Am revenit, asa cum am promis, cu noutati! Data trecuta ti-am povestit ca ma voi vedea cu cineva important. Ei bine … am fost invitata sa gatesc cu bucatarul presedintelui Chinei in studioul lui de cooking, special amenajat pentru filmare! Astfel, am avut marea sansa de a face schimb de experinta (vorba vine “schimb” :)) cu renumitul Xu Long, bucatarul numarul 1 al Chinei, cel care este “Head Chef at Great Hall of the People”.
Am facut schimb de retete, eu i-am daruit loboda, leusteanul si facaletul aduse din Romania, iar el mi-a daruit cartile lui despre ierburi si mirodenii! Gatind si povestind cu translatorul langa noi (chinezii nu prea vorbesc engleza – chiar deloc !), am aflat ca, daca in Franta ai nevoie de 3-4 ani ca sa ajungi chef, in China ajungi chef dupa 30 de ani!
Am fost impresionata nu doar de tehnicile si precizia cu care Xu Long manuieste ustensilele, ci si de naturaletea si caldura cu care m-a intampinat in “casa” lui! Am fost invitati si la o cina pregatita de el, despre care, oricat de mult m-as stradui, nu-mi gasesc cuvintele potrivite sa-ti pot descrie gustul preparatelor chinezesti!
Au trecut deja cateva zile pline cu de toate! Asa cum ti-am spus, am participat la acest “Beijing Book Fair 2016”, fiind invitata de onoare ca reprezentata a Europei Centrale si de Est! Am prezentat volumul “Ramai la masa?”(Editura Curtea Veche) editorilor interesati, iar show-urile de cooking (trebuia sa fie unul singur, dar pana la urma au fost doua:)) au avut menirea de a face cunoscut publicului chinez proiectul online Vertical Taste, care ruleaza pe canalul meu de youtube!
Imediat ma voi intoarce acasa cu noi experiente, prietenii, contacte, noutati si cu bucuria ca am avut aceasta unica sansa oferita de Gourmand International de a fi printre cei mai buni … iar!
Cu aceasta ocazie te anunt ca am lansat o pagina de Instagram Vertical Taste (verticaltastefood) dedicata domeniului culinar! Asadar, daca iti place ce gasesti acolo, poti sa ma urmaresti! 😊
Si inca ceva! Nu pot sa nu ii multumesc sotului meu, care ma sustine in toata nebunia mea! Ma lasa sa visez si sa zbor cat pot eu de departe! El este intotdeauna langa mine si, in final, asta conteaza cel mai mult❤!
Lucrez si la video-uri! 🙌
Alaturi de Chef Xu Long
Cu Chef Wan (Malaezia) si Edouard Cointreau (Gourmand International)
Chef Cyril Rouquet (MasterChef Ambasador) si Ambasadorul Peru Guillermo Gonzales Arica
9 thoughts on ““Ramai la masa?” si “Vertical Taste” la Beijing”
Bravo Laura! Iţi inţeleg pasiunea si chiar ma bucur că împărtaşeşti asta cu noi, imi place si mie foarte mult să gatesc si chiar de ceva timp mă gândesc să fac nişte cursuri în domeniu la Bucureşti, tu ce mi-ai recomanda?
Mi-ar placea sa invat sa gatesc si eu intr-o zi! Imi blog-ul tau pentru ca este atat de diversificat! You go girl!
https://silkrina.wordpress.com/2016/09/06/romanian-beauties/
Pregatiti-va ca fata asta va posta din nou acelasi lucru de 500 de ori. Cum face de vreo doi ani cu nunta. ioooi
…Iar tu intri si imi lasi cate un comentariu de fiecare data! :) Apropo, ai idee despre ce este vorba in articol sau doar vrei sa-ti faci remarcata prezenta ?! Eu totusi cred ca poti mai mult de atat, iar daca nu poti atunci chiar este pacat ca exista oameni ca tine!:)
Se vede ca nimic bun sau frumos nu ti s-a intamplat vreodata in viata… altfel ai fi stiut ca, in general, oamenilor le place sa povesteasca despre ceea ce ii face fericiti.
Felicitari, ma bucur nespus pentru tine!
Cand am citit prima data articolul si am vazut pozele cu tine pot spune doar:” my heart melted” ma bucur pentru tine.Felicitari, Laura
Am dat deja following de ieri.Am așteptat cu nerăbdare materialul acesta. Sunt asa bucuroasa când vad astfel de materiale.Felicitari din suflet pentru performanta ta!!!!Cat mai stai pe acolo?😍😘
Bravo Laura !! Fotografiile vorbesc de la sine !!!
Multumesc ca reprezinti asa frumos adevarata Romanie peste hotare. Experienta plcauta in continuare !!!!
BIZZZZZZ