Ingrediente:
– 6 catei de usturoi copti
– 200 g branza feta
– 2 lingurite iaurt
– 3 lingurite busuioc proaspat tocat (sau 1 lingurita busuioc uscat)
– 1 lingurita oregano proaspat sau uscat
– 5-6 rosii uscate + 1 lingurita din uleiul in care au fost tinute
– 100 g masline kalamata fara samburi
– piper negru si rosu (dupa gust)
– fistic (pentru crusta)
– crackers (pentru servit)
Preparare:
– in primul rand incalzim cuptorul. Punem cateii de usturoi (in coaja) pe o tava si ii stropim cu ulei de masline. Ii coacem pentru 30 de minute si apoi ii lasam sa se raceasca. O sa vezi cat de usor iese usturoiul copt din coaja. Il pasam cu o furculita
– intr-un robot de bucatarie punem asa: branza feta, iaurtul si usturoiul si procesam. Adaugam busuiocul, oregano, rosiile uscate + uleiul, piperul si maslinele; procesam totul pana obtinem textura dorita (foarte fina sau cu bucatele de rosii si masline)
– compozitia obtinuta poate fi tinuta la frigider pana la 3 zile, asa ca este perfecta inainte de o pretrecere
– cand suntem gata sa o servim, facem bilute mici, le tavalim prin fistic macinat si le servim elegant pe un cracker
Inspiratie www.delicii.com
One thought on “Bilute cu branza feta, rosii uscate trase in fistic”
Super idea :) si usor de facut
http://foodandlifestories.blogspot.ro/