• CulinArt
    • Budinca de gris
      more
      View more

      Budinca de gris

      7 months ago
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      10 months ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      1 year ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      1 year ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      1 year ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      2 years ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      2 years ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      3 years ago
  • Travel
    • Vietnam Phu Quoq
      more
      View more

      Vietnam Phu Quoq

      3 weeks ago
    • Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong
      more
      View more

      Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong

      3 weeks ago
    • Israel: Tel Aviv si Jerusalim
      more
      View more

      Israel: Tel Aviv si Jerusalim

      4 months ago
    • Vacanta in Bulgaria
      more
      View more

      Vacanta in Bulgaria

      8 months ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
Laura Cosoi
  • CulinArt
    • Budinca de gris
      more
      View more

      Budinca de gris

      7 months ago
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      10 months ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      1 year ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      1 year ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      1 year ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      2 years ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      2 years ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      3 years ago
  • Travel
    • Vietnam Phu Quoq
      more
      View more

      Vietnam Phu Quoq

      3 weeks ago
    • Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong
      more
      View more

      Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong

      3 weeks ago
    • Israel: Tel Aviv si Jerusalim
      more
      View more

      Israel: Tel Aviv si Jerusalim

      4 months ago
    • Vacanta in Bulgaria
      more
      View more

      Vacanta in Bulgaria

      8 months ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
  • CulinArt
    • Budinca de gris
      more
      View more

      Budinca de gris

      7 months ago
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      10 months ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      1 year ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      1 year ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      1 year ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      2 years ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      2 years ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      3 years ago
  • Travel
    • Vietnam Phu Quoq
      more
      View more

      Vietnam Phu Quoq

      3 weeks ago
    • Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong
      more
      View more

      Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong

      3 weeks ago
    • Israel: Tel Aviv si Jerusalim
      more
      View more

      Israel: Tel Aviv si Jerusalim

      4 months ago
    • Vacanta in Bulgaria
      more
      View more

      Vacanta in Bulgaria

      8 months ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
MasterChef – Proba Celebritatii: Piept de rata cu stafide si curmale
  • CulinArt / Life / Projects

MasterChef – Proba Celebritatii: Piept de rata cu stafide si curmale

  • by Laura
  • 23/10/2013
  • 1
  • 6089

Am acceptat marea provocare de a concura in bucatarie. Experienta de la Celebrity MasterChef este una dintre cele mai intense traite pana acum si sunt foarte fericita ca pot sa impart cu tine bucuria de a gati. Sunt destul de inventiva atunci cand vine vorba despre retete si intotdeauna mi-a placut sa adaug ceva nou. Gatesc de cele mai multe ori pentru cei dragi si am grija ca meniul sa fie cat se poate de sanatos. Sunt incantata ca la MasterChef am învaţat multe lucruri noi, care acum imi sunt utile în bucatarie.

In fiecare saptamana am sa pun pe blog retetele gatite in cadrul emisiunii si mi-as dori mult, ca in cazul in care le testezi, sa imi povestesti despre experienta ta. :)

Incep aventura culinara cu prima farfurie prezentata juriului: Piept de rata cu stafide si curmale, servita cu piure de cartofi cu patrunjel, usturoi si menta. Bon Appetit!

photo 4

61403507

IMG_3712

Ingrediente:
• 1 piept de rata
• 2 linguri de ulei
• sare
• piper
• smochine
• stafide
• curmale
• nuci
• 2 linguri unt (pentru piure) si 1 lingura de unt pentru sos.
• 1 pahar vin rosu
• 100 ml sos soia
• 4 cartofi
• 2 catei usturoi
• 3 frunze menta
• patrunjel verde

Mod de preparare:
Pun cartofii la fiert si intre timp bag la cuptor in staniol 2 catei de usturoi. Il las acolo aporoximativ 10 minute. Scot cartofii de la fiert cand sunt gata, ii pun in sita si ii pisez pana devin pasta, adaug 2 linguri de unt, usturoiul, patrunjelul si menta (maruntite). Pun o lingura de unt la incins si amestec in el nucile, stafidele, curmalele, smochinele si adaug vinul rosu dar si sosul de soia (dupa gust). Se lasa la foc mic pana scade, aproximativ 10-15 minute. Pun la incins uleiul si crestez pieptul de rata, in piele. Il pun la rumenit in ulei cu pielea in jos si dupa ce prinde o culoare il bag la cuptor. Il las la facut 10 minute, la 180-200 grade, dupa care il scot si il las sa se raceasca. Il tai in feliute sibtiri si il asez in farfurie langa piure. Peste toata compozitia asez sosul.

Sper sa iti placa reteta propusa de mine. Mie mi se pare una reusita si astept cu entuziasm sa imi spui cum ti-a iesit. :)

photo 1

IMG_3819

IMG_3829

photo 2

IMG_3711

_C1K8365

_C1K8360

photo 3

Laura
Tags
  • Celebrity MasterChef
  • Piept de rata
  • Piure de cartofi cu menta si usturoi
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Videos
Projects

Lucrurile care chiar conteaza (P)

A treia sarcina: Al treilea trimestru

Pre BirthDay Shooting

Art

Secret Nipple

Romania Centenara- Flori de ie

Geta the Artist

Dance

Primul interviu

In the mood for dance…

Bailando por un sueno – Mexic 2010

29 thoughts on “MasterChef – Proba Celebritatii: Piept de rata cu stafide si curmale”

  1. Cristina on 23/08/2014 at 11:01 said:

    Buna Laura ,
    reteta arata extraordinar si drept urmare as dori sa o incerc .Insa , imi poti spune cantitatile pt fructele uscate (cu aproximatie) si daca vinul este sec sau dulce.Multumesc!

    Reply ↓
    • Laura on 23/08/2014 at 12:21 said:

      Vinul poate sa fie sec iar fructele sunt in functie de cate persoane raman la masa. Cam 2 linguri de persoana.:)

      Reply ↓
      • Cristina on 25/08/2014 at 12:07 said:

        Multumesc! :)

        Reply ↓
  2. adriana on 12/01/2014 at 23:35 said:

    Buna!L-am incercat si a fost minunat,multumesc pentru reteta!

    Reply ↓
  3. Andreea on 13/11/2013 at 14:44 said:

    Buna Laura! Imi poti spune de unde e rochita? Mult succes in continuare.

    Reply ↓
  4. Catalina on 02/11/2013 at 00:44 said:

    salut !!! Foarte interesanta emisiunea , arati superb in fiecare zi

    Reply ↓
  5. Diana on 27/10/2013 at 21:11 said:

    Helloo! Laura, te rog spune-mi cu ce pot sa inlocuiesc vinul? Eu nu consum alcool niciodata.( suntem musulmani si traim intr-o tara islamica). Astept si alte retete
    Te pup, cu drag

    Reply ↓
    • Laura on 28/10/2013 at 01:08 said:

      Poti sa pui suc de portocale sau de rodii…

      Reply ↓
  6. Pingback: Invata sa gatesti precum Laura Cosoi! | www.petreusdan.ro

  7. Ligia on 25/10/2013 at 09:23 said:

    Ce emotionati erati toti! Dar nu te intimida,pentru ca te pricepi foarte bine la gatit!Ti se trage din familie,de la Mama Malina!Bafta multa mai departe!

    Reply ↓
    • Laura on 27/10/2013 at 13:23 said:

      :)

      Reply ↓
  8. Smaranda on 24/10/2013 at 23:07 said:

    Mmmm yummy! Spor la gatit, ca eu nu prea am :), doar fac risipa de alimente, si atunci cand reusesc sa fac ceva apetisant nu mananc ca sa tina cat mai mult :))

    Reply ↓
    • Laura on 27/10/2013 at 13:23 said:

      :)))

      Reply ↓
  9. Angy on 23/10/2013 at 20:59 said:

    Imi poti spune cand se difuzeaza reluarea acestei emisiuni?:) multumesc!

    Reply ↓
  10. Sabrina on 23/10/2013 at 16:58 said:

    M-am uitat aseara!<3

    lifeisbetterblondewiths.blogspot.com

    Reply ↓
  11. ana on 23/10/2013 at 15:35 said:

    salut laura, sunt din chisinau si am urmarit cu mare drag faptul cum ai gatit, mi se pare o reteta ft gustoasa…ai avut o aparitie extraordinara…succese pe mai departe si nu lua la suflet chiar toate comentariile sefilor…

    Reply ↓
  12. Elena on 23/10/2013 at 14:57 said:

    vai, ce bine arata… salivez! :)

    http://mypinkblog.com/

    Reply ↓
  13. aviva on 23/10/2013 at 14:12 said:

    Buna Laura! Reteta suna f f bine si o s-o incerc dar am niste intrebari: curmalele si smochinele trebuie sa fie proaspete sau uscate? Imi imaginez ca uscate ptr ca stafidele ca si product ar fi imposibil sa le gasesti ,,proaspete,,… :) Usturoiul trebuie neaparat facut la cuptor? Cum poti fi atat de frumoasa cu niste cepe pe cap? :) Multumesc!

    Reply ↓
    • Laura on 23/10/2013 at 14:43 said:

      Daca nu cureti usturoiul de nervurile interioare si daca nu il faci la cuptor, nu se poate face pasta si are un gust mult prea puternic. Incearca varianta asta si vezi cum ti se pare!:)
      Smochinele si curmalele sunt uscate! :)

      Reply ↓
  14. Luisa Mihaela on 23/10/2013 at 13:51 said:

    Arata foarte bine si destul de simplu de gatit, dupa cum ai detaliat tu Laura. O sa incerc cu siguranta si revin cu rezultatul :)

    Reply ↓
    • Laura on 06/11/2013 at 01:47 said:

      De-abia astept! :)

      Reply ↓
  15. sorina on 23/10/2013 at 12:52 said:

    yammy delicios arata! Si tu esti faina! :)

    Reply ↓
  16. maria on 23/10/2013 at 12:44 said:

    arata bine si cred ca e si bun,am putea inlocui pieptul de rata cu alta carne(pui,vita iepure)o sa incerc sal fac cu toate ca familiei mele nu o sa le placa am probat cu miel,dar fara soia claro,era o reteta de a lui cristian margarit pentru paste

    Reply ↓
    • Laura on 23/10/2013 at 13:08 said:

      Nu iti recomand sa inlocuiesti rata. Asta este tot farmecul si in plus smochinele si stafidele nu merg atat de bine cu porcul sau vita.
      Totusi rata nu se poate compara cu mielul asa ca…incearca! :)

      Reply ↓
  17. Pingback: Ce a gatit Laura Cosoi la prima proba de la MasterChef – Proba Celebritatii. Incearca-i reteta | TokNok România

  18. Blog Andra Dorolti on 23/10/2013 at 12:29 said:

    usturoi in cartofi? oo, ce idee buna :) am sa-ncerc si-am sa-ti spun ce-a iesit :D

    Reply ↓
    • Laura on 23/10/2013 at 13:07 said:

      Usturoiul trebuie curatat de nervurile interioare, pus in staniol si bagat la cuptor ca sa se coaca. :)

      Reply ↓
  19. Diana on 23/10/2013 at 12:09 said:

    O sa încerc si eu! Arată foarte bine! Felicitări!

    Reply ↓
    • Laura on 23/10/2013 at 12:17 said:

      Sa imi spui cum ti-a iesit! :)

      Reply ↓

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts

  • Life
  • Travel
1
Vietnam Phu Quoq

Vietnam Phu Quoq

3 weeks ago
  • Life
  • Photography
  • Travel
5
Vietnam – Ho Chi Minh – Delta Mekong

Vietnam – Ho Chi Minh – Delta Mekong

3 weeks ago
  • Bebe
  • Lara
  • Life
  • Rita
  • Vera
3
Rezolutie 2022

Rezolutie 2022

2 months ago
  • Life
  • Travel
9
Israel: Tel Aviv si Jerusalim

Israel: Tel Aviv si Jerusalim

4 months ago
Previous Post

Emotie de toamna

by Laura

MasterChef – Proba Celebritatii: Piept de rata cu stafide si curmale
Next Post

Germania: Nürnberg

by Laura

MasterChef – Proba Celebritatii: Piept de rata cu stafide si curmale

Instagrams






© 2013-2021 lauracosoi.ro • Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din acest site este permisa doar cu specificarea sursei.
made by via zulian