Azi dimineata am preparat un “porridge” bunicel nevoie mare. Asa mi-a spus sotul care l-a savurat langa un ceai verde. Partea buna la acest dejun mic este ca se potriveste perfect si celor care tin post.:)
Asadar, pentru preparat ai nevoie de cateva ingrediente cheie:
- lapte de migdale
- fulgi de ovaz
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita nucsoara
- 1 lingura zahar de cocos sau miere
- 1 lingura praf de roscove (sau cacao)
- fulgi de ciocolata de post (optional)
- mix fructe uscate
Preparare:
Se pune laptele pe foc si se adauga funlgii de ovaz. Se amesteca cateva minute timp in care adaugi zaharul, scortisoara si nucsoara. Nu trebuie sa stea pe foc mai mult de 5-7 minute. Il pui in bol adaugand praful de roscove, fructele uscate si fulgii de ciocolata. Hmmmm, a iesit super bun, nu?! :)
7 thoughts on “Porridge”
Reteta arată delicios. Felicitări, Laura! Cat despre comentarii…unde dai si unde crapă.😳
Draga Laura ,nu stiu ce te ai face fara atatea atotstiutoare pe aici 😝 Cred ca nu ai sti cum sa iti cresti fetita in mod sigur 😆😆. Te pupacesc tare ,multumim pentru reteta este minunata si chiar f sanatoasa pentru copii mari si mici ! Doar cine cunoaste de fapt poate “evalua “ reteta😝 . Felicitari !
Buna Laura, m-am gandit sa iti scriu pentru ca am vazut ca in cartea “Diversificarea naturala ” se pune accent pe acest preparat pentru mic dejun bebelusi, insa eu la cursul de diversificare am aflat altceva. Dimineata este bine sa le oferim bebelusilor incepand cu 6l fructe proaspete de sezon( ex: mar ras, para, citrice etc) pe care le putem combina sau nu cu cereale(ex fulgi ovaz, hrisca etc) fierte in apa. A incepe diversificarea cu lapte pt un bebe alaptat nu e cel mai bine dpdv nutritiv…La pranz legume si carne/ou peste care punem unt sau ulei( bebelusii au nevoie de grasime ca sa creasca) . Lapte matern cat cuprinde in rest, chiar si inainte de masa. Pana la 1 an, conform Org Modiale a Sanatatii, laptele matern=baza si ei doar invata sa manance, li se formeaza gustul. De la 7-8 luni, dupa amiaza gustare branza/iaurt. Spre in an, mic dejun ceva fainos sa tina de foame, gen paine cu maia unsa cu unt, mamaliga cu branza, paste, orez. Si intreaba si pediatrii pt ca acea carte Div Naturala este pt mamele americance care se intorc repede la munca si au nevoie ca bebeii sa pare satios + ca americanii nu sunt cei mai tari pe nutritive ca popor. Sper sa te ajute…In ceea ce priveste cat trebuie sa manance, este ok sa pape cat pot tine ei in pumn daca nu vor mai mult. Inca ceva foarte impo: Nu-I dam copilului de manacre cand e oboist, nu-I facem avionul, nu-l alergam prin casa, Il punem in scaunul de masa, ideal cu noi la masa si il invatam obiceiul mancatlui in familie. De obicei, copii se ineaca cand nu se respecta aceste regului…
Spre in an, cina am vrut sa scriu, ceva fainos…Si cel mai impo, nu la masa cu desene. In ceea ce priveste diversificarea clasica si autodifersificarea ele pot fi imbinate cu success atata timp cat nu-I indesam copilului cu lgta in gura, ci ii dam in partea din fata…
Stimata doamna Alina : sunteti extrem de stresata si impotmolita in detalii care va duc catre probleme de sanatate ale copilului . Nu stiu la ce curs ati fost dar sunteti destul de dezinformata ! Incep prin a va spune ca fructele pana la 1 an cel mai corect ar trebui servite singure singurele fara cereale fulgi etc ( de preferat sa fie mereu asa insa sa zicem ca dupa un an pentru un mic dejun mai satios pentru mamicile mai putin relaxate se poate apela la combinatii) . 2 la mana copilul are nevoie de grasimi insa nu in exces ca apoi va treziti cu alte probleme si nicidecum grasimi nesanatoase precum untul !!! (Doamne fereasca-ma Dumnezeu ) . Grasimi sanatoase sunt : nuci ,migdale ,avocado ,seminte .-crude desigur ! . 3 la mana carne suprasolicita rinichii bebelusului iar daca mai este si din comert cu atat mai “bine” faceti mai introduceti si altceva pe langa “carne” (multi hormoni,antibiotice etc .) . Carnea cine insista sa dea la copil cat mai tarzior . Exista alte alternative sanatoase trebuie doar informatie si atat !! Nu spirit de turma !
Buna Laura! Ce părere ai despre vaccinuri ? I le -ai făcut Ritei? Întreb întrucât am tot auzit păreri pro și contra și nu știu ce sa fac și am zis sa te întreb si pe tine care ești avizata . Mulțumesc
Avizata? Este medic ? Vai de cine cere, pe bloguri, pareri medicale ” persoanele avizate” …