Mi se pare ingrijorator cat de mult a scazut astazi varsta la care apar unele boli, care inainte existau numai la batranete. Acum auzi si de persoane de 35 – 40 de ani care fac Alzheimer, accidente cerebrale, infarct si cate si mai cate. Mi se pare trist, pentru ca asta este varsta la care ar trebui sa avem energie multa pentru tot ce ne propunem sa realizam si sa ne bucuram de viata. Poate ca de vina este stresul, poate alimentatia moderna, lipsa de miscare sau poate toate la un loc. Insa indiferent care ar fi cauza, cred ca avem datoria sa avem grija de sanatatea noastra – o datorie nu numai fata de noi insine, ci si fata de cei care ne iubesc. Iar pentru asta trebuie sa ne informam si sa aplicam ceea ce simtim ca ne va folosi. Am citit de curand un articol in Huffington Post, preluat dupa o publicatie medicala si mi s-a parut foarte interesant. Se vorbea despre cum putem folosi plantele in lupta contra cancerului, despre puterea incredibila a nutrientilor din frunzele verzi si cerealele integrale de a combate boala asta ingrozitoare. Cercetarile arata ca o dieta bazata pe legume, fructe si verdeturi, in care se evita carnea si lactatele poate reduce riscul de cancer, dar si reaparitia lui, in cazul persoanelor care au avut deja boala asta. In special pentru cei din urma este foarte important sa se reduca consumul de grasimi, sare si zahar si sa introduca in dieta zahar din fructe si cat mai multe vegetale, bogate in fibre. Medicii cred ca trebuie sa respectam 5 principii in ceea ce priveste dieta pentru a reduce riscul de cancer.
1. Sa limitam consumul de lactate care poate duce la cancer de prostata.
2. Sa limitam alcoolul, ca sa reducem riscul de cancer la gura, laringe, esofag, colon sau san.
3. Sa evitam carnea rosie si procesata al carei consum excesiv poate provoca cancer de colon si rect.
4. Sa evitam carnea prajita si fripta, care creste riscul cancerului la colon, rect, sani, rinichi sau pancreas. Iar una peste alta,
5. Sa avem o dieta bogata in fructe si legume, care ne fereste in mare masura de aceasta afectiune.
In articol se mai vorbeste despre cat de important este sa consumam cat mai multe alimente care contin vitamina C si carotenoide, care previn cancerul la san si multe verdeturi, bogate in clorofila, care ne oxigeneaza sangele.
Unele alimente care s-au dovedit a fi mare pentru lupta impotriva cancerului includ legume (broccoli, varză, varză de Bruxelles) și fructe de pădure!
Eu mananc multe fructe, legume si verdeturi pentru ca imi plac, iar efectul imediat este ca ai mai multa energie. Se poate sa ne fereasca si de asemenea boli grele, nu ma indoiesc, insa cred cu tarie ca la o astfel de alimentatie trebuie adaugata si o stare sufleteasca buna, de echilibru si bucurie. Fara asa ceva este destul de greu sa ne pastram sanatosi, nu? Tu ce parere ai?
3 thoughts on “Plantele care au grija de sanatatea noastra”
Sunt norocoasa ca am reusit sa imi educ apetitul catre mancarea sanatoasa si incerc sa imi ascult corpul cand imi transmite ce nevoi are. Uneori are nevoie si de cartofi prajiti :))) Cand am pofta de tampenii, incerc sa gasesc mancaruri sanatoase si gustoase care sa imi faca mai mare pofta si in 90% din cazuri sunt mega entuziasmata de varianta sanatoasa.
Frumoase recomandari..dar lipseste vointa.Altii vor altceva cu noi.Mai putini si mai imbecili.Propun..sa ne mai nastem odata..si sa o luam ..naturist de la ,,capăt,,.Cine se baga?
Eu sunt de părerea ca,da,alimentația este de vina pe lângă stres.Si înainte era stres,dar nu mâncau oamenii asa ca acum.Acum tot ce e nesănătos iti ia ochi și dacă mănânci o data tot mai vrei.Trebuie mâncat cat mai multe legume și da fără prăjeli.