Propunerea mea pentru cei care tin post sau pentru cei care tin diete speciale este acesta budinca absolut delicioasa care contine si fier! :)
Ingrediente:
500 g Tapioca (perle)
2 linguri sirop artar sau miere
350 lapte de cocos
500 ml apa
fructe uscate
1/2 cana mix de nuci
4 linguri pudra de roscove
2 linguri ulei de cocos
Preparare:
Se fierbe tapioca in apoa cam 10 min. Se clateste cu apa rece si se strecoara. Intr-un vas amesteca laptele de cocos cu mierea si praful de roscove. Unge tava cu uleiul de cocos, pune tapioca si peste adauga laptele de cocos mixat cu mierea si pudra de tapioca, dsar si cu ucile si fructele uscate.
Bafa la cuptor la 180 grade si lasa 20 de minute, pana se rumeneste.
E delicioasa si sanatoasa! :)
4 thoughts on “Budinca de tapioca ( De Post)”
Laura,
Cred ca e o greseala la cantitatea de apa. Nu ai cum sa fierbi ceva ce nu are lichid
Da. MI-a scapat. Trebuie pus 1 l de apa. Multumesc
Buna Laura. Am facut reteta ta, insa nu mi-e clar ceva Am fiert 500 gr tapioca perle in 500 ml lapte si s-a facut f gros, gelatinos, foarte greoi de amestecat. Nu inteleg cum tu ai clatit si strecurat?!
Poti sa clatesti cu apa rece in sita la chiuveta. Probabil ai lasat prea mult la fiert. Chiar si asa poti sa o clatesti si apoi sa o pui intr-un vas cu lapte de migdale ca sa inmoaie putin. Mixeaza apoi fructele si mixul de lapte cu pudra de roscove! Asa este tapioca, gelatinoasa si se prinde cam de tot :)