Am acceptat marea provocare de a concura in bucatarie. Experienta de la Celebrity MasterChef este una dintre cele mai intense traite pana acum si sunt foarte fericita ca pot sa impart cu tine bucuria de a gati. Sunt destul de inventiva atunci cand vine vorba despre retete si intotdeauna mi-a placut sa adaug ceva nou. Gatesc de cele mai multe ori pentru cei dragi si am grija ca meniul sa fie cat se poate de sanatos. Sunt incantata ca la MasterChef am învaţat multe lucruri noi, care acum imi sunt utile în bucatarie.
In fiecare saptamana am sa pun pe blog retetele gatite in cadrul emisiunii si mi-as dori mult, ca in cazul in care le testezi, sa imi povestesti despre experienta ta. :)
Incep aventura culinara cu prima farfurie prezentata juriului: Piept de rata cu stafide si curmale, servita cu piure de cartofi cu patrunjel, usturoi si menta. Bon Appetit!
Ingrediente:
• 1 piept de rata
• 2 linguri de ulei
• sare
• piper
• smochine
• stafide
• curmale
• nuci
• 2 linguri unt (pentru piure) si 1 lingura de unt pentru sos.
• 1 pahar vin rosu
• 100 ml sos soia
• 4 cartofi
• 2 catei usturoi
• 3 frunze menta
• patrunjel verde
Mod de preparare:
Pun cartofii la fiert si intre timp bag la cuptor in staniol 2 catei de usturoi. Il las acolo aporoximativ 10 minute. Scot cartofii de la fiert cand sunt gata, ii pun in sita si ii pisez pana devin pasta, adaug 2 linguri de unt, usturoiul, patrunjelul si menta (maruntite). Pun o lingura de unt la incins si amestec in el nucile, stafidele, curmalele, smochinele si adaug vinul rosu dar si sosul de soia (dupa gust). Se lasa la foc mic pana scade, aproximativ 10-15 minute. Pun la incins uleiul si crestez pieptul de rata, in piele. Il pun la rumenit in ulei cu pielea in jos si dupa ce prinde o culoare il bag la cuptor. Il las la facut 10 minute, la 180-200 grade, dupa care il scot si il las sa se raceasca. Il tai in feliute sibtiri si il asez in farfurie langa piure. Peste toata compozitia asez sosul.
Sper sa iti placa reteta propusa de mine. Mie mi se pare una reusita si astept cu entuziasm sa imi spui cum ti-a iesit. :)
29 thoughts on “MasterChef – Proba Celebritatii: Piept de rata cu stafide si curmale”
Buna Laura ,
reteta arata extraordinar si drept urmare as dori sa o incerc .Insa , imi poti spune cantitatile pt fructele uscate (cu aproximatie) si daca vinul este sec sau dulce.Multumesc!
Vinul poate sa fie sec iar fructele sunt in functie de cate persoane raman la masa. Cam 2 linguri de persoana.:)
Multumesc! :)
Buna!L-am incercat si a fost minunat,multumesc pentru reteta!
Buna Laura! Imi poti spune de unde e rochita? Mult succes in continuare.
salut !!! Foarte interesanta emisiunea , arati superb in fiecare zi
Helloo! Laura, te rog spune-mi cu ce pot sa inlocuiesc vinul? Eu nu consum alcool niciodata.( suntem musulmani si traim intr-o tara islamica). Astept si alte retete
Te pup, cu drag
Poti sa pui suc de portocale sau de rodii…
Pingback: Invata sa gatesti precum Laura Cosoi! | www.petreusdan.ro
Ce emotionati erati toti! Dar nu te intimida,pentru ca te pricepi foarte bine la gatit!Ti se trage din familie,de la Mama Malina!Bafta multa mai departe!
:)
Mmmm yummy! Spor la gatit, ca eu nu prea am :), doar fac risipa de alimente, si atunci cand reusesc sa fac ceva apetisant nu mananc ca sa tina cat mai mult :))
:)))
Imi poti spune cand se difuzeaza reluarea acestei emisiuni?:) multumesc!
M-am uitat aseara!<3
lifeisbetterblondewiths.blogspot.com
salut laura, sunt din chisinau si am urmarit cu mare drag faptul cum ai gatit, mi se pare o reteta ft gustoasa…ai avut o aparitie extraordinara…succese pe mai departe si nu lua la suflet chiar toate comentariile sefilor…
vai, ce bine arata… salivez! :)
http://mypinkblog.com/
Buna Laura! Reteta suna f f bine si o s-o incerc dar am niste intrebari: curmalele si smochinele trebuie sa fie proaspete sau uscate? Imi imaginez ca uscate ptr ca stafidele ca si product ar fi imposibil sa le gasesti ,,proaspete,,… :) Usturoiul trebuie neaparat facut la cuptor? Cum poti fi atat de frumoasa cu niste cepe pe cap? :) Multumesc!
Daca nu cureti usturoiul de nervurile interioare si daca nu il faci la cuptor, nu se poate face pasta si are un gust mult prea puternic. Incearca varianta asta si vezi cum ti se pare!:)
Smochinele si curmalele sunt uscate! :)
Arata foarte bine si destul de simplu de gatit, dupa cum ai detaliat tu Laura. O sa incerc cu siguranta si revin cu rezultatul :)
De-abia astept! :)
yammy delicios arata! Si tu esti faina! :)
arata bine si cred ca e si bun,am putea inlocui pieptul de rata cu alta carne(pui,vita iepure)o sa incerc sal fac cu toate ca familiei mele nu o sa le placa am probat cu miel,dar fara soia claro,era o reteta de a lui cristian margarit pentru paste
Nu iti recomand sa inlocuiesti rata. Asta este tot farmecul si in plus smochinele si stafidele nu merg atat de bine cu porcul sau vita.
Totusi rata nu se poate compara cu mielul asa ca…incearca! :)
Pingback: Ce a gatit Laura Cosoi la prima proba de la MasterChef – Proba Celebritatii. Incearca-i reteta | TokNok România
usturoi in cartofi? oo, ce idee buna :) am sa-ncerc si-am sa-ti spun ce-a iesit :D
Usturoiul trebuie curatat de nervurile interioare, pus in staniol si bagat la cuptor ca sa se coaca. :)
O sa încerc si eu! Arată foarte bine! Felicitări!
Sa imi spui cum ti-a iesit! :)