Iata si reteta mult asteptata! :)
Ingrediente:
conopida (500g)
350 g cascaval
250 g smantana
3 oua
piper si sare
2 linguri ulei de cocos
Preparare:
Se fierbe conopida 5 minute, se amesteca intr-un bol 300 g cascaval rasa, cu ouale, smantana, sarea si piperul. Se scurge bine conopida si se adauga maruntita in compozitie. Se unge o tava cu putin ulei de cocos sau unt si se adauga compozitia omogena. Se rade peste ea restul de cascaval 100g si se baga in cuptorul incins bine. Se da la 180 grade si se lasa 35-40 de minute! :)
4 thoughts on “Conopida gratinata”
Tocmai am facut conopida gratinata dupa reteta ta si a iesit super. Mi-a placut ca are mai putine ingrediente “grelute” decat alte retete. Aditional am mai pus ceapa verde, marar si patrunjel. Delicios! 😘
PS: reteta cu cascaval, este perfecta! Multumesc.
Fetita mea de 16 luni iubeste conopida si brocoli. Asa gratinate le fac o data pe saptamana si papa si ea. Se poate inlocui jumatate de cantitate de cascaval cu branza de vaci ca sa fie mai kid-friendly (si cascavalul sa fie de calitate). Ideea e ca dupa o cina de conopida gratinata nu mai ramane nimic, toata familia e satula :)
Ca sa fie cuuuuum? “mai kid-friendly”???? Alecsandri lesina de ras cand vede cat de actuala este opera sa si cum “Gulițâ” s-a multiplicat la infinit….