• CulinArt
    • Budinca de gris
      more
      View more

      Budinca de gris

      3 years ago
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      3 years ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      3 years ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      3 years ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      3 years ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      4 years ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      4 years ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      5 years ago
  • Travel
    • Vietnam Phu Quoq
      more
      View more

      Vietnam Phu Quoq

      2 years ago
    • Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong
      more
      View more

      Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong

      2 years ago
    • Israel: Tel Aviv si Jerusalim
      more
      View more

      Israel: Tel Aviv si Jerusalim

      2 years ago
    • Vacanta in Bulgaria
      more
      View more

      Vacanta in Bulgaria

      3 years ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
Laura Cosoi
  • CulinArt
    • Budinca de gris
      more
      View more

      Budinca de gris

      3 years ago
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      3 years ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      3 years ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      3 years ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      3 years ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      4 years ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      4 years ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      5 years ago
  • Travel
    • Vietnam Phu Quoq
      more
      View more

      Vietnam Phu Quoq

      2 years ago
    • Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong
      more
      View more

      Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong

      2 years ago
    • Israel: Tel Aviv si Jerusalim
      more
      View more

      Israel: Tel Aviv si Jerusalim

      2 years ago
    • Vacanta in Bulgaria
      more
      View more

      Vacanta in Bulgaria

      3 years ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
  • CulinArt
    • Budinca de gris
      more
      View more

      Budinca de gris

      3 years ago
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      3 years ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      3 years ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      3 years ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      3 years ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      4 years ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      4 years ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      5 years ago
  • Travel
    • Vietnam Phu Quoq
      more
      View more

      Vietnam Phu Quoq

      2 years ago
    • Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong
      more
      View more

      Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong

      2 years ago
    • Israel: Tel Aviv si Jerusalim
      more
      View more

      Israel: Tel Aviv si Jerusalim

      2 years ago
    • Vacanta in Bulgaria
      more
      View more

      Vacanta in Bulgaria

      3 years ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
Ah, ce desert! Choux a la creme :)
  • CulinArt / Life / Photography

Ah, ce desert! Choux a la creme :)

  • by Laura
  • 02/11/2014
  • 2
  • 8661

Laura Cosoi Desert-29

Pur si simplu ador acest desert. Ok, nu este simplu de facut, dar este delicios si daca mie mi-a iesit sunt convinsa ca si incercarea ta va fi de succes.
Ce faci? Ai chef sa “bucataresti”? :)

Ingrediente (aproximativ 30 buc):
Coji: 150 ml ulei, 180 ml apa, 200 g faina, 4-5 oua, 2 varfuri de cutit de sare.
Crema: 100 g amidon,100 g faina, 700 ml lapte, 4 oua, 180 g zahar, vanilie, un varf de cutit de sare, (100 g unt, optional)
Frisca: 200 ml smantana de frisca , 2-3 linguri de zahar pudra.

Mod de preparare:
Se toarna apa intr-un vas mediu, apoi uleiul si se adauga sarea. Se pun la foc pana la punctul de fierbere, se toarna intreaga cantitate de faina, in bloc si se amesteca energic pana se inglobeaza toata faina, iar aluatul se aduna lasand curati peretii vasului. Aluatul obtinut se lasa la racit dupa care se incorporeaza ouale, rand pe rand, pana cand aluatul devine o pasta omogena. Cuptorul trebuie incins la o temperatura de 180 ºC. Aluatul se spriteaza pe tava tapetata in prealabil cu posul in forma de aveline la o distanta de 4cm, in dimensiunea unei nuci. Se dau la cuptor unde se tin la temperatura de 180 ºC pentru aproximativ 15 min pentru ca apoi temperatura sa fie redusa la aprox 120 ºC pana cand cojile vor avea aspect pufos si vor fi uscate si aurii. Atentie, nu deschide usa cuptorului deoarece cojile se vor lasa. Dupa racire se taie capacele cojilor.

Laura Cosoi Desert-19

Mod de preparare crema fiarta de vanilie:
Laptele se pune la foc intr-o cratita impreuna cu vanilia si se incalzeste. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana cand acesta se dizolva, apoi se inglobeaza amidonul si faina cernute si se amesteca pana la omogenizare. Laptele incalzit se toarna in fir subtire in cantitati mici astfel incat, prin amestecare continua sa nu se formeze cocoloase. Se toarna apoi in cratita in care a fost incalzit laptele si se da la foc amestecand continuu pana cand crema se ingroasa ca o budinca. Se lasa sa se raceasca. Se spumeaza albusul cu 2 linguri din zaharul pentu crema. Se inglobeaza apoi bezeaua cu crema fiarta pana la omogenizare.

Se vor umple cojile cu crema obtinuta utilizand un pos, se spriteaza apoi frisca, se pun capacele si se pot servi asa, sau glazurate cu ciocolata ori caramel. Eu am pus frisca si bomboane de ciocolata pentru decor.

Tips:
– In cazul utilizarii culptorului de acasa iti recomand sa coci tavile pe rand caci doar asa pot sa iti iasa cojile coapte la fel. Este necesara respectarea aceleiasi proceduri si atentie la temperaturi!
– Se recomanda servirea dupa 12-24 ore.

Hai, pofta mare! :)
Mai multe retete gasesti in volumul Ramai la masa? care este pe rafturile librariilor din intreaga tara sau poti sa-l comanzi aici si ajunge direct la tine in bucatarie!

Laura Cosoi Desert-03

Laura Cosoi Desert-04

Laura Cosoi Desert-05

Laura Cosoi Desert-07

Laura Cosoi Desert-08

Laura Cosoi Desert-10

Laura Cosoi Desert-11

Laura Cosoi Desert-14

Laura Cosoi Desert-15

Laura Cosoi Desert-18

Laura Cosoi Desert-19

Laura Cosoi Desert-23

Laura Cosoi Desert-25

Laura Cosoi Desert-26

Laura Cosoi Desert-27

Laura Cosoi Desert-28

Laura Cosoi Desert-29

Laura Cosoi Desert-30

Laura Cosoi Desert-31

Laura
Tags
  • choix la creme
  • Copilarie
  • Desert
  • laura cosoi
  • Ramai la masa?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Videos
Projects

Lucrurile care chiar conteaza (P)

A treia sarcina: Al treilea trimestru

Pre BirthDay Shooting

Art

Secret Nipple

Romania Centenara- Flori de ie

Geta the Artist

Dance

Primul interviu

In the mood for dance…

Bailando por un sueno – Mexic 2010

14 thoughts on “Ah, ce desert! Choux a la creme :)”

  1. WWW.GIGSLORD.COM on 20/02/2016 at 20:18 said:

    HMMMM, foarte petisant, merg la cafeaua de dimineata

    Reply ↓
  2. Roxy on 20/02/2016 at 15:24 said:

    Acest desert ete delicios!!

    Reply ↓
  3. iulia on 20/02/2016 at 14:54 said:

    Eu folosesc unt in loc de ulei pt coji.

    Reply ↓
  4. Lucica on 30/05/2015 at 22:09 said:

    Se mai numesc ECLERE! Le face mama foarte des si sunt delicioase..

    Reply ↓
  5. Georgiana on 30/05/2015 at 18:30 said:

    Cat ar trebui sa stea aluatul la racit, inainte de a adauga ouale?

    Reply ↓
  6. Adriana on 08/11/2014 at 20:29 said:

    Arata foarte bine si banuiesc ca e la fel de bun! Bravo :D

    Reply ↓
  7. Tuning Brasov on 04/11/2014 at 21:28 said:

    Arata foarte bine prajitura, sa nu mai vorbim de gustul acesteia.

    Reply ↓
  8. ActiveNews on 03/11/2014 at 23:56 said:

    Foarte buna prajitura!

    Reply ↓
  9. Natalie on 03/11/2014 at 12:17 said:

    Laura, please don’t get upset, prajitura se numeste “Choux à la crème” adica: varza cu crema/umpluta cu crema, din cauza formei neregulate a cojilor :)

    Reply ↓
    • Laura on 03/11/2014 at 12:19 said:

      Aaaa!!! Gata. :)

      Reply ↓
    • Laura on 03/11/2014 at 12:21 said:

      Acum chiar trebuie sa incerci reteta! :)

      Reply ↓
      • Natalie on 03/11/2014 at 12:53 said:

        :) )) daaa! exact la asta ma gandeam!

        Reply ↓
  10. josephinnejose on 03/11/2014 at 10:19 said:

    pai mai laura, dupa ce mi-am facut mustrari de constiinta ca am savurat aseara o felie de carrot cake cum numa’ un englez stie sa faca, iar acum m-am echipat pentru o cursa lunga de alergat in londra asta ploioasa, deschid pagina ta si ce vad? un minunat choix a la creme??!! minunat desert intr-adevar!:)

    Reply ↓
    • Laura on 03/11/2014 at 12:22 said:

      Hihihi, te inteleg perfect, dar este atat de bun acest desert. :)

      Reply ↓

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts

  • Life
  • Travel
6
Vietnam Phu Quoq

Vietnam Phu Quoq

2 years ago
  • Life
  • Photography
  • Travel
7
Vietnam – Ho Chi Minh – Delta Mekong

Vietnam – Ho Chi Minh – Delta Mekong

2 years ago
  • Bebe
  • Lara
  • Life
  • Rita
  • Vera
5
Rezolutie 2022

Rezolutie 2022

2 years ago
  • Life
  • Travel
11
Israel: Tel Aviv si Jerusalim

Israel: Tel Aviv si Jerusalim

2 years ago
Previous Post

Vara 2014

by Laura

Ah, ce desert! Choux a la creme :)
Next Post

Portugalia: Lagos

by Laura

Ah, ce desert! Choux a la creme :)

Instagrams






© 2013-2021 lauracosoi.ro • Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din acest site este permisa doar cu specificarea sursei.
made by via zulian