Tata. Dragoste, povesti, ocrotire, putere, caldura, albastru, sport, rabdare, voce, intelepciune, bunatate…
Cuvintele astea imi vin in minte atunci cand ma gandesc la el. M-a vizitat zilele trecute si, desi vorbim des la telefon, ori de cate ori vine la Bucuresti ne reconectam. Uneori stam acasa, gatesc, povestim, folosesc orice pretext sa-l tin putin in brate, alteori iesim si ma bucur cand reusesc sa-l impresionez cu delicatese deosebite. De data asta ne-am oprit la Divan, restaurantul turcesc pe care-l frecventez destul de des. Am comandat una, alta si mi-a placut ca s-a bazat pe alegerile mele. Sunt deja fata mare, pe care se poate baza! :) Pe langa costitele de berbecut, salata cu rodie, humusul si dovleceii pane, i-am comandat doua deserturi exceptionale (denumirea lor). “Hmmm, ce gust interesant au!”, mi-a spus imediat dupa ce a incercat curmalele aromate. Da, stiam ca o sa-i placa! Ma uitam la el incercand sa-i ghicesc reactiile. Asa faceam si cand eram mica. :) Am povestit mult, ne-am amintit de vara asta, dar ne-am facut si planuri de vacanta. Inainte de Craciun vom face o excursie in Israel, la Ierusalim si de-abia astept! Va fi ceva special, stiu!
Tati a ajuns la Iasi si mama lui, bunica mea, m-a sunat la prima ora ca sa-mi spuna ca a vorbit cu el si ca i-a povestit ca l-am dus la un restaurant turcesc. M-a intrebat despre deserturile incercate de tati. Aflase ca i-au placut mult si voia sa i le prepare. Cata treaba are si bunica mea! La 85 de ani vrea sa-i prepare baiatului ei, de 65 de ani, un desert turcesc mancat in Capitala. :)
Uite, Mama Marioara, iti dau reteta daca imi promiti ca imi gatesti si mie cand vin la Iasi. :)
Desert: Incir Tatlisi
Ingrediente:
1 kg smochine uscate, 750 g zahăr brun, 2 l ceai turcesc, coaja de la 3 lămâi rase, câteva foi dafin, 200 g miez nuca, 100 g fulgi migdale.
Mod de preparare:
Se macerează smochinele in infuzia de ceai turcesc aprox 6-8 ore. După aceea se fierb la foc mic in amestecul din ceaiul ramas, zahăr, coaja de lamaie, foi de dafin pana devin ușor caramelizate. După aceea se umplu cu miez de nuca si cu migdale.
Gata desertul!!! :)
10 thoughts on “Tata si desertul turcesc”
Laura, ce fond de ten folosesti? :D
Hmm, dar ce deliciu!
http://www.descude.com
Intr.o lume invadata de rau…citind cele scrise de tine..te cuprinde o bucurie explicabila provocata de naturaletea ,dragostea.aratate de tine parintilor, iubirea lor.,celor care ti.au dat nastere te.au educat si invaluit cu dragostea lor.Se vede ca esti o fiinta deosebita si pentru care vei fi rasplatita..in cariera si viata de zi cu zi.Felicitari si succerse pe mai departe.Si nu uita …Omul cat traieste invata..!
Super! Pofta buna! Am sa incerc si eu desertul cand ajung la Divam, sau poate incerc sa-mi gatesc :)
Wow,minunat ! Dupa imaginile care le vad tata-l tau gateste minunat ! Ma bucur ca ai mostenit talentul lui.
http://NouHit.Biz
Comentariul de mai sus al Elenei m-a determinat sa iti scriu. Mereu cand imi amintesc de examenul de Bac il mentionez pe tatal tau si apoi pe tine. Dumnealui ne superviza ( cronometra, puncta) in timpul probei de sport, si, desi eram peste masura de stresati, destindea atmosfera cu prezentarea sa drept ,, tatal Laurei Cosoi”. Cred ca era si este foarte mandru de tine.
Ce frumos!
Ii semeni foarte bine!
Pupla Ma!Lea fel o cheama si pe Bunica mea,eu ii zici BuNi
Laura, acest articol are o amestecătură frumoasă de sentimente. Îmi place dragostea pe care tu o porți tatălui tău, respectul de care dai dovadă și naturalețea relației voastre.
Mi-a dat o stare de bine această postare.
Se vede că ești un om binecuvăntat.
Te îmbrățișez cu mare drag!
Ma bucur sa aud ca ai o relatie atat de buna cu tatal tau.
Imi faci o pofta teribila cu aceste mancaruri bune si cu masa aia plina cu de toate. Nu am ajuns la acel restaurant dar mi-ar place sa ajung. Am incredere in gusturile tale
http://www.rokolla.blogspot.ro
Da.. Domnul Cosoi, profesor de sport la un liceu frumos din Iasi si fostul meu diriginte.
Vreau sa-ti spun draga Laura ca te iubeste foarte mult si ca se mandreste cu tine.
Nu stiu daca le mai spune elevilor lui despre proiectele si talentele tale, dar noua, fostii lui elevi, ne povestea cu mandrie despre succesele tale in film. Pe atunci era serialul La Bloc.
E frumos sa ai parte de un tata iubitor si ocrotitor!
Si e mai frumos ca il rasplatesti cu mici atentii.
:)