• CulinArt
    • Budinca de gris
      more
      View more

      Budinca de gris

      3 years ago
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      3 years ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      3 years ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      4 years ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      4 years ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      4 years ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      4 years ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      5 years ago
  • Travel
    • Vietnam Phu Quoq
      more
      View more

      Vietnam Phu Quoq

      2 years ago
    • Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong
      more
      View more

      Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong

      2 years ago
    • Israel: Tel Aviv si Jerusalim
      more
      View more

      Israel: Tel Aviv si Jerusalim

      3 years ago
    • Vacanta in Bulgaria
      more
      View more

      Vacanta in Bulgaria

      3 years ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
Laura Cosoi
  • CulinArt
    • Budinca de gris
      more
      View more

      Budinca de gris

      3 years ago
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      3 years ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      3 years ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      4 years ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      4 years ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      4 years ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      4 years ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      5 years ago
  • Travel
    • Vietnam Phu Quoq
      more
      View more

      Vietnam Phu Quoq

      2 years ago
    • Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong
      more
      View more

      Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong

      2 years ago
    • Israel: Tel Aviv si Jerusalim
      more
      View more

      Israel: Tel Aviv si Jerusalim

      3 years ago
    • Vacanta in Bulgaria
      more
      View more

      Vacanta in Bulgaria

      3 years ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
  • CulinArt
    • Budinca de gris
      more
      View more

      Budinca de gris

      3 years ago
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      3 years ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      3 years ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      4 years ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      4 years ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      4 years ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      4 years ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      5 years ago
  • Travel
    • Vietnam Phu Quoq
      more
      View more

      Vietnam Phu Quoq

      2 years ago
    • Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong
      more
      View more

      Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong

      2 years ago
    • Israel: Tel Aviv si Jerusalim
      more
      View more

      Israel: Tel Aviv si Jerusalim

      3 years ago
    • Vacanta in Bulgaria
      more
      View more

      Vacanta in Bulgaria

      3 years ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
Meniu pentru 1 saptamana
  • CulinArt / Forma Gustului / Life

Meniu pentru 1 saptamana

  • by Laura
  • 05/05/2020
  • 51
  • 17678

 

 

Asa cum ti-am promis, revin cu idei de preparate din ingredientele cumparate pentru perioada de stat acasa. Consider ca acum sunt mai importante decat de obicei mesele luate in familie. Asa cum iti spuneam in alte articole, dar si in cartile mele, consider ca mancarea are darul de a apropia oamenii, de a crea un sentiment de confort si nu in ultimul rand, ii putem acorda o conotatie spirituala. Suntem constienti de acest aspect mai ales de sarbatori, dar n-ar strica sa ne amintim mai des. Asadar, am cautat prin proviziile (bine dezinfectate) pe care le-am facut si iata ce am gatit.

Luni

Dimineata: Clatite cu urda

Cate o portie de clatite cu urda si marar. Urda de calitate are gust delicat de caimac si nu este inecacioasa. Trebuie folosita insa imediat dupa ce ai cumparat-o, pentru ca se altereaza repede.

Ingrediente

Pentru clatite

2 oua

1 ½ cani faina

200 ml lapte

2 linguri ulei de masline

100 ml apa minerala (la nevoie, daca aluatul trebuie subtiat)

Pentru crema de urda

300 g urda

1 ou

1 legatura marar

50 g Emmentaler

25 g unt

Mod de preparare

Se mixeaza ouale si se adauga apoi uleiul, laptele și faina in ploaie. La nevoie, se subtiaza compozitia cu apa minerala, care va face clatitele mai pufoase. Se coc intr-o tigaie antiaderenta. Urda se amesteca cu ou, marar si doua lingurite de Emmentaler. Dupa ce se umplu clatitele cu aceasta compozitie, se asaza intr-un vas uns cu unt, se presara restul de Emmentaler deasupra si se dau la cuptorul preincalzit la 180°C.

Pranz: Supa crema de urzici

Trebuie sa gatim urzicile, ca sa nu se ofileasca, asa ca m-am gandit la o supa-crema de urzici, detoxifianta si plina de vitamine!

Ingrediente

½ kg de urzici

2 bucati praz

1 cartof alb

1 ceapa

1 morcov

2 catei usturoi

1 l supa de legume

50 g unt

50 g smantana

3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Ceapa, prazul, usturoiul si morcovul se inabusa intr-o oala cu ulei de masline si supa de legume pana se inmoaie putin. Se adauga cartoful taiat cuburi, apoi restul de supa de legume. Se fierbe totul 10 – 15 minute, apoi se adauga urzicile spalate bine. Se lasa pe foc inca 5 minute, apoi lasam sa se raceasca putin. Supa se mixeaza cu blenderul vertical, apoi se pune iar pe foc și se adauga untul si smantana. Se poate servi cu parmezan ras deasupra.

 

Somon cu ghimbir si sos de portocale

Combinatia de ghimbir si portocale merge cu orice peste mai gras, dar cu textura delicata.

Ingrediente

3 bucati somon

1 lingurita ghimbir proaspat ras

2 portocale

½ pahar vin alb (optional)

2 lingurite ulei de masline

3 bucatele lemongrass conservat (optional; eu mai aveam intr-un borcan in frigider, dar reteta se poate face si fara acest ingredient)

Mod de preparare

Somonul se asaza intr-un vas de yena si se asezoneaza cu ghimbir, vin alb, lemongrass si ulei de masline. Se storc cele doua portocale si se adauga in sos. Se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ jumatate de ora. Portocalele echilibreaza gustul preparatului si ii dau o nota de prospetime. Se serveste cald, cu o salata de valeriana alaturi.

Seara: Salata de fasole verde cu fulgi de migdale si telemea (sau branza Feta)

In mod obisnuit, as face reteta cu branza Feta, dar pentru ca am uitat sa cumpar, adaptez. Telemeaua de oaie sau capra sunt foarte potrivite pentru aceasta reteta.

Ingrediente

1 punga fasole verde

250 g telemea capra sau oaie

½ cana fulgi de migdale

½ lamaie

½ portocala

3 linguri ulei de masline

2 linguri mustar

1, 2 catei de usturoi

3, 4 fire de busuioc

Mod de preparare

Fasolea se fierbe la abur. Intre timp, preparam dressingul: se amesteca mustarul cu uleiul de masline, usturoi si zeama de lamaie. Fulgii de migdale se pun intr-o tigaie si se rumenesc putin. Fasolea fiarta se amesteca cu dressingul, apoi se adauga cuburile de telemea si fulgii de migdale. Se orneaza cu busuioc. Eu adaug si putin suc de portocale, pentru ca ne place contrastul intre gustul putin sarat al branzei si dulceata fructelor.

Marti

Dimineata: Cas cu rosii, castraveti si ceapa verde.

Pranz: Supa de pui cu taitei de casa.

Ingrediente

Pentru taitei

2 oua

1 praf sare

Faina cat cuprinde

Pentru supa

1 piept pui

1 telina

2 morcovi

1 ceapa

1 pastarnac

1 radacina patrunjel

1 legatura de patrunjel

Mod de preparare

Pentru a prepara taiteii batem ouale cu un praf de sare, apoi adaugam faina pana obtinem un aluat destul de tare. Lasam sa stea 10 minute la rece, apoi intindem o foaie. O presaram cu faina, o rulam si taiem fasii inguste. De obicei, ii las la uscat. Dar daca ma grabesc, ii bag 2, 3 minute in cuptorul incins. Pentru supa, punem pieptul de pui la fiert, il spumam, apoi adaugam legumele taiate cubulete. In ultimele 8, 9 minute de fierbere, adaugăm taiteii. O servim cu patrunjel proaspat.

Piure de stevie cu oua posate

Stevia este excelenta si la gust si ca beneficii pentru sanatate. Are efect antimicrobian, intareste sistemul imunitar si e plina de vitamine!

Ingrediente

7 legaturi stevie (daca sunt mai mari)

1 capatana usturoi

50 g unt

50 g smantana

3 oua

2 lingurite otet de mere

Mod de preparare

Stevia se opareste in apa clocotita 2, 3 minute. Se scurge, apoi se mixeaza la blender. Intr-o cratita, adaugam peste stevie usturoiul pisat, 50 g unt, diluam cu putina supa de stevie si lasam la foc 10 minute, amestecand din cand in cand. Spre final, adaugam si smantana. Intr-o oala, punem la fiert apa cu 2 lingurite de otet de mere si un praf de sare. Cand apa fierbe, cream un vartej cu lingura, apoi spargem un ou cu grija și il lasam sa se gateasca. Il scoatem cu paleta pe hartie absorbanta, apoi il servim cu piureul de stevie.

Seara: Salata de orez cu spanac si branza de capra.

Ingrediente

150 g orez

1 cutie baby spanac

250 g branza de capra

2, 3 fire oregano proaspat

1 legatura usturoi verde

100 g masline kalamata

3, 4 linguri ulei de masline

½ lamaie

Mod de preparare

Orezul se fierbe la abur. După ce s-a racit, se adauga frunzele de spanac, usturoiul verde, oregano, maslinele si cuburile de branza de capra. Se face un dressing din ulei de masline si lamaie si se toarna peste salata.

Miercuri

Dimineata: Cereale cu iaurt si smoothie de fructe.

Pranz: Supa-crema de linte cu lapte de cocos.

Ingrediente

200 g linte verde

1 ceapa

2 morcovi

1 radacina pastarnac

1 radacina patrunjel

2 fire praz

½ conserva lapte de cocos

2, 3 catei usturoi

2, 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Legumele se inabusa in ulei de masline si apa, apoi se adauga lintea bine spalata. Se completeaza cu apa si se lasa la fiert. Cand este gata, se raceste, se mixeaza la blender, apoi se toarna ½ conserva lapte de cocos si se mai tine 2 minute pe foc. Se poate servi cu crutoane sau cateva frunze de menta deasupra.

Friptura de vita cu piure de pastarnac si salata de rucola si untisor.

Ingrediente

3 bucati carne de vita

100 ml vin rosu

2 linguri sos de soia

2, 3 catei de usturoi

3, 4 fire de cimbru

2 fire rozmarin

50 g unt amestecat cu ierburi aromate

50 unt

100 ml smantana

Mod de preparare

Carnea de vita se pune la marinat cu o seara inainte cu ulei de masline, 100 ml vin rosu, sos de soia, cimbru, 2, 3 catei de usturoi zdrobiți si rozmarin. A doua zi, se scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei, apoi se frige cateva minute pe grill, pe toate partile. Se da ulterior la cuptorul preincalzit la 200°C, scazand temperatura dupa 10 minute la 180°C. Intre timp, fierbem pastarnacul la abur. Cand e gata il mixam impreuna cu untul si smanatana. Servim carnea de vita cu un cub de unt cu ierburi aromate deasupra, piure de pastarnac si salata de rucola si untisor.

Seara

Placinta de peste.

Ingrediente

½ kg file de merluciu

1 ceapa

1 telina mica

4, 5 rosii cherry

¼ lingurita cardamom

2, 3 fire coriandru

3, 4 linguri ulei de masline

4 oua

½ cutie mica de iaurt

Pentru aluat

10 linguri apa minerala

8 linguri ulei de masline

½ cub de drojdie

1 praf de copt

Faina alba si integrala cat cuprinde

Mod de preparare

Ingredientele lichide pentru aluat se pun intr-un vas, apoi se adauga praful de copt, drojdia și faina cat cuprinde, pentru a obtine un aluat elastic. Aluatul se lasa sa se odihneasca. Intre timp, intr-un wok inabusim ceapa si telina cu ulei de masline si apa. Cand s-au inmuiat, se adauga rosiile cherry taiate jumatati. Se pune si fileul de peste taiat cuburi si se asezoneaza cu coriandru si cardamom. Se lasa pe foc 5 minute, apoi se da la racit. Cand e rece, se incorporeaza ouale. Intr-o forma rotunda se intinde o foaie de aluat, se asaza compozitia de peste si cea de-a doua foaie deasupra. Se unge cu galbenus de ou batut cu iaurt si se da la cuptor la 180°C pentru aproximativ jumatate de ora.

Joi

Dimineata: Budinca de orez cu ananas.

Ingrediente

150 g orez Camolino

1 l lapte

1 ananas mic proaspat sau conservat

¼ lingurita cardamom

½ lingurita ghimbir ras

2 lingurite zeama de lamaie

4 oua

50 g unt topit

30 g unt

200 g branza de vaci

Sirop de artar dupa gust

Mod de preparare

Orezul se pune la fiert cu apa. Dupa ce a fiert pe jumatate se adauga laptele fierbinte, cardamom si ghimbir ras. Intre timp, galbenusurile se amesteca cu 50 g unt topit, iar albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie. Orezul fiert se amesteca cu branza de vaci, cuburi mai mari de ananas, galbenusurile de ou si albusurile. Compozitia se pune in forme ramekine unse cu unt si se orneaza cu felii de ananas.

Pranz: Supa-cremă de cartofi dulci.

Ingrediente

3 cartofi dulci mari

1 ceapa

2 morcovi

½ telina

1 lingurita ghimbir ras

1 catel de usturoi zdrobit

1 l supa de legume

½ lingurita chimion

½ cutie lapte de cocos (sau smantana)

3 fire coriandru

3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Intr-o oala, se inabusa ceapa, morcovii si telina cu ulei de masline si supa de legume. Se adauga usturoiul zdrobit, ghimbirul, apoi cartofii dulci. Se completeaza cu supa si se lasa la fiert. Spre final, se adauga si pulberea de chimion, coriandrul si laptele de cocos sau smantana. Se poate servi cu crutoane.

Urzicile care mi-au mai ramas din cursul saptamanii le pastrez spalate si fierte in frigider. Iar din ele pot sa prepar o mancarica de urzici servita cu mamaliga fiarta in lapte si cu parmezan.

Ingrediente

1 ½ urzici

1 ceapa

½ capatana usturoi

50 g unt

2 linguri ulei de masline

1 l lapte

150 g malai

3 linguri parmezan

Mod de preparare

Urzicile se oparesc in apa clocotita. Cand se mai racesc, se toaca marunt. Intr-o cratita, se pun uleiul si o parte din unt, apoi ceapa, care se inabusa cu zeama de la urzici. Dupa ce s-a fiert ceapa, adaugam urzicile si usturoiul si lasam pe foc aproximativ un sfert de ora. Intre timp, punem lapte la foc, adaugam si restul de unt si lasam sa se apropie de punctul de fierbere. Se adauga in ploaie si malaiul, amestecand continuu. Cand este aproape gata, se adauga parmezanul.

Seara: Salata de pui cu ananas si migdale.

Din ananasul si pulpele de pui care ne-au mai ramas pregatim o salata.

Ingrediente

2 pulpe de pui preparate deja la capac

3, 4 felii de ananas

50 g migdale

1 iaurt grecesc

1 cutie rucola

2 fire coriandru

3 linguri ulei de masline

1 lime

Mod de preparare

Carnea de pe pulpe se taie cuburi si se pune intr-un bol, peste frunzele de rucola. Se adauga ananasul taiat cuburi. Din iaurtul grecesc, ulei de masline si zeama de lime se prepara un dressing, care se torna peste salata. Pentru o textura crocanta se adauga migdalele tinute un minut, intr-o tigaie, pe foc.

Vineri

Dimineata: Chifle cu unt si lapte, branza de capra, rosii, masline, castraveti.

Ingrediente

300 g faina alba

200 g faina integrala

2 oua

1 lingurita zahar brut de trestie

1 cub drojdie

100 g unt

½ cana lapte

1 praf sare

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, iar in mijlocul ei se face o adancitura in care asezam drojdia, zaharul si doua, trei linguri cu lapte cald. Lasam sa actioneze drojdia. Cand aceasta incepe sa isi dubleze volumul, se adauga ouale la temperatura camerei, praful de sare si untul topit. Se framanta manual sau cu mixerul pana la incorporarea completa a ingredientelor. Se lasa sa creasca, acoperita cu un servet. Cand compozitia si-a dublat volumul, se formeaza bile din aluat, care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putin spatiu intre ele. Se lasa din nou la crescut, iar apoi se dau la cuptorul preincalzit pana se rumenesc. Cand sunt aproape gata, se ung cu unt topit deasupra.

Pranz: Bors de stevie cu linte.

Ingrediente

1 cana linte verde

1 telina

2 morcovi

1 pastarnac

1 radacina patrunjel

1 legatura praz

3 legaturi stevie

2 legaturi loboda rosie

3 linguri ulei de masline

1 l supa de legume

½ l bors

2 legaturi leustean proaspat

Mod de preparare

Legumele spalate si taiate cuburi se inabusa cu supa de legume si ulei de masline. Lintea se spala bine, apoi se pune peste legume. Se completeaza cu restul de supa si se lasa la fiert 20 de minute. Se adauga apoi stevia si loboda. Borsul se incalzeste separat si se adauga in ciorba, odata cu leusteanul. Se lasa sa mai dea in cateva clocote si e gata!

Chiftelute de peste la cuptor cu sos de iaurt cu maioneza si salata verde.

Ingrediente

½ file de peste alb (merluciu, spre exemplu)

2 oua

1 ceapa

1 felie paine inmuiata in lapte

½ lingurita condimente (cardamom, coriandru sau piper alb, dupa gust)

4, 5 catei de usturoi

1 iaurt

2 linguri maioneza

2 fire menta proaspata

Mod de preparare

Fileul de peste se da prin robotul de bucatarie sau masina de tocat, se amesteca cu oua, ceapa inabusita anterior, painea bine stoarsa, usturoi, si condimente. Se formeaza chiftele, care se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la cuptor. Intre timp, se amesteca iaurtul cu maioneza, 2 catei de usturoi si menta. Chiftelele se servesc cu acest sos si salata verde.

Seara: Budinca de legume.

Ingrediente

½ punga de broccoli congelat

3 morcovi

½ cana mazare

1 ardei gras rosu

2 ardei grasi verzi

1 legatura praz

1 legatura ceapa verde

1 legatura patrunjel

4 oua

250 g telemea

150 g cascaval

200 g smantana

50 g pesmet

3, 4 linguri ulei de masline

25 g unt

Mod de preparare

Intr-un wok, se inabusa in ulei de masline si apa prazul, ceapa verde si ardeiul gras, apoi se adauga mazarea si broccoli. Se lasa pe foc 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Separat, se pregateste crema de branza din ouale batute, telemea si smantana. Se unge cu unt o forma de yena, se tapeteaza cu pesmet, se adauga compozitia de legume si se rade cascaval deasupra. Se da la cuptor pana se rumeneste.

Sambata

Dimineata: Budinca din lapte de migdale cu mere si pere.

Ingrediente

3 mere

3 pere

250 ml lapte

4 oua

30 g unt

150 g faina

100 g zahar brut de trestie sau sirop de artar

½ lamaie

2 linguri pesmet

Mod de preparare

Merele si perele se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie. Cuptorul se incinge la 180°C. Se unge cu unt o forma rotunda, se tapeteaza cu pesmet si se asaza merele si pere frumos. Intr-un castron, se pun faina si zaharul, iar ouale se bat impreuna cu laptele. Daca folosim sirop de artar, il adaugam in lapte. Se inglobeaza laptele cu oua in faina, amestecand cu mixerul. Compozitia se toarna apoi peste fructele din tava. Se poate decora cu fulgi de migdale. Se lasa la cuptor pana se rumeneste frumos.

Pranz: Ciorba de vacuta.

Ingrediente

½ kg carne de vita

1 ceapa

2 morcovi

1 telina

1 pastarnac

1 ardei gras

2 legaturi leustean

½ l bors

150 ml suc de rosii

Mod de preparare

Carnea de vita se pune la fiert si se spumeaza din cand in cand. Dupa ce este pe jumatate fiarta, adaugam legumele taiate cubulete. Cand si acestea sunt aproape fierte, adaugam sucul de rosii. Borsul se fierbe separat si se toarna in ciorba. Se adauga si leusteanul si se lasa sa dea in cateva clocote.

Paste cu rosii si busuioc.

Ingrediente

1 cutie paste integrale

1 cutie rosii cherry

3, 4 catei usturoi

3, 4 linguri ulei de masline

5, 6 fire busuioc

1 lingura parmezan

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe cutie. Intre timp, se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Atentie! Se lasa doar cateva zeci de secunde, pentru ca nu trebuie calit. Daca se rumeneste prea tare, uleiul devine amar. Se adauga si busuiocul, pastrand cateva fire pentru ornat. Rosiile taiate in jumatati se adauga in tigaie si se asezoneaza amestecul dupa gust. Cand spaghetele mai au un minut si sunt gata, se scot din oala si se adauga in tigaia cu sos de rosii. Se lasa inca un minut pe foc si apoi se servesc cu parmezan ras deasupra.

Seara: Salata de cartofi cu sos de iaurt si ierburi aromate.

Ingrediente

1 kg cartofi

300 g iaurt

4, 5 catei usturoi

1 lingura parmezan

2, 3 fire menta verde

Mod de preparare

Cartofii se coc la cuptor. Dupa ce s-au racorit, se taie felii. Iaurtul se amesteca cu usturoi, menta si parmezan. Sosul se toarna peste cartofi si se omogenizeaza bine.

Duminica

Dimineata: Cascaval pane la cuptor, rosii, castraveti, masline.

Ingrediente

3 felii de cascaval mai tare

2 oua

100 g pesmet

Mod de preparare

Feliile de cascaval se dau prin ou, pesmet, apoi se repeta operatiunea. Trebuie sa formeze o crusta perfecta, ca sa nu se topeasca la cuptor. Incingem bine cuptorul, la 200°C. Feliile de cascaval se asaza intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor pana se rumenesc.

Pranz: Ciorba de fasole verde dreasa cu smantana.

Ingrediente

1 punga fasole verde

1 ceapa

2 morcovi

2 bucati albitura

1 telina

4, 5 catei usturoi

200 g smantana

2 galbenusuri

5, 6 linguri otet de mere

Mod de preparare

Fasolea verde se pune la fiert impreuna cu celelalte legume taiate cuburi. Cand s-au fiert, se adauga un dressing preparat asa: galbenusurile se amesteca cu smantana si usturoiul. Se subtiaza cu otetul de mere si o cana de supa lasata la racit. Dressingul se adauga apoi in ciorba, se lasa jumatate de minut sa fiarba si se inchide focul.

Ficatei de pui cu sos de rosii si salata de castraveti cu usturoi.

Ingrediente

1 cutie ficatei

3, 4 linguri ulei de masline

1 cana suc de rosii

1 ceapa

1 capatana usturoi

Mod de preparare

Ficateii se pun in wok cu uleiul de masline si 50 ml apa. Cand s-au fiert pe jumatate se adauga sucul de rosii si usturoi pisat dupa gust. Castravetii proaspeti se taie rondele si se face un dressing din lamaie, ulei de masline, usturoi pisat si o lingurita de mustar. Se toarna peste castraveti si se serveste impreuna cu ficateii.

Seara: Orez cu legume si salata verde.

Ingrediente

150 g orez Camolino

200 g fasole verde

300 g hribi de padure sau orice fel de ciuperci congelate

3 morcovi

2 ardei grasi verzi

2 ardei grasi rosii

1 lingurita ghimbir ras

½ conserva lapte de cocos

2, 3 catei usturoi

2 linguri sos soia

3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Orezul se pune la fiert. Intre timp, se pregatesc in wok legumele. Se aromatizeaza uleiul cu usturoi taiat felii, se adauga morcovul taiat bastonase, apoi fasolea verde, ardeiul gras si ciupercile. Se lasa sa se patrunda. Adaugam si ghimbirul si sosul de soia. Cand orezul este gata, se amesteca cu legumele din wok si se toarna deasupra laptele de cocos, care va da preparatului o textura cremoasa si un parfum delicat.

Iata ce gatesc intr-o saptamana de stat acasa cu familia. Imi plac momentele cand ne asezam toti la masa si asteapta cu curiozitate sa descopere ce a gatit mama. Sper sa trecem perioada asta cat mai usor! Recunosc ca se intampla ca unele feluri de mancare sa le mancam si a dopua zi, dar am organizat acest meniu ceva mai diverasificat pentru tine in special.

Tu cum te  descurcati cu copiii in casa? Ce le prepari deosebit?

Tags
  • meniu complex
  • meniu pe o saptamana
  • 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Videos
Projects

Lucrurile care chiar conteaza (P)

A treia sarcina: Al treilea trimestru

Pre BirthDay Shooting

Art

Secret Nipple

Romania Centenara- Flori de ie

Geta the Artist

Dance

Primul interviu

In the mood for dance…

Bailando por un sueno – Mexic 2010

2 thoughts on “Meniu pentru 1 saptamana”

  1. Delia on 25/05/2020 at 18:49 said:

    Buna Laura,

    acest meniu este si pentru tine, acum cand esti insarcinata?

    Reply ↓
    • Laura on 03/06/2020 at 00:33 said:

      Exact!

      Reply ↓

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts

  • Life
  • Travel
6
Vietnam Phu Quoq

Vietnam Phu Quoq

2 years ago
  • Life
  • Photography
  • Travel
7
Vietnam – Ho Chi Minh – Delta Mekong

Vietnam – Ho Chi Minh – Delta Mekong

2 years ago
  • Bebe
  • Lara
  • Life
  • Rita
  • Vera
5
Rezolutie 2022

Rezolutie 2022

2 years ago
  • Life
  • Travel
11
Israel: Tel Aviv si Jerusalim

Israel: Tel Aviv si Jerusalim

3 years ago
Previous Post

Universul Ritei

by Laura

Meniu pentru 1 saptamana
Next Post

Leapsa cu Gust- Retete pentru copii

by Laura

Meniu pentru 1 saptamana

Instagrams






© 2013-2021 lauracosoi.ro • Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din acest site este permisa doar cu specificarea sursei.
made by via zulian