Daca ti-a placut reteta de Tzatziki, m-am gandit sa continuam calatoria culinara in Grecia cu o alta reteta pe care sunt convinsa ca o s-o apreciezi. M-am inspirat din bucataria tavernei Meze din Centrul Vechi, unde daca ajungi, poti sa incerci preparate absolut senzationale cu specific grecesc. Asadar, am pregatit Saganaki, un aperitiv traditional al carui nume provine de la tigaia in care este preparat si servit. Exista multe feluri in care se poate gati Saganaki, dar elementul comun este branza. Poti sa-l prepari si cu rosii, sau alte legume, la care sa adaugi creveti, spre exemplu, dar obligatoriu branza. Iar daca vrei sa-ti impresionezi oaspetii poti sa-l aduci la masa flambat, iar apoi sa-l stingi cu suc de lamaie. Eu o sa te invat azi o reteta deosebita a acestui preparat traditional grecesc.
Ingrediente:
• Branza Naxiotico
• Kataif
• Portocala
• Unt de capra
Preparare:
Intr-un recipient de lut se pune un strat de cataif, dupa care se presara branza cubulete si felii de portocala. Se acopera cu cataif, apoi se unge cu unt de capra topit in prealabil si se da la cuptor. Se lasa doar 10 minute la 180 de grade, pana se rumeneste.
Cum ti se pare?
Outfit-ul meu este H&M.
One thought on “Super reteta: Saganaki”
Buna, ma numesc Sergiu, nu am nici o treaba cu gatitul dar iubesc nautura. Iti urmaresc blogul de foarte mult timp, da imi plac lucrurile frumoase, nuantate, lucrurile care au un background si o cultura cat mai diverificata cand vine vorba de, moda, cooking, music, arts. Care este pozitia ta cand vine vorba de consumul de droguri usoare? Canabis in special.