Aud foarte multa lume plangandu-se, in aceasta perioada, de oboseala cauzata de pregatirile pentru sarbatori. Le-am spus tuturor, asa cum iti spun si tie acum: Pastele nu este despre asta! Pastele inseamna bucuria Invierii si bucuria de a fi alaturi de cei dragi la o astfel de sarbatoare. Si da, sunt de acord ca trebuie sa-ti intampini oaspetii asa cum se cuvine, cu o masa imbelsugata si cu voiosie, insa lucrurile nu trebuie complicate. Poti avea de toate pe masa de Paste si fara sa te gaseasca musafirii epuizata de oboseala. Iata care sunt recomandarile mele pentru meniul din ziua de Paste. Poti vedea mai multe propuneri in show-ul de cooking online ”Vertical Taste”, pe canalul meu de youtube. Este cat se poate de simplu, de sanatos si gustos!
1. Aperitive spectaculoase. In loc de clasicele tartine sau bruschete, ce-ai zice de niste ton pe pat de castraveti, bulgarasi din branza de capra cu struguri si seminte de susan, rulouri din crema de branza, somon si dovlecel, bruschete cu oua de prepelita sau barcute din ardei cu branza branza de vaci bine condimentata?
Si un tips pentru iubitorii de vin – mancati multi castraveti pentru ca previn deshidratarea produsa de alcool.
2. Miel cu noodles. Preparatul-vedeta al meniului de Paste este friptura de miel. Insa, daca unii invitati nu mananca miel, ce te faci? Recomandarea mea este sa gatesti miel asa cum am facut eu mai jos. Am reinterpretat reteta in stil asiatic, iar, pe langa faptul ca preparatul este absolut delicios, vor deveni fani ai acestui fel de mancare chiar si cei care nu mananca miel de obicei!
Tips: carnea ramane frageda si suculenta daca o lasi pe foc doar putin – 7, 8 minute.
3. Somonul Teriyaki pe pat de orez salbatic. La masa de Paste trebuie neaparat sa ai si ceva mai usor, cum ar fi pestele. Iar somonul gatit in acest stil asiatic este delicios! Incearca-l si te vei convinge!
Tips pentru tine: nu te feri de somon pentru ca este un peste mai gras. Tocmai asta iti face bine. Contine acizi grasi Omega 3 esentiali pentru o sanatate de fier!
4. Budinca de ciocolata cu seminte de chia este un desert care are foarte multe avantaje – se prepara usor, este gustos, sanatos si culmea, ajuta la slabit!
Tips: multe vedete internationale au tinut cura de slabire cu sirop de artar.
5. Cozonac si bineinteles, oua rosii. Daca nu ai timp sa faci cozonac in casa, iti recomand sa il incerci pe cel cu maia de la Cuptorul Brancovenesc (este la Baba Novac si la Carrefour Orhideea). E ca cel facut de bunica! Cat priveste ouale, le poti vopsi traditional sau intr-un mod natural, asa cum ti-am descris zilele trecute aici!
Pe ”Vertical Taste” gasesti toate retetele de aici, testate si gustate de mine si toti cei din jurul meu. Sunt curioasa care este si parerea ta. Asa ca, dupa ce le incerci, sa-mi spui cum ti-au iesit! Paste fericit iti doresc!
2 thoughts on “Meniu de Paste”
In general imi place sa mananc carne de miel si am sa incerc reteta ta de miel cu noodles. Mi se pare ispititoare!
mi se par super aperitivele si deloc grele…felicitari! chiar am sa incerc si eu in limita timpului…:)