Nu obisnuiesc sa fac peste, dar ador dorada asa ca intr-o seara de vineri, m-am pus pe gatit. Am cumparat o dorada pe care o gasesti in dimensiuni diferite. Se curata, se spala bine si se pune cuptorul la incins. Mi se pare foarte usor de facut, asa ca iti recomand cu drag sa incerci si tu.
Nu uita sa-mi spui cum ti-a iesit! :)
Ingrediente (pentru 2 persoane):
• 1 peste dorada mare, sau 2 mai mici
• sare mare
• 2 linguri de ulei de masline
• 1 lamaie
• ierburi (salvie, coriandru, patrunjel, rozmarin, menta)
• lemongrass (proaspat ar fi perfect, daca nu gasesti, incearca varianta uscata)
Preparare:
Se curata pestele, se spala si se usuca cu servetele. Se unge cu putin ulei de masline. Intr-o tava se presara un strat de sare, se aseaza pestele peste care storci lamaia si asezi verdeata in interior si pe langa el. Apoi, acoperi dorada cu inca un strat de sare si pui o folie de aluminiu deasupra. Se baga la cuptorul incins la 180 de grade si se lasa aproximativ 35 de minute. Scoti pestele din cuptor, il pui pe un fund de lemn si il cureti bine de sare, piele si oase.
Mie mi-a placut foarte mult cum a iesit. Merge cu un pahar de vin alb sec si o poveste pe masura. :)
26 thoughts on “Dorada cu ierburi pe pat de sare”
Pingback: Ce am gatit in 2014 – moldoveanca la cratita | Laura Cosoi
Eu dorata o usuc f bine ,n-o ung cu ulei si n-o stropesc cu zeama de lămâie ,pt ca se lipeste sarea de ea.In plus sarea cu care o acoper o amestec cu un albus de ou, ca sa se “pietrifice”in jurul peștelui,fiind mai usor de desprins ,iar pestele rămânând întreg . Îi pun in schimb in burta o felie de lămâie , pătrunjel si un cațel de usturoi.Asta e un mic secret
Multumesc pentru sfat! :)
asa este,in restaurante bucatarii amesteca sarea cu albusul..
Pingback: Gateste cu Laura Cosoi o reteta delicioasa de peste! - Fucsia.ro
Am facut si eu si a iesit delicios! Sunt curioasa, Laura, reteta e preluata de undeva sau e creatie proprie?
Ma bucur! Stiam reteta “dorada pe pat de sare” dar am adaugat ierburile. :)
Iubesc dorada! A fost dragoste la prima gustare in vara, in Italia. Mie imi place foarte mult sa o prepar la cuptor cu hribi :) Dar si pe gratar e delicioasa!
Buna reteta Laura insa folia de aluminiu in cuptor devine toxica si toate aceste elemente daunatoare sanatatii intra in peste.. Inlocuieste cu hartie inchisa de pergament, cea alba poate avea si ea clor si altele..
Cu drag..
Asa am sa fac. Multumesc pentru sfat! :)
Cand acm citit articolul asta eram la munca ( adica ieri) si mi-ai facut o pofta…am plecat direct la market sa-mi iau Dorada…care a iesit perfect. e asa de usoara reteta, nu mai vazusem pana acum peste pe pat de sare…Multumesc pentru reteta! <3
Ma bucur ca ti-a placut. :)
Pestele se mananca cu mana,nu cu tacamuri:D….Arata bine!
:)
glumesti,nu? :))
Arata foarte bine!
http://pentrutinepentrusuflet.wordpress.com/
Am si eu nevoie de o informatie care nu are legatura cu ultimul mesaj postat pe blog. Aveti idee unde s-au mutat magazinele Hatu si Tranio din Herastrau ? Complex Herastrau a fost inchis. Multumesc!
Din pacate nu stiu dar daca aflu te anunt. :)
Multumesc!
Coincidenta sau nu, exact dorada pe pat de sare mi-am propus si eu sa gatesc in aceasta seara:). A ta arata delicios!! Felicitari..
http://skyhights.wordpress.com/
Sa-mi povestesti cum ti-a iesit! :)
Am ales sa iti urmez reteta cu fresh lemongrass si a iesit excelent. Multumesc!
http://skyhights.wordpress.com/
Bine ca ai gasit lemongrass proaspat. Se gasesti mai greu. :)
Deci da, as ramane la masa :) cu siguranta :)
Felicitari pentru carte si pentru tot ceea ce faci
http://foodandlifestories.blogspot.ro/
Iti multumesc! :)
Multumesc! :)