Cum uneori ma cuprinde dorul de taramurile asiatice, iata ce mi-am amintit ca am mancat in Thailanda: pulpe de pui fierte in lapte de cocos. A iesit absolut delicioasa reteta si chiar trebuie sa o incerci si tu!
Masa pentru 3 persoane, timp 1h (in functie de cat timp vrei lasi carnea la marinat).
Ingrediente:
– 6 pulpe pui
– 3 catei usturoi
– 2 fire ceapa verde
– 2 bucati ghimbir (pui in functie de gust)
– 30 ml ulei de masline
– patrunjel verde
– coriandru verde sau uscat
– o cutie lapte de cocos
– 2 linguri mari de mirodenii (praf) care sa contina: chimion, cardamon, cuisoare, turmenic, foi de dafin, fenicul, piper negru, anason. Poti sa gasesti pungute cu toate aceste mirodenii amestecate in supermarket.
Mod de preparare:
Se spala bine pulpele, se cresteaza si se usuca cu un servet. Se pun intr-un bol si peste ele se adauga: ceapa maruntinta, usturoiul taiat in bucati mari, ghimbirul feliat, verdeata maruntita, uleiul de masline si mirodeniile. Se lasa la marinat 40 de minute-1h (poti sa le lasi si peste noapte daca doresti).
Pulpele marinate se pun intr-o tigaie incinsa si se lasa cateva minute la rumenit pana capata culoare. Focul se da putin mai tare. Dupa 5 minute se adauga laptele de cocos si se lasa la fiert aproximativ 15 minute pana ce carnea este patrunsa. Poti sa o verifici cu o furculita.
Eu de obicei nu fac garnitura, dar ar merge niste orez salbatic fiert cu sofran.
A iesit delicios si daca vrei sa mai incerci astfel de retete poti sa iti comanzi volumul “Ramai la masa?” de pe diversele site-uri www.librarie.net, www.curteaveche.ro, www.elefant.ro. Daca iti este mai comod poti sa o gasesti si in librariile din toata tara. :)
Cum ti se pare reteta?
13 thoughts on “Pulpe de pui in stil thai”
Mie nu mi-a iesit gustul ăla ca în Tailanda şi nici pulpele nu s-au pătruns, deşi le-am lasat mai mult să fiarbă.. Am pus însă puţin chili şi parcă seamănă a ceva thai.
acum am pus carnita la marinat…o las pana maine…amestecul a iesit umpic amarui dupa gustul meu…astept sa vad maine rezultatul!! :D
Amarui? De la ce?
Din cate stiu eu, se recomanda a nu se spala carnea de pui.
Sare?
Laura draga, alta postare demna de urmat. Cu toate ca explici pe intelesul tuturor, mi-ar placea sa te vad in filmulete in care prepari retele tale. Ce zici ?
Uneori ma bucur ca pot sa nu apar si eu mai ales ca retetele sunt “personajul” principal. :)
laura, vrei sa fii sotia mea?!
frumoasa, desteapta,devreme acasa si gateste dementia……:)l
Buna Laura. Pe cat de delicios arata, pe atat de sanatos cred ca este.
Lapte de cocos unde gasim?
Succes in continuare si cu alte retete
Gasesti in super market la produsele asiatice.
Ce bine arata, cred ca este delicios!
Yes!
Minunta reteta. o voi face si eu.
Laura, tu ce sampon si produse de styling folosesti?