Am promis retete noi pe baza de cafea asa ca iata 2 dintre ele foarte bune. Nu le-am pregatit singura ci impreuna cu specialistul in mixuri pe baza de cafea Cristi Coman. Sper sa-ti placa propunerile noastre.
Care este cafeaua ta preferata?
foto: Ovidiu Micsik
“Sweet Pie” – O cafea din poveștile turcești cu baclava (15 min)
Ingrediente:
100 ml cafea fierbinte Jacobs Krönung
30 g miere
2 g nucșoară
100 g banane
100 ml apă
Preparare: Se încălzesc într-o oală mierea, nucșoara, banana și apa, se amestecă și se lasă la fiert pentru 10 minute. Siropul obținut se toarnă într-un pahar, se strecoară prin sită și se toarnă (după gust) peste paharul cu cafea.
“Desert sub lună” – Inspirată din amintirile serilor răcoroase de vară (5 min)
Ingrediente:
120 ml cafea fierbinte Jacobs Krönung
40 ml vin “Nectar de Transilvania”
20 ml lichior de vanilie
20 ml fresh de portocale
Preparare: Se adaugă toate ingredientele într-un shaker cu gheață, se mixează și se strecoară apoi prin sita pentru shaker într-un pahar. Amestecul se toarnă apoi peste cafea.
Mai multe astfel de cafele gasesti pe www.joacatecujacobs.ro
2 thoughts on “Retete de cafea: Sweet pie si Desert sub luna”
Ingenioase! Si la cat de mult ne place cafeaua, merita savurata sub toate formele. :)
Te inteleg perfect. :)