Maine sarbatorim Dragobetele, iar aceasta este o traditie la care eu tin foarte mult. O prefer in loc de Sf. Valentin, pentru ca este autentic romaneasca. Iar daca noi avem deja o sarbatoare a dragostei, de ce am imprumuta de la altii? In plus, Dragobetele, un fel de Cupidon al romanilor, este si foarte simpatic :). Spre deosebire de Sf. Valentin, care este foarte bland, Dragobetele este foarte “nazdravan”. In trecut, erau organizate foarte multe petreceri in aceasta zi si nici nu era voie sa lucrezi, pentru a nu fi pedepsit. Unele fete, mai indraznete, incalcau special traditia pentru a fi pedepsite. Insa pedeapsa nu era prea aspra, pentru ca “Dragobetele saruta fetele”.:))
Aceasta este si o sarbatoare a primaverii, cand totul revine la viata si, din aceast motiv, de Dragobete nu este bine sa omori nici macar o gaza! Dragobetele aduce noroc – in primul rand pentru indragostiti – si aceasta este o zi in care poti sa-ti visezi ursitul. Se zice ca, daca prepari o turta foarte sarata, iar noaptea visezi un barbat anume ca-ti da sa bei apa, cu acela te vei casatori. Sa mananci o turta sarata potroaca nu este un lucru foarte placut. Asa ca m-am gandit sa “indulcesc” putin traditia. Astazi o sa-ti dau o reteta delicioasa de macarons. Astept sa-mi spui pe cine ai visat! :)
Pentru macarons avem nevoie de: mixer, termometru pentru apa, cuptor cu ventilatie.
Ingrediente:
1. 400 g zahar
2. 150 ml apa
3. 300 g albus batut
4. 800 g pudra de migdale
5. 150 g zahar pudra
6. 1 borcan magiun (sa fie tare)
Mod de preparare:
1. 400 g zahar si 150 ml apa – se fierb impreuna pana la temperatura de 120 grade dupa care se adauga peste 150 g de albus batut spuma si se mixeaza pana se raceste compozitia ( se face ca o bezea).
2. In prealabil, se pregateste zaharul pudra cu pudra de migdale. Peste acestea, se adauga 150 g albus si se amesteca. Coca obtinuta se amesteca cu compozitia-bezea ( 1.) pana ce se omogenizeaza.
3. Compozitia se introduce in posh si se toarna in forme rotunde pe tava acoperita cu hartie pentru copt.
4. Cuptorul se preincalzeste.
5. Se introduce tava si se lasa timp de 14 minute, la temperatura de 145 grade.
6. Se scoate tava si se lasa la racit, dupa care se adauga gemul, formele, unindu-se 2 cate 2.
7. Se pun la frigider si se servesc a 2-a zi.
Multumesc pentru reteta Grace Couture Cakes! :)
Pofta… de dragoste! :)
31 thoughts on “De Dragobete”
Buna,as dori sa fac aceste macarons, nu am inteles cum se face crema pentru umplutura ??Merci.
Ce de inimioare ai facut. Cum au iesit la gust ?
Cum sa sustii alimentatia sanatoasa, dar totusi sa faci prajituri cu o asemenea cantitate de zahar…
Sustin echilibrul.
Poti folosi zaharul brut necristalizat, ca sa nu te mai miri atat!
Yammy ,ce bine arata !merita sa incercam ,chiar daca nu ne iese asa cum ti-a iesit tie !multumesc !Te pupic
hei Laura, o intrebare se poate inlocui pudra de migdale cu faina normala? a incercat cineva? multumesc :*
Nu ies cu faina de grau! Exista pungute la 4-5 lei in market-uri ( eu cumpar de la Lidl ) cu fulgi de migdale, pe care-i pun la rasnita si se fac precum un praf. Ii poti folosi….
Reteta este peste tot insa stim foarte bine ca macaron-ul perfect iese perfect datorita unor detalii importante care de cele mai multe ori nu sunt scrise nicaieri. Anywayzzz, u look cute :)
Asa este. Nu este simplu dar merita incercat! :)
Poti sa ne dai detalii si despre cum ai facut crema?:)
Sincer nu stiu exact proportiile. Crema trebuie sa fie tare si se amesteca ciocolata alba cu frisca.
Arata foarte bine . Te rog spune mi cum ai facut cu ciocolata alba si frisca ?
Se ameste pur si simplu pana devine o crema tare. Nu stiu insa proportiile. Pui ciocolata alba peste care adaugi putin frisca.
Buna, LAura…imi poti spune si mie cum ai preparat crema de umplut si daca cuptorul nu are ventilatie afecteaza coacerea ? Multumesc :)
Din pacate cuprotul cu ventilatie este destul de important pentru ca macarons-ul sa aiba coaja tare la suprafata si in interior sa fie moale.
Mvai cat de bine arata!!! M-ai cucerit cu reteta asta…
Te pup
http://www.miu-miu.ro
Prajiturile din poza cu ce fel de crema sunt umplute?
Ciocolata alba si frisca.
Adica esti delicata, nu delicta:::)))))))))))
Buna, Laura. Postarea, pozele si tu foarte, foarte dragut, draguta, delicta, delicta, dar ceva parca, strict referitor reteta, nu se potriveste sau lipseste. Adica la macarons se pune magiun??? Si ce magiun e ala din poze, asa vanilat la culoare. Si nu ai precizat cum ai colorat aluatul pt. culoarea aceea de capsunica. Te rog dragut:), vezi poate mai vii cu niste precizari, repet, magiun?????? Merci frumos, draga Laura!!!
Uneori se pune magiun in loc de crema la macarons ca sa fie mai simplu. Sunt multe astfel de retete. In imagini, pentru crema din interior am folosit ciocolata alba amestecata cu frisca. Culoarea roz este obtinuta printr-un strop de pigment cumparat din comert.
Multumesc frumos!
Ce fel de ciocolată albă? Cremă, gen nutella, sau ciocolată solidă, topită? Oricum, bănuiesc ca se gasesc destule retete pt crema…Arată foarte bine. Încerc la sfârşitul postului. Pupici! :)
Laura, nu crezi ca e mai bine sa folosim un sirop natural-gros, facut in casa, de capsuni sau zmeura ca sa dam culoarea roz-visiniu, Verde= menta /praf de fistic, cafea/ness = maro. Si … si nu mai stiu :)
Buna Laura, arata foarte bineeee, dar am o nelamurire. In reteta zici ca adaugi gem, dar in poze pare o crema?
Arata foarte bine :) Si eu sustin sarbatorile romanesti asa ca prefer Dragobetele
Ce bine arataaaa!
Multumim Laura! O sa incerc reteta ta in weekend.
Chiar daca locuiesc de multi ani peste ocean, ma reintorc mereu la Dragobete intrucat simt ca ma reprezinta mai mult!
Pupici si sa stii ca iti incerc retete din cartea ta, pe care am achizitionat-o asta vara, una dupa alta..
http://www.skyhights.wordpress.com
wow, cea mai tare reteta ! Geniala postarea ! Esti p draguta!
xo
http://fashionablestreets.blogspot.com/
Arata foarte bine Laura! O sa incerc si eu sa fac acasa!
Te pup!