Ingrediente
1 varza
1 morcov mai mare sau 2 mici
2 foi de dafin
2 ardei rosii
1 ceapa
1 lingura ulei
1 legatura de marar
2 lingurite chimen
1 portocala
1 cana suc de rosii
Preparare:
Se da drumul la cuptor la 180 de grade. Se toaca marunt varza, se spala si se curata morcovul, ceapa, ardeii si se maruntesc. Se pune la incins o tigaie, se adauga ulei si ceapa marunta. Adauga apoi cateva linguri de apa ca sa nu se prajeasca si lasa la inabusit. Adauga dupa 3-4 minute morcovul si 1 ardei maruntit. Se lasa la patruns. Pune sare si piper dupa gust. Adauga apoi varza si acopera. Lasa sa scada si adauga dupa 15 minute sucul de rosii, semintele de chimen, mararul si foile de dafin. Lasa aprox 10 minute pe foc cu capac peste. Se muta compozitia intr-o tava cu margini ridicate si se adauga varza. Se stoarce portocala peste si se lasa la cuptor. In aprox 30 de minute este gata!
One thought on “De post- Varza la cuptor cu chimen si portocala”
Buna Laura ! Se poste face reteta pe foc si intr-o oala obisnuita ? Nu stiu ce fel de tigaie ar trebui sa incapa toate ingredientele si sa nu dea pe -afara :).multumesc . Suna delicios reteta!