatoase, dar mare atentie la cantitate – sunt foarte concentrate si te poti ingrasa daca mananci in exces – asta este singura “corectie” pe care as vrea sa o aduc articolului tau, deoarece se prezinta aceasta varianta cum ca ai putea manca cat doresti.
Nu, nu mancati pana nu mai puteti – chiar si apa daca beti in exces va poate face rau. Orice lucru facut in exces nu este ok si poate duce la dezechilibre.
Mancati dulciuri vegane, sunt foarte sanatoasa, satioase dar ca orice dulce, consumat in exces, ingrasa.
Felicitari pt articol,
Monica
Buna laura ma intereseza de unde tiai cumparat latisorul e superb mersi si succes in continuare in tot ce iti propui
De la Vatican, dar gasesti si in alte magazine la Roma.
Buna. Felicitari pentru originalitate si pentru un stil de viata sanatos; inclin sa cred ca nu doar in aparenta, pentru ca pana la urma ar fi in beneficiul propriu. Imi permit sa te deranjez cu o curiozitate pe care mi-o exprim aici si pe care ti-o adresez. Pe langa subiectul central, mi-ar placea tare sa stiu de unde ti-ai achizitionat fundita de par. Este foarte draguta. Multumesc si o seara frumoasa iti doresc! ♥
Mi-am luat fundita in urma cu multi ani de la un magazin de accesorii. Nu imi amintesc cum se numeste din pacate.
Ooooook. Ma gandeam sa-mi simplific putin munca istovitoare de a cauta si asta se apropie foarte mult de ceea ce vreau. O fac de ceva timp. :D Multumesc tare mult pentru raspunsul tau promp! Esti o draguta si bafta multa pentru proiectele viitoare! :*
excelenta reteta,chiar ieri am incercat ceva asemanator.de unde pot cumpara saculetul prin care ai scurs laptele de migdale??
Poti sa folosesti un tifon.
Buna. As dori sa stiu daca pot inlocui uleiul esential de menta cu frunze de menta? Nu am gasit ulei de menta.
Mi-am propus sa incerc si eu reteta. Singura problema este ca nu stiu de unde voi face rost de un pian… :)
Gasesti tu o solutie! :)
Laura, iti citesti mesajele primite pe pagina de facebook? Te intrebasem ceva si vroiam sa stiu daca ai vazut :)
Nu le citesc. Scrie-mi aici.
buna, de unde ai funda de par?
woow, arata demential!!!!!! Azi o sa pregatesc si eu desrtul si o sa ma relaxez facan shopping, au pe http://www.yfo.ro super reduceri, iar Vero Moda este brand-ul meu preferat pentru hainele de birou!
Laura, multumim ca impartasesti cu noi experientele tale!
Cu drag. :)
Wow! Arata bine rau :)) sunt o mare consumatoare de avocado asa ca voi incerca sigur reteta, plus ca, pentru copil, trebuie sa gasesc o alternativa la dulciurile cu zahar.
PS Ieri am citit posturile despre Germania si am vazut acolo o poza cu niste spaghete cu branza, sunca… si mi-a plouat in gura asa ca, logic, asta am gatit(mult spus!) aseara ;) cu niste branza ‘mputita si prea putina sunca a iesit o nebunie.
PS2 Cine-i cealalta blonda din poze?
Blonda este Anca de la RawCoco. Ea m-a invatat sa prepar retetea raw. :)
Tare as fi curioasa sa gust un astfel de preparat.In ultima vreme cam peste tot aud de raw vegani.Nu ca as vrea sa devin unul dintre ei,ci pur si simplu sa vad ce gust au aceste preparate.Trebuie sa gasesc o prietena adepta a acestui “curent”.Mi se pare prea mult sa ma apuc sa iau toate produsele pentru o singura reteta.Mai ales daca nu-mi place :))
Arata savuros..mi-as dori sa vizitez acest loc! arata foarte bine! as incerca desertul mai ales ca sunt o devoratoare de dulciuri si stiu cat de nocive sunt pentru organism, numai ca din comoditate as folosi lapte de soia din comert :)
Buna, de unde ti ai luat funda de par?
Arata foarte bine, mi s-a facut pofta! Multumesc pentru retete. Numai bine!