Am auzit destula lume spunand ca ar tine post, dar nu pot renunta la delicioasa cafea cu lapte de dimineata. Mie mi se pare uimitoare o astfel de opinie, cu atat mai mult cu cat acum se gaseste pe piata o varietate impresionanta de lapte vegetal. Sigur, sunt constienta ca nu este exact acelasi lucru. Lapte vegetal nu este o imitatie nereusita a celui de provenienta animala, ci cu totul altceva. Insa, unele sortimente sunt nu numai foarte bune la gust, ci si sanatoase. Bineinteles ca, pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care o astfel de alegere o aduce sanatatii noastre, trebuie sa fim atenti la sortimentul de lapte vegetal pe care-l cumparam. E preferabil sa fie neindulcit si cat mai natural. Iar daca nu avem incredere, putem sa-l preparam singuri acasa. E foarte simplu. Spre exemplu, pentru un pahar savuros cu lapte de migdale avem nevoie doar de migdale macinate si apa. De altfel, laptele de migdale, care este foarte cremos si are gust placut poate fi oricand o optiune pentru vegani, cei care tin post sau au intoleranta la lactoza. Iata 7 beneficii pe care le aduce laptele de migdale sanatatii noastre.
1. Laptele de migdale este bogat in vitamine si minerale. Contine tiamina (vitamina B1), care este esentiala in transformarea carbohidratilor din alimente in energie si riboflavina (B2), atat de necesara in caz de suprasolicitare. In plus, laptele de migdale contine si magneziu, dar si vitamina E, „vitamina fertilitatii”.
2. Sortimentele de lapte de migdale pe care le gasim de cumparat sunt, in general, sarace in calorii (daca nu sunt indulcite). Asadar, putem bea dupa pofta inimii, fara sa purtam grija kilogramelor in plus. De fapt, laptele de migdale este cu atat mai bogat in calorii cu cat adaugam mai multe migdale macinate atunci cand il preparam.
3. Laptele de migdale pastreaza stabil nivelul zaharului din sange, ceea ce il face ideal pentru dieta persoanelor cu diabet. Evident, pentru aceasta trebuie sa alegem sortimentul neindulcit.
4. Pentru cei care nu pot digera lactoza, sunt alergici la produsele lactate sau opteaza pentru hrana preponderent vegetala, laptele de migdale este o varianta alimentara cat se poate de convenabila. Asta pentru ca seamana destul de mult la gust cu laptele de provenienta animala.
5. In magazine, se gaseste si varianta de lapte de migdale imbogatit cu calciu. Pentru vegetarieni si vegani aceasta este o formula cat se poate de inspirata, pentru ca ne ajuta sa avem oase puternice si sanatoase.
6. Bogat in vitamina E si grasimi sanatoase, nesaturate, laptele de migdale ajuta la scaderea colesterolului „rau” si lupta pentru sanatatea inimii noastre.
7. Frecvent, gasim in comert si lapte de migdale imbogatit cu vitamina D. Ar fi bine sa nu ne ferim de sortimentul acesta, pentru ca „vitamina soarelui” ne ajuta sa tinem diabetul la distanta, ne pastreaza oasele sanatoase si combate depresia.
Tu ai incercat laptele vegetal? Iti place?
2 years ago
7 thoughts on “Lapte vegetal”
Incearca-l si pe cel din seminte de canepa, e foarte bun!
Imi place foarte mult laptele de migdale preparat de mine, cel din comert nu are un gust asa bun. Eu las migdalele peste noapte in apa si dimineata le bag in aparat (cu tot cu coaja) + apa + miere. Am procurat un saculet special pentru strecurat de la Ligia Pop. Il pastrez in frigider si il consum mai ales in post.
Eu il strecor cu tifonul :))
De migdale nu am incercat, dar de soia si de orez da, si sunt chiar bune! O sa incerc si eu sa prepar acasa. :D
Spor. Astept pareri :)
Am incercat laptele de migdale,cel de soya de la Alpro.Dar as incerca si varianta homemade 😁
Este suuuper buna!