• Spaghetii ”Thin Spaghetti No. 3” (fara ou)
• 6 rosii (sau la conserva – 1 conserva)
• 3 catei usturoi
• 1 ceapa mica
• oregano
• busuioc
• 2 linguri ulei de masline
Preparare:
Se maruntesc rosiile si se pun intr-o oala pe foc. Intre timp pui apa la fiert pentru paste, la foc mic. Lasi sosul de rosii sa fiarba si dupa 10 minute adaugi usturoiul taiat in jumatate, impreuna cu ceapa maruntita. Mai lasi pe foc 5 minute compozitia pana ce sosul incepe sa scada. Din cand in cand poti adauga apa daca ti se pare prea gros. Dupa cele 15 minute, adaugi oregano, sarea, piperul, uleiul de masline si busuiocul proaspat. Se mai lasa pe foc maxim 5 minute, timp in care pui pastele la fiert cu putina sare. Scoti pastele dupa 3 minute, le strecori si le adaugi in tigaia/oala cu sosul. Amesteci bine ca sa omogenizeze si asezi compozitia in farfurie! :)
Pofta buna! :)
4 thoughts on “Paste cu sos de rosii”
Super, am tot cautat la retete…. pt. copilas sa nu fie calite incredientele in ulei masline si doar la tine am gasit. Azi si incerc, 🤗.
Multumesc,
Intr-adevar! O reteta deosebita ! Daca nu latra un caine de cartier as fi crezut ca sunt in Italia… Multumesc!
Ai spune ca in Italia nu sunt caini pe strada deci? Sunt si acolo, no worries
Usor de preparat si foarte delicioasa reteta ta.Si eu fac la fel,dar nu folosesc oregano…trebuie sa incerc 😊