• CulinArt
    • Budinca de gris
      more
      View more

      Budinca de gris

      3 years ago
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      3 years ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      3 years ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      3 years ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      3 years ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      4 years ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      4 years ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      5 years ago
  • Travel
    • Vietnam Phu Quoq
      more
      View more

      Vietnam Phu Quoq

      2 years ago
    • Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong
      more
      View more

      Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong

      2 years ago
    • Israel: Tel Aviv si Jerusalim
      more
      View more

      Israel: Tel Aviv si Jerusalim

      2 years ago
    • Vacanta in Bulgaria
      more
      View more

      Vacanta in Bulgaria

      3 years ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
Laura Cosoi
  • CulinArt
    • Budinca de gris
      more
      View more

      Budinca de gris

      3 years ago
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      3 years ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      3 years ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      3 years ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      3 years ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      4 years ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      4 years ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      5 years ago
  • Travel
    • Vietnam Phu Quoq
      more
      View more

      Vietnam Phu Quoq

      2 years ago
    • Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong
      more
      View more

      Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong

      2 years ago
    • Israel: Tel Aviv si Jerusalim
      more
      View more

      Israel: Tel Aviv si Jerusalim

      2 years ago
    • Vacanta in Bulgaria
      more
      View more

      Vacanta in Bulgaria

      3 years ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
  • CulinArt
    • Budinca de gris
      more
      View more

      Budinca de gris

      3 years ago
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      3 years ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      3 years ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      3 years ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      3 years ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      4 years ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      4 years ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      5 years ago
  • Travel
    • Vietnam Phu Quoq
      more
      View more

      Vietnam Phu Quoq

      2 years ago
    • Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong
      more
      View more

      Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong

      2 years ago
    • Israel: Tel Aviv si Jerusalim
      more
      View more

      Israel: Tel Aviv si Jerusalim

      2 years ago
    • Vacanta in Bulgaria
      more
      View more

      Vacanta in Bulgaria

      3 years ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
De Dragobete
  • CulinArt / Life / Photography

De Dragobete

  • by Laura
  • 23/02/2015
  • 0
  • 7574

Laura Cosoi Macarons-28

Maine sarbatorim Dragobetele, iar aceasta este o traditie la care eu tin foarte mult. O prefer in loc de Sf. Valentin, pentru ca este autentic romaneasca. Iar daca noi avem deja o sarbatoare a dragostei, de ce am imprumuta de la altii? In plus, Dragobetele, un fel de Cupidon al romanilor, este si foarte simpatic :). Spre deosebire de Sf. Valentin, care este foarte bland, Dragobetele este foarte “nazdravan”. In trecut, erau organizate foarte multe petreceri in aceasta zi si nici nu era voie sa lucrezi, pentru a nu fi pedepsit. Unele fete, mai indraznete, incalcau special traditia pentru a fi pedepsite. Insa pedeapsa nu era prea aspra, pentru ca “Dragobetele saruta fetele”.:))
Aceasta este si o sarbatoare a primaverii, cand totul revine la viata si, din aceast motiv, de Dragobete nu este bine sa omori nici macar o gaza! Dragobetele aduce noroc – in primul rand pentru indragostiti – si aceasta este o zi in care poti sa-ti visezi ursitul. Se zice ca, daca prepari o turta foarte sarata, iar noaptea visezi un barbat anume ca-ti da sa bei apa, cu acela te vei casatori. Sa mananci o turta sarata potroaca nu este un lucru foarte placut. Asa ca m-am gandit sa “indulcesc” putin traditia. Astazi o sa-ti dau o reteta delicioasa de macarons. Astept sa-mi spui pe cine ai visat! :)

Laura Cosoi Macarons-25

Pentru macarons avem nevoie de: mixer, termometru pentru apa, cuptor cu ventilatie.

Ingrediente:
1. 400 g zahar
2. 150 ml apa
3. 300 g albus batut
4. 800 g pudra de migdale
5. 150 g zahar pudra
6. 1 borcan magiun (sa fie tare)

Mod de preparare:
1. 400 g zahar si 150 ml apa – se fierb impreuna pana la temperatura de 120 grade dupa care se adauga peste 150 g de albus batut spuma si se mixeaza pana se raceste compozitia ( se face ca o bezea).
2. In prealabil, se pregateste zaharul pudra cu pudra de migdale. Peste acestea, se adauga 150 g albus si se amesteca. Coca obtinuta se amesteca cu compozitia-bezea ( 1.) pana ce se omogenizeaza.
3. Compozitia se introduce in posh si se toarna in forme rotunde pe tava acoperita cu hartie pentru copt.
4. Cuptorul se preincalzeste.
5. Se introduce tava si se lasa timp de 14 minute, la temperatura de 145 grade.
6. Se scoate tava si se lasa la racit, dupa care se adauga gemul, formele, unindu-se 2 cate 2.
7. Se pun la frigider si se servesc a 2-a zi.

Multumesc pentru reteta Grace Couture Cakes! :)

Pofta… de dragoste! :)

Laura Cosoi Macarons-00

Laura Cosoi Macarons-01

Laura Cosoi Macarons-02

Laura Cosoi Macarons-03

Laura Cosoi Macarons-04

Laura Cosoi Macarons-05

Laura Cosoi Macarons-06

Laura Cosoi Macarons-07

Laura Cosoi Macarons-08

Laura Cosoi Macarons-09

Laura Cosoi Macarons-10

Laura Cosoi Macarons-11

Laura Cosoi Macarons-12

Laura Cosoi Macarons-13

Laura Cosoi Macarons-14

Laura Cosoi Macarons-15

Laura Cosoi Macarons-16

Laura Cosoi Macarons-17

Laura Cosoi Macarons-18

Laura Cosoi Macarons-19

Laura Cosoi Macarons-20

Laura Cosoi Macarons-21

Laura Cosoi Macarons-22

Laura Cosoi Macarons-23

Laura Cosoi Macarons-24

Laura Cosoi Macarons-26

Laura Cosoi Macarons-29

Laura
Tags
  • Desert
  • dragobete
  • Dulce
  • Love
  • reteta macarons
  • sexy
  • Surpriza
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Videos
Projects

Lucrurile care chiar conteaza (P)

A treia sarcina: Al treilea trimestru

Pre BirthDay Shooting

Art

Secret Nipple

Romania Centenara- Flori de ie

Geta the Artist

Dance

Primul interviu

In the mood for dance…

Bailando por un sueno – Mexic 2010

31 thoughts on “De Dragobete”

  1. Maria on 19/03/2015 at 18:21 said:

    Buna,as dori sa fac aceste macarons, nu am inteles cum se face crema pentru umplutura ??Merci.

    Reply ↓
  2. caramida aparenta on 25/02/2015 at 20:20 said:

    Ce de inimioare ai facut. Cum au iesit la gust ?

    Reply ↓
  3. ana on 25/02/2015 at 18:35 said:

    Cum sa sustii alimentatia sanatoasa, dar totusi sa faci prajituri cu o asemenea cantitate de zahar…

    Reply ↓
    • Laura on 25/02/2015 at 19:00 said:

      Sustin echilibrul.

      Reply ↓
    • Geo on 05/03/2015 at 18:06 said:

      Poti folosi zaharul brut necristalizat, ca sa nu te mai miri atat!

      Reply ↓
  4. Claudia on 25/02/2015 at 16:26 said:

    Yammy ,ce bine arata !merita sa incercam ,chiar daca nu ne iese asa cum ti-a iesit tie !multumesc !Te pupic

    Reply ↓
  5. Cerasela Lukacs on 25/02/2015 at 13:50 said:

    hei Laura, o intrebare se poate inlocui pudra de migdale cu faina normala? a incercat cineva? multumesc :*

    Reply ↓
    • Geo on 05/03/2015 at 18:09 said:

      Nu ies cu faina de grau! Exista pungute la 4-5 lei in market-uri ( eu cumpar de la Lidl ) cu fulgi de migdale, pe care-i pun la rasnita si se fac precum un praf. Ii poti folosi….

      Reply ↓
  6. Daniela on 24/02/2015 at 20:17 said:

    Reteta este peste tot insa stim foarte bine ca macaron-ul perfect iese perfect datorita unor detalii importante care de cele mai multe ori nu sunt scrise nicaieri. Anywayzzz, u look cute :)

    Reply ↓
    • Laura on 24/02/2015 at 23:37 said:

      Asa este. Nu este simplu dar merita incercat! :)

      Reply ↓
  7. Lavinia on 24/02/2015 at 20:14 said:

    Poti sa ne dai detalii si despre cum ai facut crema?:)

    Reply ↓
    • Laura on 24/02/2015 at 23:37 said:

      Sincer nu stiu exact proportiile. Crema trebuie sa fie tare si se amesteca ciocolata alba cu frisca.

      Reply ↓
  8. Mariah on 24/02/2015 at 19:35 said:

    Arata foarte bine . Te rog spune mi cum ai facut cu ciocolata alba si frisca ?

    Reply ↓
    • Laura on 24/02/2015 at 23:38 said:

      Se ameste pur si simplu pana devine o crema tare. Nu stiu insa proportiile. Pui ciocolata alba peste care adaugi putin frisca.

      Reply ↓
  9. Ana Maria on 24/02/2015 at 18:14 said:

    Buna, LAura…imi poti spune si mie cum ai preparat crema de umplut si daca cuptorul nu are ventilatie afecteaza coacerea ? Multumesc :)

    Reply ↓
    • Laura on 24/02/2015 at 23:40 said:

      Din pacate cuprotul cu ventilatie este destul de important pentru ca macarons-ul sa aiba coaja tare la suprafata si in interior sa fie moale.

      Reply ↓
  10. Miu Miu on 24/02/2015 at 15:37 said:

    Mvai cat de bine arata!!! M-ai cucerit cu reteta asta…

    Te pup

    http://www.miu-miu.ro

    Reply ↓
  11. Popa Cezarina Mihaela on 24/02/2015 at 13:10 said:

    Prajiturile din poza cu ce fel de crema sunt umplute?

    Reply ↓
    • Laura on 24/02/2015 at 14:12 said:

      Ciocolata alba si frisca.

      Reply ↓
  12. Ayiza on 24/02/2015 at 12:54 said:

    Adica esti delicata, nu delicta:::)))))))))))

    Reply ↓
  13. Ayiza on 24/02/2015 at 12:52 said:

    Buna, Laura. Postarea, pozele si tu foarte, foarte dragut, draguta, delicta, delicta, dar ceva parca, strict referitor reteta, nu se potriveste sau lipseste. Adica la macarons se pune magiun??? Si ce magiun e ala din poze, asa vanilat la culoare. Si nu ai precizat cum ai colorat aluatul pt. culoarea aceea de capsunica. Te rog dragut:), vezi poate mai vii cu niste precizari, repet, magiun?????? Merci frumos, draga Laura!!!

    Reply ↓
    • Laura on 24/02/2015 at 13:58 said:

      Uneori se pune magiun in loc de crema la macarons ca sa fie mai simplu. Sunt multe astfel de retete. In imagini, pentru crema din interior am folosit ciocolata alba amestecata cu frisca. Culoarea roz este obtinuta printr-un strop de pigment cumparat din comert.

      Reply ↓
      • Ayiza on 24/02/2015 at 14:17 said:

        Multumesc frumos!

        Reply ↓
      • Luiza on 02/03/2015 at 09:49 said:

        Ce fel de ciocolată albă? Cremă, gen nutella, sau ciocolată solidă, topită? Oricum, bănuiesc ca se gasesc destule retete pt crema…Arată foarte bine. Încerc la sfârşitul postului. Pupici! :)

        Reply ↓
      • Geo on 05/03/2015 at 18:15 said:

        Laura, nu crezi ca e mai bine sa folosim un sirop natural-gros, facut in casa, de capsuni sau zmeura ca sa dam culoarea roz-visiniu, Verde= menta /praf de fistic, cafea/ness = maro. Si … si nu mai stiu :)

        Reply ↓
  14. Cristina on 24/02/2015 at 12:08 said:

    Buna Laura, arata foarte bineeee, dar am o nelamurire. In reteta zici ca adaugi gem, dar in poze pare o crema?

    Reply ↓
  15. Bookish Style on 24/02/2015 at 10:51 said:

    Arata foarte bine :) Si eu sustin sarbatorile romanesti asa ca prefer Dragobetele

    Reply ↓
  16. ELA on 24/02/2015 at 10:04 said:

    Ce bine arataaaa!

    Reply ↓
  17. skylarkpyx on 24/02/2015 at 03:18 said:

    Multumim Laura! O sa incerc reteta ta in weekend.
    Chiar daca locuiesc de multi ani peste ocean, ma reintorc mereu la Dragobete intrucat simt ca ma reprezinta mai mult!
    Pupici si sa stii ca iti incerc retete din cartea ta, pe care am achizitionat-o asta vara, una dupa alta..
    http://www.skyhights.wordpress.com

    Reply ↓
  18. Fashionable Streets on 24/02/2015 at 00:54 said:

    wow, cea mai tare reteta ! Geniala postarea ! Esti p draguta!
    xo
    http://fashionablestreets.blogspot.com/

    Reply ↓
  19. Simona Moon on 23/02/2015 at 20:26 said:

    Arata foarte bine Laura! O sa incerc si eu sa fac acasa!

    Te pup!

    Reply ↓

Leave a Reply to Ayiza Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts

  • Life
  • Travel
6
Vietnam Phu Quoq

Vietnam Phu Quoq

2 years ago
  • Life
  • Photography
  • Travel
7
Vietnam – Ho Chi Minh – Delta Mekong

Vietnam – Ho Chi Minh – Delta Mekong

2 years ago
  • Bebe
  • Lara
  • Life
  • Rita
  • Vera
5
Rezolutie 2022

Rezolutie 2022

2 years ago
  • Life
  • Travel
11
Israel: Tel Aviv si Jerusalim

Israel: Tel Aviv si Jerusalim

2 years ago
Previous Post

Italia: Bergamo

by Laura

De Dragobete
Next Post

Joaca-te cu cafeaua

by Laura

De Dragobete

Instagrams






© 2013-2021 lauracosoi.ro • Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din acest site este permisa doar cu specificarea sursei.
made by via zulian