ingrediente 6 persoane
250g ciocolata neagra
60ml rom (noi am folosit negru)
25g unt
2 oua
250g piure de castane
frisca
mod de preparare
– rupem ciocolata bucatele si o punem la topit impreuna cu romul, la bain-marie
– adaugam untul si amestecam pana cand se topeste
– oprim focul si cu ajutorul unui mixer incorporam pe rand galbenusurile si piureul de castane
– separat batem spuma albusurile si le incorporam in crema de ciocolata amestecand usor
– adaugam frisca si mixam pana ajungem la cremozitatea dorita de fiecare
– punem crema in pahare sau in boluri, simpla sau pe straturi,dupa imaginatie si le punem la frigider
– se scot din frigider cu 30 de minute inainte sa fie servite.
Inspiratie: www.delicii.com
foto: Marius Dragne
12 thoughts on “Crema de ciocolata si castane”
Cum facem piureul de castane? Sa nu il cumpar gata preparat. Contine altceva decat castanele fierte, decojite si zdrobite?
http://lauracosoi.ro/2015/01/04/crema-de-ciocolata-si-castane/ Cu reteta asta l-as convinge pe Robbie WIlliams sa ramana la masa! e suficient de dulce sa -l indulceasca! :) pupici
Îmi plac reţetele tale pentru că toate sunt fine şi delicate, cum eşti şi tu. Pe blogul meu se găsesc reţete tradiţionale ardeleneşti: http://pavelioana2014.wordpress.com/
Ce bine arataaaaaa….
Abia astept sa incerc reteta
http://foodandlifestories.blogspot.ro/
Cata frisca se pune? Dar de unde ai un strat alb? Din modul de preparare se intelege ca si albusurile batute si frisca se toarna peste compozitia de ciocolata.
Stratul alb este frisca simpla:) Si da albusurile spuma se adauga compozitiei,ai inteles bine. In functie de ciocolata care o folosesti compozitia iese mai tare sau mai moale. Noi am folosit o ciocolata neagra destul de uscata si am folosit apoi cam 200g de frisca pana am considerat ca e destul de cremoasa crema. E totul dupa preferinte.
La multi ani Laura cu sanatate si iubire!
poate mai faci un post cu beauty tips :*
Putem folosi altceva in loc de piure de castane?
Asta-i farmecul. :)
Asa de pe foc adaugam untul,galbenusele si pireul de castane?Nu se taie?Nu lasam putin sa se raceasca?Eu am patit-o cu untul si mi s-a taiat :(
Poti sa o lasi putin sa se raceasca.
Multumesc mult!