Am revenit cu o noua reteta, foarte potrivita pentru cei care doresc sa manance ceva bun, rapid si sanatos.
Asadar, cartofii dulci au o multime de proprietati care te pot motiva sa nu-i ocolesti.
Sunt o sursa foarte buna de vitamina B6, C, D, produc colagen care ajuta la elasticitatea pielii, fier care ajuta la imunitate, magneziu care ajuta la stres si reprezinta o sursa foarte buna de potasiu.
Eu mananc cartofi dulci sub forma de piure, tocanita in stil asiatic, sau la cuptor sub forma retei de mai jos.
Ingrediente:
5-6 carofi dulci
6 linguri iaurt
mix de seminte
ulei de susan cateva linguri
rozmarin
Preparare:
Se spala bine cartofii si se cresteza pe mijloc. Se pun la cuptor la 180 grade si se tin aproximativ 25-30 min. Verifici cu furculita ca sa fii sigura ca sunt gata.
Ii tai apoi in jumate, adaugi in mijloc iaurtul, semintele, uleiul de susan si rozmarinul.
Sper sa-ti placa reteta si mai ales sper sa o testezi. :)
Tu cum preparii cartofii dulci?
EN (google translate)
I came back with a new recipe, very suitable for those who want to eat something good, fast and healthy.
So, sweet potatoes have plenty of properties that can motivate you not to get rid of them.
They are a very good source of vitamin B6, C, D, produce collagen that helps skin elasticity, iron that helps immunity, magnesium that helps with stress and is a good source of potassium.
I eat sweet potatoes in the form of puree, asian-style stew, or in the form of a recipe below.
ingredients:
5-6 sweet sweets
6 tablespoons yoghurt
seed mix
sesame oil a few tablespoons
rosemary
Preparation:
Wash the potatoes well and grow in the middle. Bake in 180 degrees and keep for about 25-30 minutes. Check with the fork to be sure I’m ready.
You then cut it in half, add yogurt, seeds, sesame oil and rosemary.
I hope you like the recipe and especially hope to test it. :)
How do you cook sweet potatoes?
6 thoughts on “Vertical Taste: Cartofi dulci la cuptor”
Sunt excelenti!!, sunt foarte gustosi si satiosi.
Buna! Cu ce putem inlocui iaurtul pentru a-i face de post?:)
Poti pune lapte de cocos la conserva, este mai solid! :)
Tahini sauce, vegan mayo sau zeama de lamaie cu putin ulei
Buna, eu ii tai felii, le pun ulei de masline, sare, ierburi aromate si ii bag la cuptor. Apoi rad peste ei branza de capra sau parmezan, ori pun langa un sos de avocado cu rosii in functie de ce chef am in ziua respectiva . Yum yum :)
Sunt intr-adevar foarte nutritivi si recomandati si in sarcina ;) Eu ii mai prepar la cuptor (taiati felii cu o lingura de ulei de masline peste,atat) cu guacamole (in care pun cubulete de mango, daca am unu copt in casa) ;) E bun 👌