De Paste am preparat prajitura japoneza, o reteta inspirata de soacra mea care a iesit o nebunieeee. Blatul plin de nuca, crema de ciocolata si in general mixul dat de toate ingredientele au facut prajitura vedeta la masa de Paste.
Asadar, reteta pas cu pas mai jos pentru curiosi. :) Vesela este de pe site-ul www.nobilacasa.ro
Blat ingrediente
140 g zahar
140 g unt
140 g nuca macinata
1 praf copt
100 g faina
6 albusuri de oua
Mod preparare blat
Albusurile se bat si se fac spuma, amesteci zaharul cu untul, praful de copt faina si nuca macinata. Se pune in cuptor 180 grade pentru aprox 30 min
Crema
Ingrediente
4 galbenusuri
100 g zahar
Mod preparare crema
4 galbenusuri se freaca in bain marie cu zaharul pana devine o pasta omogena si zaharul de dizolva. Apoi se de pe foc si se se amesteca pana se raceste crema intr-un vas cu apa rece eventual (tot bain marie)
Se raceste prajitura de la cuptor 10-15 min (fupa ce se coace bine aprox 30 min) se astampara si apoi intinzi peste blat compozitia de galbenus si se reintroduce la cuptor pentru cateva minte pana devine o pojghita uscata.
Se scoate prajitura, se raceste si apoi se adauga peste ea o crema de ciocolata.
Fie topesti ciocolata pe foc la minim si o adaugi, fie faci crema cu unt si cacao si zahar.
Crema cicolata
Ingrediente
70 g zahar
70 g unt
2-3 linguri cacao
100 g nuca macinata pentru presarat la final
Mod preparare
Se topeste untul cu zaharul la foc mic si se adauga cacaoa.
Compozitia de adauga peste prajitura si apoi se presara 100 g nuca macinata si se lasa la racit.
Cam asta este! Sper sa te bucuri de un desert care sa iti aminteasca cu drag de prajiturile de casa pe care le savurai la petrecerile din apartamentele inguste, asezate frumos pe platou, langa tartinele clasice cu icre sau rosii umplute cu branza si marar. :)