Am primit foarte multe intrebari legate de blenderu-ul cu care imi prepar sucurile naturale si m-am gandit sa dedic un material acestui aspect deloc de neglijat. :)
Un blender este foarte util in bucatarie pentru ca te ajuta sa diversifici preparatele si sa incluzi in meniul zilnic retete pe care nu ai avea cum sa le faci altfel – de la smoothie-uri gustoase si hranitoare, pana la deserturi si cocktailuri. Ai avut cateva exemple de retete in care folosesc blenderul pentru diferite preparate si in Vertical Taste, serialul de cooking de pe canalul meu de YouTube. Multa lume spune insa ca e greu sa cumperi un blender performant pentru ca pretul este foarte mare, iar unul ieftin nu prea isi face treaba. Sa stii ca, daca cercetezi oferta pietei cu atentie, poti gasi un blender foarte eficient si la un pret mai confortabil pentru tine. Cand iti cumperi un blender este bine sa fii atenta la:
1. Modul in care se porneste aparatul. Este mult mai comod pentru tine daca nu este nevoie sa tii butonul de pornire apasat cat timp maruntesti ingredientele. Asta mai ales daca dureaza mult. Asa ca orienteaza-te spre un blender pe care poti sa-l pornesti si apoi sa-ti vezi de treaba.
2. Cat timp poate sta motorul pornit pana sa aiba nevoie de o pauza. Majoritatea blenderelor pot functiona de la 30 pana la 60 de secunde la viteza maxima, apoi au nevoie de un minut sau doua pentru a se raci motorul. Este indicat sa optezi pentru un blender care poate functiona la capacitate maxima cel putin un minut, aceasta pentru ca diversifici mult retetele pe care le poti prepara si totodata scurtezi si timpul lor de preparare.
3. Capacitatea vasului este importanta. Daca vrei sa prepari smoothie pentru o singura persoana nu conteaza ce alegi. Dar daca iti vin musafiri la masa si vrei sa sa faci rapid o supa-crema, un vas de blender cu o capacitate mica nu prea te ajuta.
4. Cat de puternic este motorul! Lucrul acesta este foarte important pentru ca de aici vin si cele mai multe satisfactii sau insatisfactii atunci cand cumparam un blender. Ai grija ca energia motorului exprimata in wati sa fie cat mai mare si astfel vei putea sa obtii rezultate foarte bune cu blenderul pe care il achizitionezi si sa poti mixa si ingrediente foarte dure.
5. Termenul de garantie este un alt lucru caruia trebuie sa ii dai atentie. Ideal este ca aparatul sa fie garantat pentru 3 ani. Insa daca toate celelalte criterii de performanta sunt indeplinite, poti accepta si unul cu o garantie mai restransa (dar nu mai mica de un an).
Cat priveste retetele pe care le poti face cu ajutorul unui blender nu trebuie sa-ti faci probleme. Sigur gasesti in noul sezon Vertical Taste ceva care sa fie pe gustul tau, dar pana atunci iata un smoothie cu pepene si inghetata! :)
Tu ce blender ai si cum l-ai ales?
2 years ago
2 thoughts on “Cum alegi blender-ul potrivit?”
Fructe sub forma de pasta … yamiiii.
Eu folosesc un blender de la Lidl.A fost 109 lei,foarte ieftin.Mi-a placut ca vasul este de sticla.Am investit mult in storcatoarul de fructe si legume,care este de la Bosch MES4000, 1000 W si care a costat ceva banuti si atunci nu am mai pus asa pret pe blender.Dar totusi spre surprinderea mea este foarte bun si blenderul,chiar il recomand.
PS.Voi incerca retata ta! :*