Aceasta reteta ii apartine lui Victor Nemes, fost concurent la MasterChef, dar intr-una dintre emisiuni a trebuit sa o prepar eu pentru juriu. Evident ca Victor m-a ajutat cu sfaturi si chef-ii s-au lins pe degete. :)
Imi place retata asta si ti-o recomand din doua motive: este usor de facut si foarte sanatoasa!
Sa nu uiti sa-mi povestesti cum ti-a iesit. :))
Ingrediente:
• 100 ml apa
• 100 ml Martini alb
• 1 biban de mare curatat si filetat
• 1 salota (hasma) medie
• 1 anason stelat
• 4 frunze busuioc
• 1 ardei gras galben
• 1 ardei gras rosu
• 300 g baby spanac
• 1 catel de usturoi
• 20 g muguri de pin
Preparare:
File-ul de peste se cresteaza pe piele, se da cu sare si piper si se lasa intr-o farfurie la rece.
Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se adauga ceapa taiata julien si se soteaza 2-3 minute. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, se adauga ardeiul gras taiat felii si se soteaza inca 5 minute. Cand si ardeiul este inmuiat, se pune anasonul si busuiocul lasand tigaia pe foc mediu inca 2 minute. Se adauga Martini-ul pe exteriorul tigaii si se lasa inca doua miute sa scada, dupa se adauga apa si se lasa sa scada mai bine de jumatate din cantitate. Se asezoneaza cu sare si piper. Dupa ce a scazut, se opreste focul si se indeparteaza anasonul din tigaie!!! Continutul se blendeaza bine pana se obtine un sos.
Intr-o tigaie, fara ulei, coloram mugurii de pin amestecand continuu. Spanacul se trage la tigaie cu ustoroiul maruntit pana este facut. Nu uita sa pui sare si piper dupa gust! Dupa ce este facut, se scoate intr-o sita unde se pun si mugurii de pin si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie incinsa bine cu putin ulei de masline se pune pestele cu pielea in jos si se preseaza usor cu mana sau cu o paleta cam 20 de secunde pentru a nu se curba. Pestele nu se intoarce decat o data.
Se aranjeaza farfuria dupa cum doresti, eu spre exemplu am folosit un cerc in care am pus spanacul, sosul pe langa si pestele deasupra.
Enjoy! Pofta mare! :)
3 thoughts on “MasterChef – Proba Celebritatii: Biban de mare pe pat de spanac si sos de ardei rosu”
Pingback: Ce am gatit in 2014 – moldoveanca la cratita | Laura Cosoi
Reteta nu este al lui Victor ci a lui Gordon.
Oh, ce bunatate! Mi.e pofta de mor!
Http:// allaboutmakeupandbeauty.wordpress.con