Ador fructele de mare si, tocmai de aceea, ori de cate ori merg la mare aleg restaurantele cu specific percaresc. Aceasta placere “vinovata” m-a urmarit si in Lefkada unde nu a fost zi in care sa nu mananc peste sau fructe de mare. :)
Cum sunt pasionata de gatit, chiar daca stau in Bucuresti si nu aud valurile marii de pe terasa mea, mi-am facut placerea de a “aduce” pescaria la mine in bucatarie. Exista in hipermarket-uri fructe de mare congelate care pot fi extrem de usor de gatit.
Crevetii sunt preferatii mei si dupa ce ii spal bine de tot (decorticati fiind), ii pun putin pe gratar (3-5 minute in functie de marime) si apoi ii acopar cu zeama de lamaie. Dacă sunt deja prefierți (citeste cu atenție ambalajul!), trebuie doar sa-i încălzesti. Daca sunt gatiti prea mult, creveții devin cauciucați, iar carnea lor își pierde frăgezimea și suculența.
In cazul in care alegi sa gatesti caracatita trebuie sa o speli foarte bine si apoi sa o tai. Pui bucatile intr-o oala la fiert pana ce apa devine rosiatica, apoi adaugi un pahar de vin alb si cateva foi de dafin. Poti sa o lasi la fiert circa 1 ora iar apoi o pui pe gratarul incins unde o lasi nu mai mult de 3-5 minute. Arata senzational, nu? :)
9 thoughts on “Fructe de mare: creveti si caracatita”
Daca va plac fructele de mare si pestele si daca treceti vreodata prin Lefkada cautati restaurantul O Xouras din Ligia. Este cel mai vechi si cunoscut restaurant pescaresc din toata insula si fiind in port are intotdeauna produse proaspete.
Și eu ador fructele de mare și peștele. Când am fost vara aceasta în Italia am mâncat într-o seara în portul din La Spezia (știu că ai trecut și tu pe acolo) midii. Nu am mâncat niciodată midii preparate atât de bine și atât de gustoase! Un deliciu!
În rest, prepar destul de des fructe de mare acasă, mai ales în combinație cu paste :) Și mereu descopăr rețete noi :)
Arata bine dar eu nu am folosit niciodata fructe de mare congelate, cred ca are dreptate Anca Mitrofan (commentul de mai sus) cand spune ca ar fi mai bine sa folosesti (in cazul de fata) produse proaspete… Daca se poate, bineinteles! :)
Yummy, fructele de mare sunt si preferatele mele. Nu ma prea pricep la gatit, dar am vreo trei retete pe care stiu sa le prepar, iar una dintre ele implica crevetii. Este pur si simplu delicioasa!
http://www.the–street.blogspot.com
laura, cumnata mea traieste in genova. mananca creveti la greu. am vrut s o impresionez si eu si am porit o la cumparaturi. mi a zis ca crevetii din supermarcheturile romanesti arata atat de rau ca nu i ar da nici la caine de frica sa nu i faca rau :)
recunosc ca eu nu consum desi imi plac foarte mult. singura data cand am mancat creveti a fost la fratele meu in norvegia cand venea vaporul cu creveti fierti direct pe mare si alimenta magazinul. era doar o zi pe saptamana. se epuizau rapid. cica, oricat de congelati ar fi ar trebui sa aiba mustatile foarte lungi. la noi, nu numai ca nu le au lungi, nu le au de loc. ai grija. mai degraba ia ti proaspeti, vii.esti frumoasa, frumoasa si ne inspiri
Si eu adoooor calamarii si crevetii! :X
Trebuie sa recunosc ca nu mananc prea multe.. si mi-e mila sa musc din creveti! :)) poate suna ciudat, dar asa e..
In schimb imi plac mult scoicile gatite diverse sosuri :) Ai incercat?
Cu drag,
Andra
Si eu sunt fan fructe de mare! Gatesc in special creveti si calamari.Arata f bine ce ai facut tu.:)
http://intimeforfashion.wordpress.com
si mie imi plac foarte mult fructele de mare !
http://mypinkblog.com/