O noua reteta care pare complicata dar nu este. daca vrei sa-ti impresionezi jumatatea fa-i o surpriza si pregateste-i aceasta omleta la micul dejun. :)
Ingrediente:
Sos de iaurt:
1/2 cana iaurt simplu
1 lingura suc proaspat de lamaie
1 lingura ulei de masline
1 linguriță miere
sare Kosher, piper proaspăt măcinat
Feniculul și salată de măsline:
1/2 mic bulb de fenicul, în felii foarte subțiri
1/3 cana masline
1 lingura ulei de masline
2 lingurite suc proaspat de lamaie
1 linguriță miere
sare Kosher, piper proaspăt măcinat
Omleta:
1/4 cana lapte de caju, migdale, sau alune
1/4 cană făină de năut
2 oua mari
sare Kosher, piper proaspăt măcinat
3 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi, felii subțiri
1/2 linguriță ghimbir ras
1 buchet mic verdeață (cum ar fi varza, sfecla, kale, spanac)
1 sfert lamaie
100 g ciuperci, taiate în bucăți mari
1-2 lingurite sos de soia tamari
Semințe de susan (pentru servire)
Preparare:
Sos de iaurt:
Se amestecă iaurt, suc de lamaie, ulei, miere într-un castron mic; se condimentează cu sare și piper.
Feniculul și salată de măsline:
Amestecati fenicul, masline, ulei de masline, suc de lamaie, miere într-un bol mediu să se combine; condimentează cu sare și piper.
Aasamblare:
Bateti laptele de caju si făina de năut într-un bol mediu. Să lasa sa stea la îngroșat, cam 12-15 minute. Se adauga oaule batute, se asezoneaza cu sare si piper.
Se incalzeste 1 lingura ulei într-un tigaie se adauga treptat usturoiul, ghimbirul si verdeata, si se amesteca dupa fiecare adaugare, sa se gateasca aprox 5 min. Se adauga sare sie piper si se stoarce o lamaie.
Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se gatesc ciupercile timp de 5 minute, pana se fac maronii. Se condimentează cu Tamari si se transferă într-o farfurie.
Se unge o tigaie cu ulei se incalzeste si se toarna compozitia pt omleta. Se gateste 4-5 minute peo parte apoi se intoarce cu grija, inca 3 minute pe cealalta parte.
Se transfera intr-o farfurie si se asezoneaza cu sos de iaurt, ciuperci, verdeata pregatita si salata de masline.
Pofta buna!
4 thoughts on “Omleta cu verdeturi, fenicul si salata de masline”
Cu toate ca am mancat de dimineata, deja imi este foame
Yammmmmmy :) O reţetă foarte gustoasă. Soţul meu este fan fenicul, iar de 1 an de zile a renunţat la carne şi îmi cam forţează imaginaţia cu improvizarea de reţete. I-am gătit acestă omletă şi a rămas impresionat. E noul lui fel de mâncare preferat. Mulţumesc Laura. Te urmăresc cu interes şi aştept reţete noi.
Am vazut video-ul pr Facebook,era provocare de la Teo Kitchen,nu?Oricum arata demential 😍😍.Dar eu astept Quiche-ul,mi-a luat ochii 😍😍
Et bon appétit bien sûr !!! Bizzzz