Ieri am preparat “Melanzane alla parmigiana”, dar s-a mancat atat de repede ca nu am apucat sa mai fac poza cu preparatul finit. Asta da compliment din partea familiei. 😂
Asadar pentru preparat ai nevoie de:
2 vinete
400 ml suc de rosii
2 rosii maruntite
3-4 linguri ulei masline
250 g pecorino
150 g parmezan
100 g mozarella maturata
frunze de busuioc
sare
2 catei usturoi
oregano 2 linguri
Preparare:
Se taie vinetele rondele si se pun pe gratar ca sa se rumeneasca putin. Separat se prepara sosul. Amestec sosul de rosii cu rosiile maruntite uleiul de masline, sare dupa gust, dar atentie ca si branza este sarata. Punem oregano, si frunzele de busuioc proaspat. Se incalzeste cuptorul la 200 grade.
Intr-o tava punem un strat de vinete rumenite, peste adaugam o parte din sosul de rosii, branza rasa (pecorino, mozarella) apoi adaugam vinetele ramase, sosul ramas si branza ramasa. Se acopera tava si se baga la cuptor 30 minute la 180 grade. Se scoate folia apoi si se mai lasa cateva minute pana se rumeneste ☺️
Sper sa va cucereasca si pe voi preparatul, mai ales in zilele acestea toride de vara ion care nu prea ai chef si pofta de nimic. :)