Episodul de astazi de NutritieZEN vreau sa-l dedic mamicilor care inca merg la job si si-ar dori ceva bun la pachet pentru pauza de masa. Problema meniului zilnic de la serviciu poate deveni extrem de „spinoasa”, mai ales daca vrei sa faci o alegere sanatoasa. Cel putin, aceasta este scuza pe care o folosesc multe persoane ca sa-si justifice micile „abateri” din meniu.
Cum vi se pare hummus-ul preparat in casa? Nu este deloc dificil de preparat si poate fi un fel de mancare cu care iti poti rasfata si colegii de birou, dar te poate si astepta doua zile in frigider, fara sa se strice. Mie imi place mult hummus-ul, atat pentru gustul deosebit, cat si pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii si siluetei.
Hummus-ul ne ajuta sa ne pastram greutatea intre limitele normale, ajuta digestia si intareste oasele. Este foarte bogat in antioxidanti si poate fi folosit in combinatie cu multe alte ingrediente. Astazi voi gati reteta clasica de hummus – usor de preparat, delicios, sanatos si satios J. Vei scapa astfel pentru inca o zi de bataia de cap legata de pachetul zilnic.
Pentru mine perioada sarcinii a fost foarte frumoasa. Datorita acestui motiv mi-as dori ca fiecare viitoare mamica sa descopere cat de la indemana este sa ai o SarcinaZEN. Iar nutritia este un aspect foarte important al acestei perioade. O multime de alte sfaturi legate de ingrijirea in sarcina poti afla direct de la specialistii in domeniu daca intri pe platforma AptaNUTRICIA.
Ingrediente:
- 2 conserve cu naut;
- 1 lamaie;
- 1 catel de usturoi;
- 1 varf de lingura paprika;
- 1 lingura de seminte chimion;
- Pasta de susan (tahini);
- Ulei de masline;
- Paine prajita sau lipie;
- Muguri de pin;
- Sare.
Preparare:
Scurgeti nautul si clatiti. Amestecati intr-un procesor de alimente nautul, sucul de la o jumatate de lamaie, usturoiul, chimenul, sarea, pasta tahini si putina apa. Se amesteca pana se obtine o pasta. Se serveste cu ulei de masline si muguri de pin, pe lipie.
Pont: Poti sa pui langa acest preparat si un ardei rosu copt! E delicios :)!
Proprietati:
Nautul este o sursa excelenta de fibre, vitamina B6 si B9, acid folic, mangan, proteine si minerale precum fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru si zinc. Extrem de gustos si cu un continut bogat de proteine, nautul poate inlocui cu succes carnea. De asemenea, are numeroase proprietati „minune”, cum ar fi controlul poftei de mancare.
Daca esti in „pana” de inspiratie culinara ma gasesti pe platforma AptaNUTRICIA la sectiunea NutritieZEN. Curand voi veni cu o reteta noua!
One thought on “SarcinaZEN by AptaNUTRICIA: Hummus preparat in casa”
Buna Laura,
Recomanzi in perioada sarcinii conservele de naut in locul celui fiert acasa?
Stiu ca este bine sa eviti conservele in perioada asta.