Iata ce am mai gatit in ultima perioada ca tot ma intreaba prietenii. Stiu ca uneori se intampla sa fii lipsit de inspiratie asa ca ideea cu aceasta budinca mi-a venit pornind de la ideea de a face o pasta de conopida pe care probabil o voi face in curand. Am cumparat conopida, m-am varat in bucatarie si intr-o ora budinca era gata. Nu am apucat sa-ti spun ca lucrez la doua proiecte noi de teatru, spectacole care vor avea premierele in octombrie, respectiv noiembrie si intre repetitii m-am varat de fapt in bucatarie ca na, cu timpul stam mai prost. Despre spectacole am sa iti mai povestesc eu, dar acum ma opresc la aceasta reteta care nu a mai putut fi pozata pentru ca sotul a mancat jumatate de tava dintr-o suflare. :))
Asadar, iata cum am facut aceasta minunatie de budinca, pe gustul sotului si nu numai, ca la noi mai tot timpul este cineva in vizita. Scuze si pentru imagini, nu sunt cele mai elocvente, dar cat am lipsit de acasa nu am mai gasit mare lucru in tava. :)) Iti garantez insa ca arata si foarte bine, nu este doar gustoasa.
Tie iti place conopida? Cum o prepari?
Sa nu uiti sa intri si pe pagina mea de youtube unde gasesti o multime de astfel de retete. Daca te incanta poti sa ii dai si subscribe! :)
Ingrediente:
conopida (500g)
350 g branza telemea
200 g smantana
2 oua
piper si sare
2 linguri ulei de masline
Preparare:
Se fierbe conopida 5 minute, se amesteca intr-un bol 250 g telemeaua rasa, cu ouale, sarea piperul si smantana. Se scurge bine conopida si se adauga maruntita in compozitie. Se unge o tava cu putin unt sau uleiul de masline si se adauga compozitia omogena. Se rade peste ea restul de telemea 100g si se baga la cuptor incins bine. Se da la 180 grade si se lasa 35-40 de minute. Apoi se serveste. Este o adevarata dementa!! :)
6 thoughts on “Budinca de conopida”
Buna Laura! Ce telemea ai folosit?
O telemea slaba…putin sarata.
Ciao Laura, si è proprio quello il cavolfiore che ti dicevo della ricetta pugliese con la pasta (rigatoni) saltati con olio aglio e peperoncino con molliche di pane soffritte.
Gabriele
Sună bine! O să o prepar şi eu cât de curând.
Arata foarte bine 😍😍
Pot spune ca am testat reteta si mi-a placut foarte mult! Recomand cu caldura aceasta reteta sanatoasa!