Iata ca se apropie sarbatorile de Paste si sa stai la masa impreuna cu prietenii sau familia este poate unul dintre cele mai placute momente pe care le poti trai. Imi place sa impart cu acestia o atmosfera calda, plina de veselie si sa vad bucuria pe fetele lor atunci cand ii surprind cu vreun fel de mancare favorit. Insa de multe ori mi s-a intamplat – si sunt sigura ca si tu ai trecut prin asta – sa fiu nevoita sa pregatesc rapid o masa festiva pentru prieteni care si-au anuntat vizita din scurt. In astfel de situatii, eu aplic doua principii: nu-mi pierd cumpatul si merg pe simplitate. Si sunt convinsa ca astfel nu ai cum sa dai gres. Iata cateva trucuri care te vor ajuta si pe tine sa pregatesti rapid o masa cu care sa-ti impresionezi oaspetii.
1. Alege un singur fel de mancare principal, cauia sa-i dedici timpul tau, iar in rest serveste preparate foarte simple. Acest fel poate fi chiar si un aperitiv, spre exemplu bruschete. Cu doar cateva ingrediente si cu ce mai ai prin frigider poti face niste minunate bruschete cu somon si crema de branza, cu rosii si usturoi, sau ansoa, ton, rosii si masline. Vor fi cu siguranta vedetele petrecerii!
2. Cumpara ceva gata preparat si adauga-i o nota personala. Spre exemplu, pungi cu diferite combinatii de frunze de salata, la care adaugi diferite ierburi aromate, nuci, fructe uscate sau branzeturi.
3. Intampina-ti musafirii cu miros de paine calda! Te asigur ca asta le va aduce zambetul pe fete instantaneu. Cred ca nu exista miros mai imbietor decat acela de paine proaspat coapta, iar lucrul asta nu este chiar greu de facut daca ai o masina de preparat paine acasa. Ideal ar fi sa o framanti chiar tu, insa daca nu ai timp pentru asa ceva, poti face combinatii dintre cele mai interesante de seminte si ierburi aromate pe care le poti adauga intr-o paine facuta astfel. Dar nu uita sa o coci cu putin timp inainte sa-ti soseasca musafirii! Eu imi iau painea de la Cuptorul Brancovenesc, o brutarie artizanala unde se prepara painea cu maia!
4. Cu un platou cu branzeturi asortate si legume nu ai cum sa dai gres! Este un aperitiv simplu si elegant, il prepari in mai putin de jumatate de ora si sigur va fi pe gustul tuturor.
5. Daca te intrebi ce ai putea sa le servesti prietenilor tai la desert asa incat sa fie si bun si rapid iti sugerez cateva variante. Salata de fructe ar fi o idee sau profiterolul. Deserturile rapide pe baza de crème de iaurt sau branza si fructe sunt si ele foarte gustoase si usor de preparat.
6. Nu uita insa ca este foarte important si aspectul mesei! Foloseste doar doua culori sau nuante pentru vesela si fata de masa si, pentru ca este anotimpul lor, inveseleste totul cu un buchet de lalele colorate!
Eu asa am procedat de cate ori am fost surprinsa de musafiri neasteptati. Tu cum o scoti la capat in astfel de situatii?
5 thoughts on “Gazda perfecta”
Superb! Bune ideile tale! Iti multumim!
Apropo de punctual numarul 2, am doua aperitive magice si rapid de facut: salata de icre cumparata de la pescarie, asezonata temeinic si cu patrunjel tocat si sardine in sos tomat, condimentate si cu fulgi de chili si din nou patrunjel tocat. Prima data nici nu ma asteptam sa aiba atat de mare succes :) Cheesecakeul este senzational dupa ce sta 24 de ore in frigider, asa ca e alegerea mea de desert.
Ahaaa! Buna varianta ta :)
Cand ii invit,ii invit la ceva sigur.Un exemplu este “azi va invit la sushi”.Dar mi-au placut foarte mult sfaturile tale.Multumesc!
Le spun sa vina cu pachetel de acasa… :) Glumeam !!! Merg pe variante simple si rapide si ma ajut si de anumite produse gata preparate, daca timpul este chiar atat de scurt.