Deja a devenit o traditie si in fiecare an cum apare loboda, va amintesc de ciorba mea preferata de loboda!
Ingrediente:
• 2 cepe verzi,
• 1/2 sau chiar o lamaie (dupa gust),
• 3 legaturi de loboda rosie,
• 1 legatura de stevie,
• 1 legatura leustean,
• 3 linguri orez salbatic,
• sare
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert impreuna cu doua cepe verzi taiate marunt si orezul spalat foarte bine. Intre timp se marunteste leusteanul, stevia si loboda iar dupa 10 minute se adauga zarzavatul si se opreste focul. Se lasa la inabusit 5 minute si apoi se adauga zeama de la o jumatate de lamaie.
Mie imi place sa mananc ciorba simpla, dar tu poti sa iti pui si smantana. :)
9 thoughts on “De post: Ciorba de loboda rosie”
Bună Laura.
Cu ce se poate înlocui ștevia? Eu nu găsesc niciodată dar am preparat de mai multe ori fără și eram curioasă cum este “rețeta originală”. Asa cum am preparat-o până acum ne place la nebunie.
Salutări,
Ingrid. 😊
Poti sa ramai la varianta fara stevie :)
Preferata mea! <3 Abia astept sa o fac. Deja imi e pofta…yammii
Am gatit-o si eu. A iesit tare racoritoare (am pus mai multa lamaie). Am vrut sa ii fac o surpriza sotului meu (ciorba aceasta ii era pregatita de bunica materna in copilarie) si am reusit.
Buna ziua ,bunica este incantata de reteta dansa iubeste oul pus deasupra batut chiar si in post.
Si mie imi plac foarte mult ciorbele acrisoare si cu mult zarzavat. N-am mancat niciodata ciorba de loboda, dar chiar m-ai facut curioasa sa incerc. :D
De ceorez salbatic? Acesta fierbe mult mai greu decat orezul obisnuit, cele 10 minute dupa ce a dat in clocot sunt insufiente. Cu alte cuvinte orezul e abia inmuiat, mai mult crud (nici macar al dente nu e). Nu se poate folosi orez obisnuit?
Buna, Mihai. Da, poti sa folosesti orez normal linistit. Astept pareri dupa…:)
Probabil foloseste orez prefiert…si acestuia ii sunt suficiente cele 10min.