Ti-am povestit zilele trecute ca am fost invitata sa particip la un concurs culinar, amical, pe malul lacului Vidraru. Concurentii au fost persoane pasionate de gatit, din medii diverse.
Fiecare trebuia sa propuna o reteta, iar meniul gatit de castigator, era introdus in meniul restaurantului Valea cu Pesti.
Eu am ales o reteta destul de simpla dar gustoasa, pe baza de peste, pe care o gasesti si in cartea mea de bucate “Ramai la masa?”.
Am gatit un pastrav marinat la gratar, cu garnitura de piure de cartofi si spanac.
In urma concursului am fost recompensata cu locul doi, prima pozitie fiind ocupata de doamna Laura, o persoana tare placuta, care are si un blog culinar de succes.
Eu sunt mandra de rezultataul obtinut si ma bucur ca preparatul meu a fost apreciat in randul juratilor, dar si a colegilor participanti. :)
Chiar daca pastravul meu nu a urcat pe prima pozitie in competitie, ar fi onorat sa “urce” pe masa ta in ziua de Paste. Eu in fiecare an, a doua zi de Paste mananc peste. Mi se pare o idee buna si m-as bucura sa incerci si tu reteta pe care o gasesti mai jos! :)
Pofta buna!
Reteta
Ingrediente (pentru 4 persoane):
• 4 pastravi
• 2 ardei capia sau gogosari
• 3-4 catei de usturoi
• 1/2 ardei iute
• 5 fire de patrunjel
• 1 crenguta rozmarin
• 2 linguri ulei de masline
• sare de mare
• piper
Preparare:
Aseaza pestii pe un tocator si curata-i de solzi cu un cutit, pornind de la coada spre cap, apoi sectioneaza-le abdomenul si eviscereaza-i, scotand inclusiv branhiile. Spala bine pastravii si apoi lasa-i sa se usuce.
Intre timp, spala, curata si taie in bucati ardeii, cateii de usturoi, ardeiul iute si patrunjelul. Pune-le pe toate in blender si proceseaza-le pana cand amestecul devine omogen.Adauga frunzele de rozmarin, uleiul de masline, plus sare si piper (dupa gust). Mixeaza din nou compozitia.
Cand pastravii s-au uscat, unge-i bine pe ambele parti cu pasta obtinuta in blender. Tine-i la frigider pentru doua ore, apoi scoate-i de la rece si pune-i in tigaie sau pe gratar, dupa dorinta. Intoarce pestii din cand in cand, lasandu-i sa se patrunda.
Poti sa ii servesti cu lamaie! :)
7 thoughts on “Calatoresti si mananci. Lacul Vidraru si Pastravul marinat”
Laura, am gatit aceasta reteta chiar aseara pentru nasi si cativa prieteni. Foarte incantata toata lumea:) Bun-bunut! Te urmaresc des si imi place mult stilul tau de gatit si nu numai! Multumesc!
Ma bucur mult! :)
Nu sunt o fana a pestelui, dar vazand cat de bine arata, parca imi faci pofta. Poate o sa incerc si eu zilele astea o reteta cu peste.
Gatesc pastrav foarte des, noua ne place foarte mult si sunt mereu in cautare de retete…
A ta pare a fi delicioasa, o voi incerca si eu a doua zi de Pasti! :*
excelent.. mi-e pofta si de pastrav si de vidraru si de soare.. felicitari!!
http://skyhights.wordpress.com/
felicitari :) zi-mi te rog, puloverul este zara? culoarea orange – coral e una dintre preferatele mele si tin foarte bine minte ca am vazut bluza undeva…unde oare, laura?
Este Zara dar l-am luat in urma cu un an daca nu ma insel…