Asa cum ti-am promis, iata reteta pregatita alaturi de colegii mei pentru echipele speciale de la SMURD. Sper sa iti placa, pentru ca Panna Cotta este unul dintre deserturile mele preferate. Light si nu foarte dulce, Panna Cotta te cucereste inca de la prima gustare. In urma voturilor date de cei de la SMURD, desertul pregatit de echipa mea a iesit pe primul loc. Il consider deosebit pentru ca l-am gatit cu multa dragoste! :)
Ingrediente:
• 250 ml smantana dulce
• 250 ml iaurt din lapte de bivolita
• 90 ml lapte rece
• 1 baton vanilie sau esenta de vanilie
• 10 g gelatina
• fructe de paduere
• 100 g zahar
Preparare:
Se pune gelatina la inmuiat in laptele rece pentru 5 minute, se pune pe foc smantana si iaurtul impreuna cu zaharul dar nu trebuie sa fiarba. In momentul in care compozitia incepe sa fiarba se adauga gelatina cu tot cu laptele in care s-a inmuiat. Se adauga semintele de la batonul de vanilie (sau esenta de vanilie), se amesteca foarte bine si apoi se toarna in cupele care se clatesc in apa rece inainte. La final poti sa tragi la tigaie fructele de padure cu putin zahar sau sa le asezi asa cum sunt peste Panna Cotta. Se pun cupele la rece si apoi se servesc. Nu ti se pare un desert foarte usor de facut? :)
30 thoughts on “MasterChef – Proba Celebritatii: Panna Cotta”
Buna Laura vreau sa încerc si eu reteta ta dar vreau sa stiu cate portii ies din ingredientele sus mentionate?
Buna Laura! Cu ce imi recomanzi sa înlocuiesc iaurtul din lapte de bivolita,cu de vaca sau oaie? Merci :D
Cu iaurtul clasic!
Buna Laura Si la multi Ani pe 2014 si multe realizari
Eu sunt un bucatar sef si practic meseria din 1997 ,37 ani avand in prezent ,am urmarit toata emisiunea si emisiunile speciale de gatit ,insa un lucru ma deranjeaza atitudinea acestor sefii din emisiune ,si ma refer ei cand au facut scoala ,nu stiau sa taie o ceapa ,si aveau pretentii la voi sa va comporta-ti ca niste profesionisti.Eu imi amnintesc ca nu ma invatat nimeni ,cum sa gatesc , in schimb ambitia ma facut sa ajung departe .Am simtit ca esti o persoana ambitioasa si se vedea ca iti place ce faci ,si asta ma bucurat ,dai dovada de lucru in echipa si asta ajuta mult .Ma bucur pt tine si mi-ar place sa mai comunicam ,ma gandeam de multe ori sa deschid o scoala de gospodine ,sa le invat sa gateasca ,sa stie sa foloseasca corect condimentele ,tot ce tine de gatit http://adsense1.ucoz.com detin multe retete pe care le voi pune la dispozitia celor care doresc la cerere .Un an frumos plin de satisfacti si realizari sandimarian2010jr@yahoo.com
S-a primit foarte gustos,a ajuns sa fie desertul meu preferat.Poti sa pui si reteta tortului facut cu Josan ?Parea foarte bun
Draga mea, am facut si eu panna cottaaaa, nu imi vine sa cred ce buna mi-a iesit, nu am mai mancat pana acum, nu stiu cum mi-a scapat, eu sunt fana deserturi albe. Ca sos am folosit peltea de gutui, o minunatie de desert, foarte simplu de facut si cu care dai bine in fata celui mai pretentios musafir. Merci de pont, Laura, esti o draguta!!! :*
Cu mare drag! Ma bucur ca ti-a placut. :)
Laura. la testul sub presiune , inafara de un pahar de panna cotta ai mai avut unul care continea american cookies. imi poti spune cum se numea?
Pai era acelasi preparat. Pana-Cotta cu american cookies, doar ca unul dintre ele a stat mai putin la congelator si compozitia era mai moale. Iti recomand sa pui iaurt de bivolita in compozitie. Ii da o aroma extraordinara! :)
Laura, cum ai facut sosul de fructe de deasupra?.., asa pare..
Tragi fructele in tigaie cu putin zahar si unt daca doresti. Se lasa 3 minute.
Poti sa pui si dulceata!:)
Gata! Nu vazusem si restul comm… :D bag si iaurtul :))
:) Sa imi spui cum ti-a iesit!
La ingrediente vad si iaurt de capra….ce fac cu el? :)
in ingrendiente ai spus 250 g iaurt de capra.. Cu asta ce faci? Ca in reteta nu ai spus nimic de el.. E doar ca sa il avem in frigider in caz ca ni se face pofta?
:))) am corectat! Iaurtul se amesteca cu smantana si zaharul.:)
Pai si iaurtul? :)
Iarta-ma, iaurtul se ameste cu smantana!:)
Multumesc! :)
wow, cat de bine arata! abia astept sa incerc si eu reteta!
http://mypinkblog.com/
delicios!!!!
lifeisbetterblondewiths.blogspot.com
esti super simpatica! mi-e drag de tine!
Minunat:) o sa încerc si eu, deși nu sunt o prea buna gospodina.. Singurul desert pe care l-am facut pana acum este “musuroiul de cârtița”:)felicitări, cum ti-am mai spus , esti naturala, calda si-mi place blog-ul tau.
Asta ma bucura mult! :)
Ma bucur nespus de mult ca ai publicat reteta. Sunt foarte incantata , si vreau sa incerc retea in acest weekend. Iti multumesc si iti urez succes incontinuare la MasterChef. Te pup .
Sa imi spui cum ti-a iesit,da?
A iest SUPERRRR.(recunosc ca am avut o mica problema cu gelatina dar in final a fost ok ). Nici nu ma asteptam sa fie un desert asa bun , si sa primesc atatea complimente. Cel mai spercial a fost de la viitoarea mea scoacra , care s-a intors ieri din Spania si nu a urmarit emisiunea de marti …”mm…delicios..ar trebuie sa particip la MasterChef “:)))
Ma bucur mult! Ce probleme ai avut cu gelatina?
Pai am incalzit laptele…nu am fost atenta …si dupa cred ca a stat vreo 15 minute nu 5. :)) Dar am refacut totul asa cum trebuie si a fost ok. ;)