• CulinArt
    • Budinca de gris
      more
      View more

      Budinca de gris

      3 years ago
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      3 years ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      3 years ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      4 years ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      4 years ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      4 years ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      4 years ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      5 years ago
  • Travel
    • Vietnam Phu Quoq
      more
      View more

      Vietnam Phu Quoq

      2 years ago
    • Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong
      more
      View more

      Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong

      2 years ago
    • Israel: Tel Aviv si Jerusalim
      more
      View more

      Israel: Tel Aviv si Jerusalim

      2 years ago
    • Vacanta in Bulgaria
      more
      View more

      Vacanta in Bulgaria

      3 years ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
Laura Cosoi
  • CulinArt
    • Budinca de gris
      more
      View more

      Budinca de gris

      3 years ago
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      3 years ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      3 years ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      4 years ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      4 years ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      4 years ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      4 years ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      5 years ago
  • Travel
    • Vietnam Phu Quoq
      more
      View more

      Vietnam Phu Quoq

      2 years ago
    • Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong
      more
      View more

      Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong

      2 years ago
    • Israel: Tel Aviv si Jerusalim
      more
      View more

      Israel: Tel Aviv si Jerusalim

      2 years ago
    • Vacanta in Bulgaria
      more
      View more

      Vacanta in Bulgaria

      3 years ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
  • CulinArt
    • Budinca de gris
      more
      View more

      Budinca de gris

      3 years ago
    • Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini
      more
      View more

      Paste tricolore cu sos de rosii si zucchini

      3 years ago
    • Retete de toamna si de Post pentru o saptamana
      more
      View more

      Retete de toamna si de Post pentru o saptamana

      3 years ago
    • Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere
      more
      View more

      Budinca de orez cu cardamom, scortisoara si miere

      4 years ago
  • Fashion&Beauty
    • POSTPARTUM
      more
      View more

      POSTPARTUM

      4 years ago
    • Haine ideale pentru joaca in natura
      more
      View more

      Haine ideale pentru joaca in natura

      4 years ago
    • Dubai
      more
      View more

      Dubai

      4 years ago
    • Regimul alimentar pe timpul sarcinii
      more
      View more

      Regimul alimentar pe timpul sarcinii

      5 years ago
  • Travel
    • Vietnam Phu Quoq
      more
      View more

      Vietnam Phu Quoq

      2 years ago
    • Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong
      more
      View more

      Vietnam - Ho Chi Minh - Delta Mekong

      2 years ago
    • Israel: Tel Aviv si Jerusalim
      more
      View more

      Israel: Tel Aviv si Jerusalim

      2 years ago
    • Vacanta in Bulgaria
      more
      View more

      Vacanta in Bulgaria

      3 years ago
  • My Work
    • Ramai la masa?
    • Projects
    • Art
    • Dance
    • Magazines
  • Vertical Tube
  • Contact
  • CulinArt / Life

MasterChef – Proba Celebritatii: Placinta de berbecut

  • by Laura
  • 29/12/2013
  • 0
  • 3541

IMG_4806

_C1K9333

Intr-o editie MasterChef-Proba Celebritatii am gatit pentru un botez la malul marii. La antreu, Chef Florin Dumitrescu ne-a prezentat o reteta delicioasa cu care am impresionat invitatii, “placinta de berbecut”.
Din pacate nu mi-am amintit cu exactitate reteta, dar am preluat-o de pe blogul lui. Cu mare drag iti recomand sa incerci aceasta placinta impreuna cu cei dragi, poate chiar in noaptea de revelion! :)

Sa imi spui cum ti-a iesit! :)

Ingrediente pentru umplutura de carne:
• pulpa spate de berbecut 3 kg
• ulei de masline 50 ml
• ceapa alba tocata 500 g
• vin rosu sec 750 ml Corcova
• scortisoara baton 2 buc

Preparare:
“Se pune uleiul in tigaie si cand este destul de incins, pui ceapa si batoanele de scortisoara. Calesti bine ceapa si dupa aceea pui carnea tocata. Cand aceasta s-a calit, golesti sticla de vin in oala, asta nu inainte sa il gusti, si lasi sa fiarba undeva in jur de 6 ore. O lasi sa se raceasca si dupa aceea o bagi cu tot cu oala in frigider. Noapte buna!

IMG_4819

Buna dimineata! Dupa ce a trecut o noapte peste carnea de berbecut, scoate-o din frigider si vei observa ca are un strat gros de grasime deasupra! Intoarce oala intr-o tava si lasa sa cada carnea. Deasupra vei avea stratul de grasime care s-a separat de carnea macra. Cu un cutit, cureti grasimea si o pui deoparte pentru ca va avea un rol foarte important in reteta.

Ingrediente pentru reteta finala:
• aluat foietaj 2 buc × 800 g margarina
• marar 6 legaturi
• roquefort sau blue auvergne 400 g
• nucsoara 25 g
• scortisoara 25 g
• oua 5 buc
• miere 150 g
• sare si piper dupa gust

Preparare:
Acum, carnea rece separata de grasime o amesteci cu mararul tocat, cu praful de nucsoara si de scortisoara si adaugi sare si piper pana cand spui “wow”!
Imparti in 3 parti egale aluatul de foietaj si il intinzi la dimensiunea tavii de care dispui. Bati ouale cu mierea pana se omogenizeaza. Imparti umplutura in 2 parti egale si ungi tava cu grasimea obtinuta dupa fierberea carnii. Asezi prima foaie de foietaj in tava si baza o ungi cu putin ou cu miere, imbracand si peretii tavii. Puni o parte de carne intinzand-o uniform cu mana. Peste carne rupi jumatate din cantitatea de branza, pui si a doua foaie, acoperind totul. Repeti miscarea si pentru al doilea strat, ou cu miere, carne uniform, branza si ultimul strat de foietaj. Acum, versi ouale batute cu miere peste placinta, intinzi cu mana ca sa fie uniform, indesi cu degetele marginile placintei si inlaturi toata coca in exces. Crestezi cu romburi placinta si o bagi la cuptor la 160-180 °C pentru 30-40 minute.
Las-o sa se odihneasca timp de o jumatate de ora, apoi pofta buna! Un vin rosu sec este perfect, iar la toamna, cand se face mustul incercati-o cu must! E o nebunie!”

Sursa: www.florindumitrescu.ro

IMG_4820

IMG_4822

IMG_4824

IMG_4828

Laura
Tags
  • Botez
  • emisiune
  • eveniment
  • Florin Dumitrescu
  • Masterchef
  • petrecere
  • Placinta de berbecut
  • Pro Tv
  • Proba Celebritatii
  • reteta
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Videos
Projects

Lucrurile care chiar conteaza (P)

A treia sarcina: Al treilea trimestru

Pre BirthDay Shooting

Art

Secret Nipple

Romania Centenara- Flori de ie

Geta the Artist

Dance

Primul interviu

In the mood for dance…

Bailando por un sueno – Mexic 2010

2 thoughts on “MasterChef – Proba Celebritatii: Placinta de berbecut”

  1. Aida on 30/12/2013 at 23:23 said:

    Arata delicios! Laura, iti doresc ca Noul An sa vina incarcat cu sanatate si dragoste!

    Reply ↓
  2. Alexandra D on 30/12/2013 at 21:12 said:

    cred ca o sa incerc si eu reteta imediat ce imi trece raceala :)
    Felicitari pt blog :)

    http://alexandradinuphotography.wordpress.com/

    Reply ↓

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts

  • Life
  • Travel
6
Vietnam Phu Quoq

Vietnam Phu Quoq

2 years ago
  • Life
  • Photography
  • Travel
7
Vietnam – Ho Chi Minh – Delta Mekong

Vietnam – Ho Chi Minh – Delta Mekong

2 years ago
  • Bebe
  • Lara
  • Life
  • Rita
  • Vera
5
Rezolutie 2022

Rezolutie 2022

2 years ago
  • Life
  • Travel
11
Israel: Tel Aviv si Jerusalim

Israel: Tel Aviv si Jerusalim

2 years ago
Previous Post

Povesti la gura sobei

by Laura

Next Post

La multi ani, 2014!

by Laura

Instagrams






© 2013-2021 lauracosoi.ro • Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din acest site este permisa doar cu specificarea sursei.
made by via zulian