M-am reintors in bucatarie si, asa cum ti-am promis, am revenit cu o noua reteta. Incep prin a recunoaste ca prefer pastele ori de cate ori ma aflu in fata meniului la un restaurant si tocmai de aceea mi-am dorit sa le gatesc si acasa. Nu ca ar fi ceva complicat… :)
Am invatat reteta aceasta de la matusa mea care locuieste in Italia si drept urmare este una cat se poate de autentica. :)
Ingrediente:
- Farfalle;
- 1 dovlecel;
- Rosii in conserva sau naturale;
- 2 catei de usturoi;
- 2 linguri ulei de masline;
- Parmezan;
- Ceapa verde;
- 1 lingura de oregano;
- Busuioc.
Maruntesti rosiile si le pui la fiert impreuna cu usturoiul si ceapa. Intre timp tai dovlecelul si il adaugi dupa ce scade sosul (aproximativ 10-15 minute). Il lasi la fiert, pui oregano, sare, 2 linguri de ulei de masline si la final cateva frunzulite de busuioc. Eu am plantat in ghiveci si iti recomand si tie sa incerci varianta asta. :)
Separat, pui farfallele la fiert si in mai putin de 10 minute sunt gata. La final nu iti mai ramane decat sa aranjezi pastele in farfurie impreuna cu sosul si sa razi parmezanul peste.
Sper sa iti placa si astept sa-mi povestesti cum ti-a iesit reteta asta. :)
21 thoughts on “Paste, paste, paste…”
Sunt bune pastele aproape in orice forma. Mai asteptam retete de la tine. Si fotografiile sunt frumoase
Urmeaza.:)
Daca doresti,revin intr-o seara cu reteta,e originala din Italia…Fetita mea care are 3anisori o papa de la 1an si 6luni :)) pupiciiiiiii
Buna,Laura! Sunt noua pe aici,mai exact de 10 min.;)) Pot sa iti sugerez o reteta de paste-Tagliatelle cu salmone,zucchini si smantana,sunt delicioase!!! ;) Felicitari pentru blog!☆☆☆☆☆
Astept reteta! :)
Buna
Draga Laura, tocmai am incercat aceasta reteta si a iesit absolut delicioasa! Multumesc pt inspiratie :)
Iti doresc o primavara senina si mult succes in tot ceea ce faci!
ADOR PASTELE CU DOVLECEI,LA FEL SI OMELTA !ms de reteta!
Paste sunt prin preferatele mele…..sigur o sa incerc si eu reteta ta…arata foarte bine :X…
*printre
Laura, te rog mult sa postezi mai des si tinute ale tale pentru acest sezon. Vara eram superincantata pentru ca postai atat de des si cred ca nu doar eu.
Weekend frumos!
mmmmmm trebuie sa execut aceste paste :P
Laura, cum iti explici ca Monica Columbeanu a ajuns printr vedetele de la hollywood? Mie mi-ar placea sa va vad pe voi acolo.
Buna frumoaso :*
Pe langa toate iti place sa si gatesti ,frumos ..
ador pastele si reteta care ne-ai prezentat-o arata fabulos
Pacat k tin o dieta care nu include pastele ,altfel cu siguranta as fi incercat si reteta aceasta x
Te pup si sa ai pofta x
O zi frumoasa
Respect Alexandra x
Wow arata super! Voi incerca si eu in acest week-end. Din ce observ din poze ai folosit atat rosii proapete cat si din conserva. Este un secret al acestei retete sau nu ai avut o cantitate suficienta de rosii proaspete? Multumesc, o seara placuta!
Pur si simplu le combin pentru un gust mai bun.:)
Merita incercata!iar retele autentice de paste din Italia sunt fabuloase, ca de altfel si alte retete de-ale lor care nu includ neaparat paste. Love!
Pastele sunt preferatele mele…sigur incerc reteta!
dovleceii se pun dupa ce se pun rosiile? nu se caleste inainte? deja “balesc’… :P
Nuuuuuuu!!!! Sa nu calesti dovlecelul!!!! Ii pui peste sosul de rosii si dupa 10 minute opresti focul. Eu aleg varianta in care dovlecelul este semi-crud pentru ca astfel isi pastreaza proprietatile. Pofta buna!:)
mersi… ador dovleceii, dar si pastele…deci e o combinatie “fatala”:P
Buna Laura!
Nu ma pricep la gatit,cu atat mai putin la retete de paste,dar dupa acum arata pastele facute de tine si la cat ai muncit pt.ele,cred ca esti o gospodina veritabila!Fericiti tre sa fie oamenii care mananca paste gatite de tine. :)