Sunt convinsa ca stii deja cat de sanatoase sunt urzicile si spanacul, plante pe care le gasesti deja in piete. Iata ca a venit si primavara! Urzicile si spanacul cresc peste tot, nu sunt plante pretentioase si poate de multe ori nu le dam importanta pe care o merita. Insa au beneficii uluitoare si pentru sanatate si pentru frumusete si despre asta as vrea sa-ti vorbesc astazi.
Pe langa multe altele, spanacul este foarte bun pentru pastrarea frumusetii pielii datorita faptului ca are o cantitate mare de vitamina A, care reface celulele si ajuta tenul sa-si pastreze elasticitatea. Spanacul contine si antioxidanti, asadar combate actiunea radicalilor liberi, cei care distrug fibrele de elastina si colagen si determina aparitia ridurilor.
Se spune ca, daca am manca in mod regulat spanac, pielea noastra ar arata mult mai tanara pentru ca aceasta planta este o uzina de vitamine si minerale. Iar fierul pe care-l contine spanacul lupta nu numai impotriva anemiei, ci si pentru frumusetea parului tau. Ceea ce fac si urzicile, de altfel. Bunicile noastre stiau asta si de aceea se spalau pe cap cu apa de la urzici. Gasesti in magazine multe sortimente de sampoane care au in compozitie urzica pentru un scalp sanatos. Dar asa cum este buna pentru par, planta aceasta poate fi folosita si pentru ten.
Se spune ca, daca am manca in mod regulat spanac, pielea noastra ar arata mult mai tanara pentru ca aceasta planta este o uzina de vitamine si minerale. Iar fierul pe care-l contine spanacul lupta nu numai impotriva anemiei, ci si pentru frumusetea parului tau. Ceea ce fac si urzicile, de altfel. Bunicile noastre stiau asta si de aceea se spalau pe cap cu apa de la urzici. Gasesti in magazine multe sortimente de sampoane care au in compozitie urzica pentru un scalp sanatos. Dar asa cum este buna pentru par, planta aceasta poate fi folosita si pentru ten.
Daca ai tenul prea gras sau porii deschisi, ori probleme cu acneea, urzica, planta cam neprietenoasa la atingere, se dovedeste utila. Infuzia de urzica ajuta la curatarea tenului de impuritati si este un tonic foarte bun, iar ceaiul este folositor si pentru intarirea unghiilor.
Iata cum frumusetea poate veni uneori si din interior, nu?
Tie iti plac spanacul si urzicile?
Iata cum frumusetea poate veni uneori si din interior, nu?
Tie iti plac spanacul si urzicile?
12 thoughts on “Verde de primavara”
Iubesc urzicile. Imi place sa mananc in diverse combinatii dar spanacul nu il pot suporta neam. Stiu ca este sanatos si este bun dar nu pot …. parca nu aluneca pe gat. O singura data am putut sa mananc placinta cu braza si spanac
http://www.fashionwithcriss.blogspot.ro
ERATĂ :
Na , c-am incurcat ordinea comentariilor in dublare !
Comment.ul de mai jos se constituie intr-un modest omagiu Oanei , Ramonei , oltenilor .
Ce sa fac daca-s doar un pitic ratacit printre oamenii mari…
Multumesc ptr. intelegere !
Uraaa ! Ce bine-i intre olteni !
Si cate lucruri interesante , utile si cu dainuire peste timp au ei , oltenii :
Ţestul ( mălaiul la ţest – inegalabil si de aducere amine ) ;
Tălvul ( un dovecel de forma lunguiata , scobit la mijloc , cu ajutorul caruia se scoate prin tragere vinul , ţuica din butoi ) .
Mai sunt si alte lucruri minunate acolo .
Tare mi-e dor de olteni , de veselia , intelepciunea , istetimea , felul lor de a fi !
Multumesc ptr. spatiul acordat si ptr. rabdarea , intelegerea celor care citesc modestul meu comment .
De curand m-am mutat intr-o zona subtropicala. Mi-am dat seama ca de cand ma aflu aici, simt nevoia de legume, fructe prospete, verzituri, salate etc, si din cand in cand peste si fructe de mare. Cred ca primavara, soarele induce aceasta stare, aceasta nevoie de a oferi organismului prospaturi. pupici!
http://www.skyhights.wordpress.com
Grozav îmi place spanacul !
Grozav îmi plac urzicile !
Nu pot sa spun ca sunt o mare iubitoare de spanac. Il inghit cu noduri si abia daca iau o gura sau doua. In schimb iubesc urzicile. Imi place sa le mananc simple, adica prajite cu usturoi sau amestecate cu oraz! Sunt delocioase!
http://www.rokolla.blogspot.ro
Salut,
Hai sa iti spun parerea mea.
Mancarea de urzici [bine gatita] este o delicatesa, despre faptul ca ajuta la ten asta nu stiam.
Spanacul, merge fiert si pasat servit cu un ou ochi dimeneata la micul-de-jun.
Daca ar fi sa le amestec pe amandoua fara sa ma complic prea mult, le-as baga intr-un blender cu o lamaie si apa plata cat pentru doua pahare si cu asta imi asigur toate beneficiile acestor plane verzi cu un minim de efort.
Felicitari pentru articol!
Ambele se afla printre preferatele mele. Urzici mananc rar, ca mi-e frica sa le gatesc :)) In schimb spanac mananc tot anul si crud si gatit in toate formele posibile.
Imi place foarte mult spanacul,insa sincera sa fiu nu am folosit urzica,dar am auzit ca urzica este foarte sanatoasa si buna.
Spanac nu consum dar în schimb mănânc, în special primavara, ceva similar și anume dragavei iar despre urzici ce să spun, fac cea mai bună ciorbă de urzici.
Şi eu sunt mare fan urzici şi dragavei, bunica mea le găteşte super pe ambele. Şi loboda e printre favoritele mele. Eşti olteancă cumva, Ramona? Că nu ştie multă lume de dragavei. :D
Da Oana sunt olteancă, locuiesc în Craiova, dar am crescut la țară la bunici și de acolo plăcerea de a mânca dragavei.