In fiecare an, in vinerea de dinaintea Craciunului, mama Marioara bunica noastra ne pregatea aceasta mancarica de fasole.
Este delicioasa si imi aminteste de copilarie, de momentele cand eram toti. Este primul an cand mama Marioara nu mai este cu noi de Craciun, dar ma gandesc la ea si fredonez colindul meu preferat….
Ingrediente:
500 g fasole rosie
1 ardei
1 praz
1/2 suc de rosii (facut in casa ar fi ideal)
1 morcov
5 linguri ulei de masline
3 catei usturoi
sare si piper
Preprare:
SE fierbe fasolea in 3 ape si se scurge bine. Se incalzeste uleiul de masline si se adauga prazul maruntit, se rumeneste si se adauga si usturoiul si ardeiul taiat cubulete. Adauga 100 ml suc de rosii si condimentele si dupa 5 minute adaugi fasolea. Se lasa la foc mic 5 minute si apoi adaugi restul sucului de rosii. Eu am mai lasat la foc mic aproximativ 20 de minute ca sa se combine bine aromele.
Sper sa-ti placa! Tu ce reteta ai de la bunici?