In saptamana dinaintea Pastelui multa lume tine post si de obicei, cand te hotarasti sa renunti la carne, lapte, branza si oua, parca nu mai stii ce sa gatesti. Exista insa variante foarte gustoase si hranitoare de post. Una dintre preferatele mele este supa-crema de naut. Ca sa o prepari ai nevoie de:
300 g de naut
2 morcovi
1/2 radacina de telina
1 ceapa
3 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
1/2 lingura de boia de ardei iute
sare
piper
Mod de preparare:
Cu mult inainte de a incepe prepararea pune boabele de naut, intr-un vas mare cu apa si lasa-le sa se inmoaie timp de 5 ore. Spala, curata de coaja si taie in bucati morcovii, telina, ceapa si usturoiul. Pune la fiert intr-o oala incapatoare nautul impreuna cu toate legumele, lasandu-le aproximativ 30 de minute pana cand lichidul scade destul de mult. Apoi transfera compozitia in blender si mixeaza totul pana cand obtii o pasta omogena.
Separat asaza o tigaie pe foc si toarna in ea cele 2 linguri de ulei de masline. Lasa apoi uleiul sa se incinga putin, la flacara mica, apoi adauga boiaua de ardei si amesteca. Toarna continutul tigaii peste crema de naut si legume preparata in blender. La final, asezoneaza supa cu sare si piper dupa gust.
Reteta aceasta impreuna cu multe altele care te-ar putea inspira se gaseste si in cartea mea, „Ramai la masa?” Daca o prepari zilele astea sa-mi spui cum ti-a iesit!
8 thoughts on “Supa crema de naut (de Post)”
In reteta de pe site sunt 300 gr naut, in cea din carte 500 gr. Cantitatile pentru restul ingredientelor sunt aceleasi .. am pus la inmuiat cca 380 gr (atat am prin casa) si revin cu feed back!! :)
Cum a iesit?
Am incercat reteta insa mi-a iesit o supa f groasa. Gustoasa dar nu f asoectoasa.:(
Imi pare rau. Nu stiu exact ce s-a intamplat. Data viitoare poti sa adaugi apa calda si supa devine ceva mai subtire.
Interesat insa pentru noi barbatii, nu merge decat ocazional.
Sa vezi ce buna e lintea batuta, am eu reteta:
http://andreea-nutritie.blogspot.ro/2013/11/linte-blenduita.html
Multumesc .:)
Tare!