Mai multe astfel de retete gasesti in volumul “Ramai la masa?”, pe care il gasesti in librariile din toata tara, dar il poti comanda si aici!
Cum ti se pare desertul acesta? :)
Ingrediente:
2 căni de apă minerală
1/2 cană cu zahăr
2 1/2 căni de făină
1/2 cană de ulei
1 pliculeţ de praf de copt
4 linguri de cacao
3 linguri de dulceaţă de trandafiri.
Preparare:
Pune într-un bol apa cu zahărul şi amestecă până când acesta din urmă s-a topit. Înglobează făina treptat, astfel încât să obţii o compoziţie groasă, închegată. Apoi adaugă uleiul, praful de copt – după ce l-ai stins cu zeamă de lămâie – , pudra de cacao şi dulceaţa de trandafiri. În cazul în care amestecul ţi se pare prea moale mai pune puţină făină.
Bagă prăjitura la cuptorul încins. Dacă vrei ca negresa să fie mai moale în mijloc trebuie să pui compoziţia într-un vas de copt mai înalt. În cazul în care preferi prăjitura mai tare toarnă blatul într-o tavă întinsă. O poţi orna cu zahăr pudră şi fructe de pădure.
P.s: In loc de cacao, poti pune praf de roscove. Este delicios si sanatos! :)
27 thoughts on ““Ramai la masa?”: Negresa cu dulceata de trandafiri”
yummi
Salut, oare ce cani folosesti ca unitate de masura? De 200 ml sau 250 ml? Multumesc.
200
Poti folosi faina integrala de grau?
Ciau scumpo….imi plac mult retele tale….abia astept sa o incerc zilele astea… Te ador Laura
Am tot felul de retete interesante pe care poti sa le incerci. Astept sa imi spui cum ti-au iesit!:)
Pui nişte poze de mă ia pe sus către cofetărie. Şi n-ar fi problemă dar după iar ne rugam de cântar s-o ia înapoi :))
:)
Tot ce faci poate sa nu aibe gust , dar făptură ca ai carisma si esti frumoasa da gust la tot ca a ce gătești plus un ingredient secret ! ::€$Ti SESY !
Sharon Stone a Romaniei!
prajitura asta, chiar nu are oua?
Buna Laura, se poate face o varianta light ? De exemplu, se poate inlocui zaharul cu miere sau zahar brun?Va fii la fel de bun?
Buna
Laura te rog sa imi spui si mie cum faci tu sa arati asa bine? cum scapi de burtica de exemplu?
Doar sportul te ajuta in situatia asta!
Imi poti spune, te rog, la ce temperatura trebuie? :)
180.
Un desert foarte gustos.
Nu ma declar fana dulceata de trandafiri, si de aceea o inlocuiesc cu dulceata de visine, care ii da un gust dulce-acrisor.
In orice combinatie de fructe sau dulceturi, negresa este foarte gustoasa.
Oare merge aluatul si la cupcakes? ce usor pare de facut. Recunosc ca singura prajitura care stiu sa o fac este tiramissu dar asta merita incercata.
Pare delicioasa….si e o varianta pt prajituri de post, ca tot urmeaza!
Reteta de incercat! :) Eu folosesc sirop de agave in locul zaharului pt deserturi.
Mi-ai făcut o pofta teribila.. Abia aștept sa încerc cât mai multe din Rețetele tale, mai ales ca ajung in weekend in Romania după mult mult timp si cu siguranță voi cauta cartea ta la Carturesti- sper sa mai fie disponibilă….
http://www.skyhights.wordpress.com
:) eu am facut-o recent cu dulceata de coacaze facuta de mama mea :) merci frumos!
Cat timp o tin la cuptor? Acum vreau sa ma apuc de ea:-)
Daca merge bine cuptorul in 35-50 de minute este gata. Sa faci testul cu scobitoarea!:)
Buna Laura,pot sa inlocuiesc dulceata de trandafiri cu o alta dulceata?
Sigur ca da!
Momentul acela in care iti vine sa fugi de la serviciu direct acasa pentru a incerca o reteta. :)