Imi place tot ce tine de Italia. Imi plac peisajele, filmele, designerii, arhitectura, poemele, muzica, dar mai ales mancarea.
Mi s-a ivit sansa sa particip la un workshop organizat de Casa di Peroni, unde am invatat de la Giovanni Piselli sa … “fare la propria pasta”, adica sa invat sa fac paste de casa. Chiar daca in perioada asta am fost super prinsa cu proiectele la care lucrez, nu am putut rata o sansa asa de mare! Poti sa incerci si tu experienta inscriindu-te pe site-ul lor, aici! Iti recomand workshop-ul de bucatarie moleculara a lui Alexandru Razvan, dar si proiectia filmului “La Grande Belleza”- Paolo Sorrentino (pe 13 decembrie 2015).
Asadar, in mijlocul Bucurestiul, pe calea Victoriei 46, se afla Casa di Peroni, un loc foarte cochet, pe care il poti vizita pana pe 17 decembrie. Peroni incearca sa ofere romanilor o experienta pur italieneasca. A dedicat trei saptamani celor trei domenii care continua sa faca Italia cunoscuta in toata lumea: design, cucina, cinema.
Simplitate, spontaneitate, creativitate şi pasiune pentru cele mai mici detalii. Acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine cucina italiana şi preparatele ei, care te poartă de fiecare dată într-o călătorie a simţurilor prin Italia cea veşnic aromată şi surprinzătoare. Dupa workshop am testat si preparatele din meniul restaurantului: La Caprese di Casa Peroni, Parmigiana tiepida di melanzane siciliane, Pappardelle alla lepre in ragut bianco si Peroni Tiramisu. Ca sa ai o idee ce sa comanzi cand ajungi acolo!
Dar mai sunt si alte preparate interesante, deorece meniul restaurantului deschis în Casa di Peroni până pe 17 decembrie îţi propune combinaţii surprinzătoare de ingrediente şi arome, reinterpretări ale preparatelor italiene consacrate, care îţi vor ghida simţurile pe harta culinară a Italiei. Fie că îţi doreşti să încerci o o reţetă tradiţională din Sicilia, celebrele paste Pennoni alla Norma din Catania-Sicilia, numite după opera lui Vincenzo Bellin, sau o reţetă cu totul nouă de tiramisu, cu reducţie de Peroni, în Casa di Peroni vei redescoperi bucuria timpului petrecut alături de cei mai apropiaţi prieteni şi savoarea unei cine în stil italian.
Eu l-am avut alaturi alaturi de mine pe Cosmin si ne-am amuzat teribil la workshop, dar si la cina amintindu-ne de calatoriile din frumoasa Italie.
Acum chiar ca mi s-a facut dor de ea!!! Aaaa si sa nu uit. Daca ma intrebi ce as putea manca non stop ce crezi ca ti-as raspunde? :)
Dolce far niente la Florenta 2013 :)
Dolce far pasta la Casa di Peroni, Bucuresti 2015
Foto: Zoran Simulov si Adrian Bulgariu
8 thoughts on “Design, Cucina, Cinema”
Blugii albi sunt de la guess?
sunt asa draguti:)
Da! Uau, dar ce spirit de observatie ai :)
Si eu iubesc Italia si cred ca in alta viata am trait acolo. Ma simt ca acasa pe taramurile ei, imi plac oamenii si zambetele lor, iubesc mancarea italieneasca, de la paste la pizza, la tiramisu, la cappuccino sau espresso, la prosecco, la vinurile lor etc. Gatesc foarte des paste in diferite combinatii (imi place ca le poti prepara cum vrei tu, cu ingredientele preferate, mereu diferit) si nu ma satur niciodata de ele :) In februarie dau o fuga la Roma si deja numar zilele. Nu mai am deloc rabdare :)
Te cred. Si eu ador pastele. As putea manca tot timpul :)
Doamne,iubesc bucataria italiana si aceasta tara minunata.Bucataria italiana este preferata mea.Poate ne spui si noua cate ceva din ce ai invatat acolo.
Am invatat diferite retete pentru aluatul pastelor. :) In principal sunt pe baza de faina si oua, dar sunt unele care contin si lapte, unt, busuioc. :)
Uite asa devii o bucatareasa buna!
http://www.descude.com
Tot timpul invat! :)