Lemongrass, ghimbir, lapte de cocos, chili si usturoi sunt doar cateva dintre condimentele care dau un gust aparte unei calatorii in Thailanda. Nu cred ca trebuie sa fii pasionat de arta culinara ca sa te indragostesti, pur si simplu, de aromele specifice acestei tari si sa doresti sa descoperi cat mai multe despre … Thailanda in bucate. Prin combinatiile spectaculoase, gustul echilibrat, modul de prezentare si mai ales pentru ca este una dintre cele mai sanatoase din lume, bucataria thailandeza este in topul preferintelor mele. Am fost servita aici cu feluri de mancare extraordinar de gustoase, unele foarte simplu preparate, altele sofisticate, insa in fiecare se observa cate ceva din spiritul poporului din Tara Zambetului. Fie ca a fost vorba de un orez, de fructe de mare, peste cu legume sau un desert delicios – nu sunt foarte dulci si nici nu au multe calorii – Thailanda m-a surprins si de aceasta data cu gusturile ei specifice. M-am bucurat ca am putut sa mananc savuroasa Tom Yum Goong, supa de creveti iute-acrisoara, chiar la ea „acasa” si mi s-a parut o combinatie de ingrediente perfecta. Bucataria thailandeza a fost influentata de cea chinezeasca, cambodgiana si cea din Malaezia. Chiar si preferata mea, Tom Yum Goong, se pare ca este o reteta inspirata de bucataria din Laos, desi thailandezii o revendica cu hotarare. Oricum ar fi, tot acest mix de influente a dus la un rezultat spectaculos. Iar de savoarea felurilor lor de mancare, atat de frumos prezentate, te poti bucura fara rezerve, pentru ca sunt foarte sanatoase. Mi se pare fantastic acest lucru – sa iti poti bucura privirea, papilele gustative si totodata sa stii ca ceea ce mananci te hraneste cu adevarat si iti protejeaza sanatatea. Iti recomand cu caldura o calatorie culinara in Thailanda!
Si pentru ca aceasta vacanta m-a emotionat si incitat, vreau sa iti dezvalui un lucru important pentru mine de care sper sa te bucuri si tu. M-am apucat sa lucrez la cel de-al doilea volum de retete, care va fi ceva total neasteptat si diferit de „Ramai la masa?”. Pe 16 ianuarie am prima sedinta foto pentru noua mea carte de arta culinara, pe care sper sa o lansez in aprilie. Sper ca iti va aduce aceeasi bucurie si placere pe care le-am avut eu in momentul cand am scris-o. Promit sa te tin la curent.
Insa sunt curioasa sa aflu – tu ai gustat vreodata mancare thailandeza? Ce impresie ti-a facut?
2 years ago
15 thoughts on “Thai Food”
Inca nu am avut ocazia sa incerc mancare specific thailandeza si nici nu stiu cat de bine m-as putea impaca cu ea, avand in vedere gusturile mele mai conservatoare. Astept sa ajung in Thalianda si sa ma conving daca imi place mancarealor sau nu.
Ce calatorie culinara frumoasa!
Ma bucur ca iti place. In curand voi lansa un nou volum culinar. Sper sa te inspire! :)
Nu avem mult timp pt. gatit in zilele acestea, asa ca rapid, gustos si sanatos sunt retelele ideale.
Mi-ar placea sa gasesc retete pt micul dejun, smoothies si gustari sanatoase in urmatorul volum.
Sunt nerabdaroare sa vad cum o sa ne surprinzi ! Spor la munca !
Multumesc!!!!
Nu am incercat niciodata supa [Tom Yum] despre care ai scris, insa am avut ocazia sa gust tot felul de mancaruri asiatice. Multe dintre ele sunt delicioase, destul de usor de preparat si sanatoase; de asemenea imi place felul in care ei gatesc, mai exact felul in care fierb doar un pic legumele exact la limita la care ele au o textura si un gust semicrud.
Suna bine pregatirile pentru noul volum. Tot ce este facut cu drag si daruire este intotdeauna apreciat. Poate am noroc sa prind o copie a volumului cu un autograf pe el :)
Mult noroc in noua aventura!
Va fi un volum surprinzator zic eu. Sper sa-ti placa. :)
Sa inteleg ca ai vizitat Thailanda? Sau ai testat restaurantele cu specific?
Sunt convins ca va fi ceva deosebit. Abia astept sa il rasfoiesc. Sunt atatea de spus despre arta culinara incat o singura carte nu le poate cuprinde pe toate.
Nu am vizitat Asia, insa a venit ea la mine :) Am colaborat cu restaurante care au specific asiatic si de multe ori am fost invitat la diverse zile “de sarbatoare” sa gust ce au pregatit. Am testat preparate care provin din singapore, china si malayesia. Cateva feluri care ei le prepara sunt delicioase, insa exista si o parte care nu sunt chiar pe gustul meu. Ceea ce pun ei pe masa este complet diferit de ce vand in meniu si de aceia a fost o experienta unica pentru mine.
Poate in noua carte aduci si o reteta, doua din asia ceva gustos si simplu de preparat gen.. Singapore rice noodles.. una dintre favoritele mele.
Răspund eu: care este desertul copilăriei tale, preferatul? Nu imi raspunde, adauga-l in volumul nou. Pur si simplu asta mi-a trecut prin minte… Esti un om frumos, din toate punctele de vedere, un nou an minunat iti doresc! Ana.
Multumesc, Ana. Am sa ma gandesc la propunerea ta. :)
Eu și prietenul meu iubim mâncarea thailandeza ,la noi în oraș sunt multe astfel de restaurante cu specific thailandez.Mai mereu mergem și mancam 😍😍.Nerabdatoare și curioasa din fire îți dai seama cum aștept lansarea cărții 😂. Iubesc surprizele,sper sa ne surprinzi și cu noul volum.Ma gândesc ca vor fi și rețetele de pe canalul de Youtube.🤔
Dar mancarea thai este super sanatoasa si delicioasa fara dar si poate !!!
Call, dar dupa 2 saptamani tare dor mi s-a facut de retele mele :)
Prima experienta culinara in Thailanda a fost spicyyyyyyyyyy !! Erau 7 ardei iuti in fiecare farfurie si cei de la restaurant ne au zis ca daca nu mananci usturat nu simti ca esti in Thailanda !!!!!!!!
“Ramai la masa” este la mine in bucatarie deci astept a doua carte si iti urez spor la treaba.
BIZZZZZZZZZZZZ
Am stabilit deja conceptul si lucrez acum la retete. Ti-ar placea sa gasesti ceva in mod deosebit in noul volum?