Ingrediente:
• 500 g paste (linguine in cazul meu)
• 4 linguri ulei de masline
• 3-4 catei de usturoi
• 8 fileuri de ansoa in ulei
• 3 linguri de capere
• 80 g de masline negre, fara samburi
• 400 g de rosii decojite (proaspete sau in conserva)
• 2 cepe (marime medie)
• 2 ardei iuti proaspeti
• 1 legatura de patrunjel verde
Preparare:
Se taie marunt ceapa, usturoiul, maslinele (nu chiar marunt), rosiile, ardeii iuti (dar fara seminte) si patrunjelul. Se pune uleiul la incins si se aduaga pe rand ceapa, usturoiul, ardeii, caperele, bucatile de ansoa, rosiile, maslinele si se lasa 10 minute pe foc, ca sa scada. La final se adauga verdeata si pastele fierte.
P.S: Sa pui sare doar la final pentru ca pestele este sarat!
Ador pastele astea. Sa imi spui cum ti-a iesit! :)
Pofta mare!
18 thoughts on “MasterChef – Proba Celebritatii: Paste alla Puttanesca”
Oare as putea sa inlocuiesc fileurile de anchois cu ton?
Da, dar va avea alt gust. Nu iti place anchois-ul?
Pingback: Cooking with style | Laura Cosoi
Pingback: Ce am gatit in 2014 – moldoveanca la cratita | Laura Cosoi
Desi pestele este foarte sanatos, nu sunt adepta lui.. din pacate:( Insa arata atat de bine ca ma gandesc sa incerc si eu reteta:) cine stie… poate mi se schimba gusturile:)
Mult succesc si o primavara frumoasa!
Multumesc pentru reteta…tocmai ce am terminat de mancat….recomand cu incredere…foarte delicios :*
Arata suuper bine! Abia astept sa le incerc si eu!
Laura e totul perfect!
Lasa i sa comenteze!
Dupa 24 de ani pot in domeniu pot sa spun ca i totul bine.
A r lipsi busuiocul la care italieni tin foarte mult.
Probeaza cu un fir de crema de aceto baĺsamico di Modena deasupra la sfirsit.
Un salut din Modena!
Fac si eu dar numai daca vi sa le …apreciezi.
:))))))))))))
Arata superb si sigur si delicios , o sa-ti urmez reteta Laura . :)
Daca “altii” ti-ar citi complet postarea, inainte sa-ti faca observatii, ar fi perfect :)
Arata delicios , abia astept sa incerc reteta !
Tari pozele. Multam frumos pentru reteta! Asteptam mai multe! Succes <3!
buna Laura,pare delicios dar din pacate alea sunt linguini ni spaghetti:))))))
Evident! Eu am folosit reteta de “spaghetti alla puttanesca”, dar poti sa le faci cu ce fel de paste vrei. Eu am ales linguine.:)
a si specificat in reteta ca ea a folosit linguini.dar,sa fi carcotas iti place
buna maria am fost prima care a postat un comment la aceasta postare iar in postarea initiala la ingrediente cat si la titlu erau specificate spaghetele,in urma comment-ului meu Laura a schimbat tipul pastei folosite,a fost o observatie si nici decum un comment rautacios sau repros,cea mai in masura este Laura care poate confirma,mersi
Asa este! :)