Am asteptat cumintica sa iesim din post ca sa pot urca pe blog aceasta reteta: costite de miel la tava. Este super simplu de realizat si chiar daca nu esti innebunit/a dupa miel varianta asta o sa te faca sa-l mai prepari de cateva ori pana la Paste. :)
Ingrediente costite:
8 costite de miel
2 căței de usturoi, tocat
2-3 linguri ulei de măsline
2-3 crengute de rozmarin, proaspete
Sare și piper după gust
Asezonati fiecare parte cu sare si piper.
Se presara un pic de rozmarin pe fiecare parte a costitei de miel, apăsând în jos, sa se lipeasca.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie de fonta la foc mediu. Odată fierbinte, se adaugă usturoi și crenguta de rozmarin în tigaie și se distribuie uniform (aproximativ 2 linguri de rozmarin din tulpina). Se adaugă mielul pentru 4-5 minute pe fiecare parte pentru mediu. Se decoreaza mielul cu rozmarin proaspăt, dacă se dorește și se servesc imediat.
Ingrediente salata:
2 morcovi mari
1 ceapa rosie
2 cartofi dulci mijlocii
3 linguri ulei de măsline
2 linguri de otet balsamic
250g linte fierte
75g feta, maruntita
50g rucola
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Pune morcovul, ceapa și cartofii dulci într-o tavă mare termorezistenta, se stropesc cu 2 linguri ulei de masline, se asezoneaza cu sare si se lasa la cuptor pana cand se inmoaie, rumenesc.
Se încălzește lintea în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj, și apoi se aseaza intr- un platou de servire. Se pun deasupra legumele, feta maruntita, rucola, apoi se stropeste cu otet balsamic si ulei de masline.
Astept pareri dupa ce testezi propunerea mea. Pofta buna!!!
Si inca o varianta a fripturii de miel ai mai jos!
3 thoughts on “Costite de miel cu usturoi si rozmarin”
Laura sunt bune costitele de miel?
Arata bine acest fel de mancare ?
La gratar sunt super