• CulinArt
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      4 weeks ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      6 months ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      8 months ago
    • Retete pentru o imunitate puternica
      more
      View more

      Retete pentru o imunitate puternica

      8 months ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      8 months ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      1 year ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      1 year ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      2 years ago
  • Travel
    • Turcia: Istanbul
      more
      View more

      Turcia: Istanbul

      3 months ago
    • Grecia: Corfu
      more
      View more

      Grecia: Corfu

      10 months ago
    • Paste in Maramures
      more
      View more

      Paste in Maramures

      1 year ago
    • Prima lectie de ski a Ritei
      more
      View more

      Prima lectie de ski a Ritei

      1 year ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
Laura Cosoi
  • CulinArt
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      4 weeks ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      6 months ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      8 months ago
    • Retete pentru o imunitate puternica
      more
      View more

      Retete pentru o imunitate puternica

      8 months ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      8 months ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      1 year ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      1 year ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      2 years ago
  • Travel
    • Turcia: Istanbul
      more
      View more

      Turcia: Istanbul

      3 months ago
    • Grecia: Corfu
      more
      View more

      Grecia: Corfu

      10 months ago
    • Paste in Maramures
      more
      View more

      Paste in Maramures

      1 year ago
    • Prima lectie de ski a Ritei
      more
      View more

      Prima lectie de ski a Ritei

      1 year ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
  • CulinArt
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      4 weeks ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      6 months ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      8 months ago
    • Retete pentru o imunitate puternica
      more
      View more

      Retete pentru o imunitate puternica

      8 months ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      8 months ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      1 year ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      1 year ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      2 years ago
  • Travel
    • Turcia: Istanbul
      more
      View more

      Turcia: Istanbul

      3 months ago
    • Grecia: Corfu
      more
      View more

      Grecia: Corfu

      10 months ago
    • Paste in Maramures
      more
      View more

      Paste in Maramures

      1 year ago
    • Prima lectie de ski a Ritei
      more
      View more

      Prima lectie de ski a Ritei

      1 year ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
  • CulinArt / Life

MasterChef – Proba Celebritatii: Placinta de berbecut

  • by Laura
  • 29/12/2013
  • 0
  • 2641

IMG_4806

_C1K9333

Intr-o editie MasterChef-Proba Celebritatii am gatit pentru un botez la malul marii. La antreu, Chef Florin Dumitrescu ne-a prezentat o reteta delicioasa cu care am impresionat invitatii, “placinta de berbecut”.
Din pacate nu mi-am amintit cu exactitate reteta, dar am preluat-o de pe blogul lui. Cu mare drag iti recomand sa incerci aceasta placinta impreuna cu cei dragi, poate chiar in noaptea de revelion! :)

Sa imi spui cum ti-a iesit! :)

Ingrediente pentru umplutura de carne:
• pulpa spate de berbecut 3 kg
• ulei de masline 50 ml
• ceapa alba tocata 500 g
• vin rosu sec 750 ml Corcova
• scortisoara baton 2 buc

Preparare:
“Se pune uleiul in tigaie si cand este destul de incins, pui ceapa si batoanele de scortisoara. Calesti bine ceapa si dupa aceea pui carnea tocata. Cand aceasta s-a calit, golesti sticla de vin in oala, asta nu inainte sa il gusti, si lasi sa fiarba undeva in jur de 6 ore. O lasi sa se raceasca si dupa aceea o bagi cu tot cu oala in frigider. Noapte buna!

IMG_4819

Buna dimineata! Dupa ce a trecut o noapte peste carnea de berbecut, scoate-o din frigider si vei observa ca are un strat gros de grasime deasupra! Intoarce oala intr-o tava si lasa sa cada carnea. Deasupra vei avea stratul de grasime care s-a separat de carnea macra. Cu un cutit, cureti grasimea si o pui deoparte pentru ca va avea un rol foarte important in reteta.

Ingrediente pentru reteta finala:
• aluat foietaj 2 buc × 800 g margarina
• marar 6 legaturi
• roquefort sau blue auvergne 400 g
• nucsoara 25 g
• scortisoara 25 g
• oua 5 buc
• miere 150 g
• sare si piper dupa gust

Preparare:
Acum, carnea rece separata de grasime o amesteci cu mararul tocat, cu praful de nucsoara si de scortisoara si adaugi sare si piper pana cand spui “wow”!
Imparti in 3 parti egale aluatul de foietaj si il intinzi la dimensiunea tavii de care dispui. Bati ouale cu mierea pana se omogenizeaza. Imparti umplutura in 2 parti egale si ungi tava cu grasimea obtinuta dupa fierberea carnii. Asezi prima foaie de foietaj in tava si baza o ungi cu putin ou cu miere, imbracand si peretii tavii. Puni o parte de carne intinzand-o uniform cu mana. Peste carne rupi jumatate din cantitatea de branza, pui si a doua foaie, acoperind totul. Repeti miscarea si pentru al doilea strat, ou cu miere, carne uniform, branza si ultimul strat de foietaj. Acum, versi ouale batute cu miere peste placinta, intinzi cu mana ca sa fie uniform, indesi cu degetele marginile placintei si inlaturi toata coca in exces. Crestezi cu romburi placinta si o bagi la cuptor la 160-180 °C pentru 30-40 minute.
Las-o sa se odihneasca timp de o jumatate de ora, apoi pofta buna! Un vin rosu sec este perfect, iar la toamna, cand se face mustul incercati-o cu must! E o nebunie!”

Sursa: www.florindumitrescu.ro

IMG_4820

IMG_4822

IMG_4824

IMG_4828

Laura
Tags
  • Botez
  • emisiune
  • eveniment
  • Florin Dumitrescu
  • Masterchef
  • petrecere
  • Placinta de berbecut
  • Pro Tv
  • Proba Celebritatii
  • reteta
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Videos
Projects

A treia sarcina: Al treilea trimestru

Pre BirthDay Shooting

Secretul lui Zorillo pe Netflix

Art

Secret Nipple

Romania Centenara- Flori de ie

Geta the Artist

Dance

Primul interviu

In the mood for dance…

Bailando por un sueno – Mexic 2010

2 thoughts on “MasterChef – Proba Celebritatii: Placinta de berbecut”

  1. Aida on 30/12/2013 at 23:23 said:

    Arata delicios! Laura, iti doresc ca Noul An sa vina incarcat cu sanatate si dragoste!

    Reply ↓
  2. Alexandra D on 30/12/2013 at 21:12 said:

    cred ca o sa incerc si eu reteta imediat ce imi trece raceala :)
    Felicitari pt blog :)

    http://alexandradinuphotography.wordpress.com/

    Reply ↓

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts

  • Events
  • Life
5
Calitatea vietii

Calitatea vietii

4 days ago
  • Bebe
  • Life
  • Photography
  • Rita
4
La multi ani, Rita buna!

La multi ani, Rita buna!

2 weeks ago
  • Bebe
  • Life
  • Photography
  • Rita
  • Vera
5
In asteptarea surioarei

In asteptarea surioarei

2 weeks ago
  • Life
6
Despre transformarile corpului in sarcina

Despre transformarile corpului in sarcina

2 weeks ago
Previous Post

Povesti la gura sobei

by Laura

Next Post

La multi ani, 2014!

by Laura

Instagrams






© 2013-2021 lauracosoi.ro • Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din acest site este permisa doar cu specificarea sursei.
made by via zulian