Astazi vreau sa preparam impreuna o rețeta in care folosesc cateva super alimente ideale pentru perioada sarcinii. Ma refer la smochine, bogate in fibre, vitamine si antioxidanți, un fruct dulce si bun, care confera senzația de sațietate. Langa acesta mai adaugam sfecla, care intareste imunitatea, protejeaza ficatul, imbunatațeste digestia, energizeaza si previne defectele de tub neural la fat.
Acidul folic din spanac ajuta bebelusul sa se dezvolte sanatos, iar maslinele ne furnizeaza proteinele de care avem atata nevoie in timpul sarcinii. Un organism caruia ii satisfacem toate nevoile nutritive este puternic, pregatit sa faca fața tuturor provocarilor. Iar ceea ce isi doreste fiecare viitoare mamica este sa aiba o SarcinaZEN! Stilul de viața poate fi ajustat cu usurința daca ne dorim lucrul acesta. Iar daca nu esti sigura de pasii pe care trebuie sa ii faci poți consulta secțiunea InfoZEN.
Ingrediente:
- 2 sfecle rosii fierte gata sau la conserva,
- 100 gr baby spanac,
- 7 smochine,
- 3 linguri ulei de masline,
- 3 linguri sos de rodii,
- 1 lingura oţet de struguri,
- 1 linguriţa mustar Dijon,
- sare, piper,
- 250 gr branza ricotta,
- mana de alune caju macinate
Preparare:
Se fierbe sfecla sau se coace in cuptor taiata cubulețe, cu ulei de masline, o lingura sos de rodii, sare si piper, pentru aproximativ 20 de minute, pana devine frageda, dar nu foarte moale. Se pregateste vinegreta din restul de ulei, sos de rodii, oțetul de struguri, mustar, sare si piper. Se amesteca sfecla cu spanac si smochine, se stropeste cu vinegreta si se serveste cu ricotta si alunele macinate.
Proprietati:
Sfecla rosie purifica sangele, regleaza metabolismul, conține calciu si este o buna sursa de potasiu. Daca vrei sa afli care sunt ingredientele cele mai sanatoase pentru bebelusul tau poti sa vezi ce spun specialisii pe platforma AptaNUTRICIA.